Een gratis Samsung-tablet bij 1 jaar stroom en gas van Vattenfall

Bij Vattenfall hebben nieuwe klanten de welkomstgeschenken voor het uitkiezen. Een van de geschenken die ze kunnen kiezen, is een Samsung-tablet. Het gaat hier om de Samsung Galaxy Tab A7 die volgens Vattenfall een winkelwaarde heeft van 229 euro. Of deze energie aanbieding al dan niet interessant is, moet bekeken worden in het licht van de andere cadeaus waaruit klanten kunnen kiezen. Bovendien moet ook de Samsung-tablet onder de loep worden genomen. Hoe dan ook is Vattenfall een van de weinige energieleveranciers die nog gratis tablets weggeven en dat is toch enigszins lovenswaardig.

Speciaal voor nieuwe klanten een flinterdunne tablet

De Samsung-tablet die ze bij Vattenfall aan nieuwe klanten geven is de Samsung Galaxy Tab A7. Dit is een flinterdunne tablet van slechts 7 mm dik, voorzien van een scherm van 10,4 inch. Verder beschikt de tablet over een hoofdcamera van 8 megapixel en een voorcamera van 5 megapixel. Deze tablet is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maar hier gaat het om de uitvoering met een intern geheugen van 32 GB. Het gaat om een goede tablet die veel lovende kritieken krijgt, maar het moet wel gezegd worden dat de tablet niet zo snel is als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab S7. Bovendien kan je niet via mobiel internet surfen, maar kan je dit enkel via wifi.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 10

  Variabel contract bij Vattenfall

  • Standaard gas en groene stroom uit Nederland

  • Maandelijks opzegbaar voor flexibiliteit

  • Betaal de actuele prijs

  • Overstap wordt voor jou geregeld

 2. Star rating: 10

  Vast contract bij Vattenfall

  • Stroom en gas met prijszekerheid

  • Krijg grip op energieverbruik met Vattenfall-app

  • Gratis bespaaradvies op maat

  • Vast energiecontract voor 1 of 3 jaar

 3. Star rating: 8

  Vattenfall Flex: beweeg mee met de energiemarkt

  • Dynamische energietarieven

  • Betaal nooit te veel voor energie

  • Eenvoudig overstappen

  • Ga slim met energieverbruik om

  € 190

  per maand

  Aanbieding bekijken →
 4. Star rating: 8,8

  €250 korting bij 1 jaar energie van Vattenfall

  • Ontvang €250 korting bij 1 jaar stroom en gas

  • 1 jaar zekerheid van vaste tarieven

  • Niet voor eigenaars van zonnepanelen

  • Eenvoudig overstappen via overstapservice

"Met deze tablet geeft Vattenfall een mooi welkomstcadeau, maar de winkelwaarde ligt wel iets lager dan de bol.com-cadeaubon die ze via een andere energie aanbieding weggeven. Daarom raad ik aan om voor de bol.com-cadeaubon te kiezen en vervolgens eventueel deze of een andere tablet te kopen."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

Gratis tablet t.w.v. €229

1 jaar stroom en gas. Gratis tablet. Scherpe prijzen.

Bekijk de aanbieding →

Energie-aanbieding: gratis tablet bij een energiecontract van Vattenfall

Hoewel een gratis tablet bij een energiecontract zeker een leuk idee is, moet je weten dat dit kadert in het Energiecadeau XL-programma van Vattenfall. Hierbij kan je kiezen uit meer dan tien verschillende energiecadeaus, zoals 350 euro korting op zonnepanelen, Philips Hue of een nieuwe Philips-televisie met een hoge winkelwaarde. Vanuit dit opzicht heeft deze tablet een vrij lage winkelwaarde in vergelijking met enkele andere mogelijkheden. Bovendien konden wij deze tablet op het moment van schrijven bij bol.com vinden voor 195 euro. Hierdoor is het beter om te kiezen voor de bol.com-cadeaukaart van 200 euro om vervolgens zelf de tablet aan te schaffen. Dan kan je nog 5 euro uitgeven aan andere beuzelarij.

Bekijk de aanbieding →

Conclusie: interessant, maar niet de beste energie-aanbieding

Het was lang geleden dat een energieleverancier nog eens een gratis tablet bij een energiecontract weggaf, maar toch raden we aan om voorzichtig te zijn. Qua winkelwaarde zijn er namelijk betere welkomstcadeaus te vinden bij Vattenfall. Bovendien kan het interessanter zijn om de bol.com-cadeaubon te kiezen en de tablet zelf aan te schaffen. Hoewel prijzen bij bol.com geen constante zijn en we vooral aanraden om zelf te vergelijken alvorens je de keuze maakt, is dit over het algemeen niet de meest voordelige energie aanbieding van Vattenfall en raden we deze aanbieding niet per se aan.

 • 1 jaar lage tarieven

 • Gratis tablet

 • Gratis overstapservice

 • Snel in huis

 • Samsung Kids-platform

 • Bol.com-cadeaubon is interessanter

 • Enkel bij stroom en gas

 • Enkel bij nieuwe klanten

 • Deels terugbetalen bij vroege overstap

 • Geen groene stroom

Veelgestelde vragen over de gratis tablet

Een gratis tablet is natuurlijk een heel leuk geschenkje. Op een tablet kan je internetten, spelletjes spelen en zelfs films bekijken. Maar kan je ook zelf de kleur van de gratis tablet kiezen en heb je in alle gevallen recht op deze gratis tablet? Check de vragen in deze FAQ voor meer informatie hieromtrent.

Kan ik zelf de kleur van mijn gratis tablet kiezen?

Nee, deze tablet komt standaard in de kleur grijs. Je kan geen ander kleur kiezen. Wel kan je opteren voor een bol.com-cadeaubon en zelf de tablet in een andere kleur kopen.

Waarom afficheert Vattenfall zo'n hoge winkelprijs?

De geafficheerde winkelprijs is zeker realistisch. Het is namelijk ook exact de adviesprijs die Samsung aanbeveelt. Verkopers hebben echter natuurlijk een marge en kunnen van deze adviesprijs afwijken. Dit is ook wat ze bij bol.com doen. Toch zie je dat er veel verkopers zijn die wel de adviesprijs hanteren of die zelfs hogere prijzen vragen. De prijzen zijn bovendien afhankelijk van vraag en aanbod en wisselen voortdurend, de laatste maanden schommelde de winkelprijs tussen 185 en 252 euro. Het is dus zeker niet zo dat Vattenfall een overdreven hoge winkelprijs afficheert.

Wat zijn de andere welkomstcadeaus waar ik uit kan kiezen?

Naast de gratis tablet kan je ook voor een van de volgende welkomstcadeaus kiezen: Philips-televisie 32PFS6855 Nintendo Switch Lite + LEGO Worlds Apple AirPods 2 met draadloze oplaadcase Philips Avance Airfryer XXL ASUS Chromebook C223 com-cadeaubon van €200 Philips Hue-startpakket Bosch BCH86HYG1-stofzuiger Wehkamp-cadeaukaart van €200 Honeywell Lyric T6 Wifi Huis & Tuin Cadeaukaart van €200 € 350 korting op zonnepanelen

Geldt deze actie ook als ik enkel stroom of gas afneem?

Nee, voor deze actie ben je verplicht om zowel gas en stroom af te nemen.

Geldt deze actie ook voor bestaande klanten?

Nee, deze actie is er enkel voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen wel in de digitale omgeving nagaan of er voor hun contract bijzondere aanbiedingen zijn.