Vast contract bij Essent: 1 of 3 jaar een vast tarief

Het kiezen voor het tariefplan Essent 1/3 Jaar Vast Tarief biedt consumenten een verregaande mate van stabiliteit. Dit komt door de belofte van onveranderde basistarieven voor stroom en gas gedurende de duur van het contract. Hierdoor ben je beschermd tegen plotselinge prijsschommelingen. De prijzen zijn relatief scherp en het voorkomt de ongewenste gevolgen van de voortdurende prijsschommelingen op de energiemarkt. Hoewel het tariefplan 1 of 3 Jaar Vast Tarief zekerheid biedt, kan het consumenten ook beperken. Door de tarieven 1 of 3 jaar vast te leggen, kunnen klanten bijvoorbeeld niet profiteren van potentiële dalingen in de marktprijzen voor energie. Daarom blijft een variabel tariefplan voor sommige consumenten een betere keuze.

Alle vaste energie aanbieding van EssentWaarom een vast contract bij Essent ↓

Waarom kiezen voor Essent en een vast energietarief?

Er zijn veel mensen die blij zijn dat de driejarige contracten terug zijn van weggeweest. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veel nieuwe klanten van Essent voor het tariefplan 1 of 3 Jaar Vast Tarief kiezen. Er zijn verschillende redenen waarom zij deze stap zetten.

Gegarandeerde prijsstabiliteit

Essent biedt een unieke kans om de energieprijzen voor tot wel drie jaar vast te zetten. Dit betekent dat je niet langer afhankelijk bent van de volatiliteit van de energiemarkt, waardoor je financiële planning aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Het geeft je rust, wetende dat je energiekosten niet zullen stijgen als de marktprijzen dat wel doen.

Groene stroom en gas

Bij Essent hoeven klanten niet alleen om te kijken naar hun energiecontract, want bovendien reken ze ook nog eens op groene stroom en gas. De groene stroom van Essent wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Een steeds groter wordend aandeel van deze groene stroom is bovendien afkomstig van onze eigen Nederlandse bodem.

Thuisvoordeel

Essent biedt niet alleen gedurende 1 of 3 jaar een vast tarief, maar heeft ook een gratis klantprogramma: Thuisvoordeel. Dit programma biedt je korting op je stroomtarief en op energiebesparende producten. Hoe langer je klant blijft, des te groter de voordelen worden.

Johan Schipper

13 Maart 2024

De overstap naar Essent ging soepel. Ik vind het fijn dat er weer vaste tarieven zijn en dat ik weet waar ik aan toe ben.

 • Klantenservice
  Star rating: 10
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 10
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 10

Laurens van EnergieAanbieding.nl

11 April 2024

"Als energie-expert ben ik onder de indruk van het nieuwe tariefplan van Essent (1 of 3 Jaar Vast Tarief). Het biedt niet alleen de prijsstabiliteit die de klant helpt zijn budget beter te beheren, maar het toont ook aan dat Essent echt is toegewijd aan klanttevredenheid en duurzaamheid. Deze energie aanbieding is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar financiële voorspelbaarheid en tegelijkertijd wil bijdragen aan een groenere toekomst."

 • Klantenservice
  Star rating: 9,3
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 9
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9,5
essent logo

Energie bij Essent

9.6

 • Klantenservice
  Star rating: 9,65
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 9,50
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9,75

Na grondige evaluatie van verschillende energiecontracten springt het tariefplan ‘1/3 jaar Vast Tarief’ van Essent er echt uit. De zekerheid die het biedt in een fluctuerende markt, samen met het aantrekkelijke klantenprogramma, maakt het een uitstekende optie voor consumenten die waarde hechten aan stabiliteit en voordelen.

 • Groene energie van zonnepanelen en windmolens.

 • 1 of 3 jaar een vast tarief.

 • Voordelen claimen met Thuisvoordeel.

Alle vaste energie aanbiedingen van Essent

 1. Star rating: 10

  3 jaar groene stroom en gas met € 290 korting

  • Groene stroom en gas met €290 korting

  • 3 jaar zekerheid over energiekosten zonder zorgen

  • Stroom van windmolens en zonnepanelen

  • Meer dan alleen een energieleverancier

 2. Star rating: 9

  1 jaar groene stroom en gas met € 230 korting

  • Korting van 230 euro na het eerste jaar

  • Groene stroom en gas

  • Tarieven staan voor één jaar vast en stijgen niet

  • Uitstekende overstapservice

 3. Star rating: 9

  Flexibele stroom en gas van Essent

  • Flexibele contracten met maandelijkse opzegbaarheid

  • Hulp bij energiebesparing

  • Eenvoudige overstapservice

  • Persoonlijke energiezaken regelbaar via app

  € 219

  per maand

  Aanbieding bekijken →

Hoe kan je gebruik maken van vaste energie bij Essent?

In deze 3 stappen nemen we je mee in de overstap naar Essent. In principe duurt de overstap minder dan 5 minuten en hoef je niets te doen omtrent de opzegging van je vorige energiecontract.

 1. Kies je vaste energie aanbieding

  Hierboven hebben we alle vaste energie aanbiedingen van Essent. Kies je voor 3 jaar vast, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor 1 jaar. Dat is ook logisch, want Essent koopt dan gericht meer in om jou te voorzien van energie. Hoe meer Essent inkoopt, hoe goedkoper de prijs.

  Vaste energie aanbiedingen van Essent bekijken
 2. Vul het formulier in op de website van Essent

  Nadat je de energie aanbieding hebt gekozen die het beste bij jouw voorkeuren past, is het tijd om je aan te melden bij Essent. Dan wordt er bij Essent het e.e.a. in gang gezet om je te verwelkomen als nieuwe klant. Uiteraard heb je recht op de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen, dus mocht je je bedenken dan is het geen probleem om op te zeggen.

  Formulier invullen op de website van Essent →
 3. Wacht de bevestiging van Essent af

  Nadat je een aanmelding hebt gedaan zegt Essent jouw huidige energiecontract op. Daar hoef je dus geen actie te ondernemen. Na de aanmelding zal Essent je om je meterstanden vragen. Als je een slimme meter hebt, hoef je niets te doen. Je energie contract gaat in op de afgesproken datum en je bent volledig overgestapt.

Waarom overstappen naar Essent

Veel mensen die overstappen naar Essent doen dat omdat deze energieleverancier tot 3 jaar lang een vast tarief aanbiedt. Toch is dat zeker niet het enige voordeel waarop zowel nieuwe als bestaande klanten van Essent kunnen rekenen. Het feit dat het om groene stroom gaat, is daar een voorbeeld van.

Eenvoudig overstapproces

Bij Essent is het overstapproces ontworpen met het oog op gemak voor de klant. Zodra je je aanmeldt, ontvang je direct een bevestiging en een overzichtelijk energiecontract. Essent neemt de administratieve last (het opzeggen van het huidige contract) uit handen en zorgt voor een soepele overgang. Voor klanten met een slimme meter gebeurt de meterstandenoverdracht automatisch, waardoor de start van het nieuwe contract automatisch en naadloos verloopt.

Groene stroom en gas

Essent zet zich in voor de levering van groene stroom, opgewekt uit hernieuwbare bronnen zoals windmolens en zonnepanelen. Door over te stappen, draag je met andere woorden bij aan de verduurzaming van de energievoorziening. Deze inzet voor groene energie is onderdeel van hun missie om klanten te helpen een duurzamer leven te leiden, wat ook blijkt uit hun aanbod van producten en diensten die deze energiebesparing stimuleren.

Hulp bij energiebesparing

Essent gaat verder dan het leveren van energie. Deze energieleverancier biedt ook ondersteuning bij het energiezuiniger maken van je woning. Dit gaat van eenvoudige bespaartips tot hulp en kortingen bij investeringen in isolatie en zonnepanelen. Essent staat klaar om je te begeleiden naar een lager energieverbruik en een lagere energierekening. En dat terwijl je geniet van de zekerheid die 1 of 3 Jaar Vast Tarief te bieden heeft.

Voor- en nadelen van Essent met 1 of 3 jaar vast tarief

De zekerheid van tot wel 3 jaar vaste prijzen bij Essent overtuigt veel klanten. Het is een aantrekkelijke energie aanbieding, ook voor wie houdt van loyaliteit en groene stroom. Houd er echter rekening mee dat de tarieven nog kunnen wijzigen als ook de belastingen of de netbeheerkosten wijzigen. Bovendien behandelt Essent klanten met zonnepanelen over het algemeen iets minder gunstig. Dit is niet dramatisch, maar wel iets om rekening mee te houden.

 • Geniet van de zekerheid van 1 of 3 jaar vaste prijzen bij Essent.

 • Niet nodig om elk jaar opnieuw naar je energiecontract te kijken.

 • Extra voordelen dankzij het Thuisvoordeel-klantenprogramma.

 • Groene stroom van zonnepanelen en windmolens.

 • Essent regelt de overstap voor jou.

 • Als de prijzen dalen, betaal je te veel voor energie.

 • Niet mogelijk om op elk moment op te zeggen.

 • Tarieven kunnen nog veranderen door wijzigende belastingen of netbeheerkosten.

 • Hogere tarieven voor mensen met zonnepanelen.

 • Geen bonus voor nieuwe klanten met zonnepanelen.

"Ondanks dat Essent bij huishoudens met zonnepanelen hogere tarieven voor stroom en gas in rekening brengt, blijft het algeheel een positieve keuze voor duurzame energieconsumenten. Door te kiezen voor Essent ondersteunen klanten een bedrijf dat zich inzet voor de levering van groene stroom en die actief zoekt naar manieren om duurzaamheid te bevorderen."

Laurens van EnergieAanbieding.nl

Geniet tot 3 jaar van een vast tarief bij Essent

Ontdek de rust en zekerheid van een Essent energiecontract voor 1 of 3 jaar en bevrijd jezelf van de zorgen over fluctuerende energieprijzen. Met deze keuze verzeker je jezelf van stabiele tarieven, ongeacht de bewegingen op de energiemarkt, en hoef je voor een lange periode niet na te denken over je energiekosten. Dit is vooral voordelig als je de huidige tarieven aantrekkelijk vindt en verwacht dat de energieprijzen zullen stijgen. Door nu te kiezen voor een 3-jarig contract bij Essent sluit je jezelf af van eventuele prijsstijgingen en profiteer je gedurende de hele looptijd van dezelfde voorwaarden. Sta je op het punt om een beslissing te maken over je energiecontract? Maak dan eerst een gepersonaliseerde simulatie en ontdek jouw persoonlijk aanbod voor een zorgeloze energietoekomst.

Energie aanbieding bekijken met 3 jaar vaste energie tarieven →

Veelgestelde vragen over Essent en tot 3 jaar vast tarief bij Essent

Er zijn nog niet veel energieleveranciers die opnieuw langdurige energiecontracten met vaste prijzen aanbieden. Dat maakt het vast contract voor stroom en gas bij Essent extra aantrekkelijk. Het is mogelijk om de energietarieven bij Essent gedurende 1 jaar vast te klikken of om bij Essent voor 3 jaar van het vaste tarief te genieten. Of je beter kunt kiezen voor het Essent-jaarcontract of voor een driejarig contract, is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren en van hoe jij verwacht dat de energietarieven de komende jaren zullen evolueren. Uiteraard is het niet ondenkbaar dat je hier vragen over hebt. Deze FAQ biedt wellicht de nodige antwoorden.

Wat houdt 3 jaar vast tarief bij Essent in?

Bij het tariefprogramma 3 Jaar Vast tarief van Essent worden je stroom- en gastarieven voor drie jaar vastgezet. Dit betekent dat je gedurende deze periode niet te maken krijgt met prijswijzigingen, ongeacht de marktschommelingen.

Wat is beter: 1 jaar vast tarief of 3 jaar vast tarief bij Essent?

De keuze tussen 1 jaar vast tarief of 3 jaar vast tarief bij Essent hangt af van je persoonlijke voorkeuren, je financiële situatie en hoe jij de toekomstige energiemarkt inschat. Beide opties hebben hun eigen voordelen en mogelijkheden. Een contract van 1 jaar biedt bijvoorbeeld meer flexibiliteit. Als de prijzen dalen, kun je sneller profiteren van prijsdalingen. Als de prijzen daarentegen stijgen, zul je ook sneller onderhevig zijn aan prijsstijgingen.

Wat gebeurt er als de energieprijzen stijgen nadat ik heb gekozen voor een vast jaarcontract bij Essent?

Als je hebt gekozen voor een vast jaarcontract bij Essent, ben je beschermd tegen prijsstijgingen gedurende de looptijd van je contract. Je tarief voor stroom en gas zal tijdens het lopende contract niet worden beïnvloed door eventuele stijgingen. Je betaalt dus gedurende de gehele contractperiode hetzelfde tarief dat je bij het begin van je contract hebt afgesproken, ongeacht de marktfluctuaties. Dit maakt de vaste tarieven van Essent erg interessant.

Wat gebeurt er als de energieprijzen dalen nadat ik heb gekozen voor een 3 Jaar Vast-contract bij Essent?

Bij het tariefplan 3 Jaar Vast Tarief profiteer je van prijszekerheid, wat betekent dat je tarieven gelijk blijven, zelfs als de marktprijzen stijgen of dalen. Dit biedt zekerheid, maar betekent ook dat je niet direct profiteert van eventuele prijsdalingen. Indien je verwacht dat de prijzen in de toekomst zullen dalen, kun je beter kiezen voor een variabel energiecontract bij Essent. Een vaste contractduur van 1 jaar kan ook een goed alternatief zijn.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn 3 Jaar Vast-contract bij Essent?

Aan het einde van je contractperiode neemt Essent contact met je op en brengt het een verlengingsaanbod uit. Je kunt ervoor kiezen om je contract te verlengen of je kunt boetevrij overstappen naar een ander tarief of een andere energieleverancier.