Tips om energie te besparen

Het huis staat vol apparaten die energie gebruiken. Van het fornuis tot de droger en de televisie tot de verwarming. Al deze apparaten dragen bij aan het totale jaarlijkse energieverbruik van het huishouden. Bij de meeste apparaten kan er flink worden bespaard op het energieverbruik, door ze bewust te gebruiken. Door bewust te leven kunnen er jaarlijks tientallen euro's bespaard worden op de energierekening. Naast de geldbesparing, wordt daarnaast ook een bijdrage geleverd aan een goed milieu. Lees op deze website bespaartips voor verschillende apparaten in het huis. Er is soms maar weinig nodig om flink te besparen. Een overzicht van alle bespaartips:
Meer over het besparen op elektrische apparatuur →

Bespaar apps

bespaar appsTegenwoordig maakt iedereen gebruik van een smartphone of tablet. Dankzij deze nieuwe technieken is er veel veranderd in het Nederlandse huishouden. Zo is het mogelijk aan de hand van domotica als een slimme thermostaat op afstand energiezaken in en rondom het huis te regelen. Het is mogelijk lampen te besturen met een app, kleuren te veranderen en apparaten uit te schakelen. De techniek wordt in hoog tempo voortdurend vernieuwd, waardoor het mogelijk is meer te besparen op het energieverbruik in een woning.

Meer over het besparen met apps →

Bespaar op het energieverbruik van je koelkast

bespaartips koelkast

De koelkast is een van de grootste energieslurpers in een huishouden. Koelkasten worden in veel huishoudens niet vaak vervangen. Ze hebben vaak een lange levensduur en gaan soms tien tot wel twintig jaar mee. In die tijd is de techniek uiteraard niet stil blijven staan, waardoor er tegenwoordig veel apparaten die minder energie verbruiken op de markt zijn. Het is mogelijk tot wel zestig euro per jaar op de energierekening te besparen. Op deze pagina staan handige koelkasttips.

Energie besparen met een koelkast →

Besparen op het energieverbruik van warm water

warm-waterHet gebruik van warm water is een flinke hap uit de jaarlijkse energierekening. Warm water wordt uiteraard niet alleen gebruikt in de badkamer, maar ook op andere plekken. Bijvoorbeeld in de keuken, wanneer men een kopje koffie of thee wil zetten. Van de twintig procent van de energierekening die op gaat aan het gebruik van warm water, gaat het meeste op aan douchen en baden. De rest aan bijvoorbeeld wassen, het toilet in koken. Een gezin van vier personen gebruikt ongeveer 21 euro per maand aan warm water.

Besparen op wasmachine

besparen op wasmachine

Een goede wasmachine is belangrijk om het huishouden draaiend te houden. Maar het is eveneens belangrijk tijdens de aanschaf van de wasmachine te kijken naar het energieverbruik. Wasmachines van tegenwoordig zijn een stuk energiezuiniger dan wasmachines van twintig jaar geleden. Daardoor is er flink te besparen op de energierekening.

Meer over het besparen op een wasmachine →

Besparen op wasdroger

bespaartips-drogerBesparen op het gebruik van de wasdroger is een goede manier om te besparen op de energierekening. De meest energiebesparende tip is om de wasdroger zo min mogelijk te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van het mooie weer in de zomer en hang de was uit, in plaats van deze in de droger te stoppen. Uiteraard werkt dit advies niet in de winter, waardoor het gebruik van de wasdroger toch onvermijdelijk is. Op deze pagina zijn tips te vinden hoe voordelig de wasdroger te gebruiken.

Meer over het besparen op een droger →

Meer over het besparen op warm water →

Besparen op het energieverbruik van de vriezer

bespaartips vriezerSamen met de koelkast is de vriezer een grote energieslurper in ieder huishouden. Net als bij de koelkast moet ons voedsel 24 uur per dag, zeven dagen per week gekoeld worden. Daarom staat de vriezer altijd aan. Het is slim om te overwegen om een nieuwe vriezer te kopen. Liever geen nieuwe vriezer kopen? Lees dan de volgende bespaartips

Meer over het besparen op de vriezer →

Besparen op het energieverbruik van je vaatwasser

Bespaartips vaatwasserDe vaatwasser is een populair product in het Nederlandse huishouden. Ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens heeft een vaatwasser in huis. Door slimmer om te gaan met de vaatwasser is er tot wel vijftien procent van de totale energierekening aan winst te behalen. Ga daarom slim met de vaatwasser om en houd rekening met de energielabels bij aanschaf van een nieuwe vaatwasser. Op deze pagina staan handige tips voor het besparen op het energieverbruik van de vaatwasser.

Meer over het besparen op een vaatwasser →

Besparen op energieverbruik bij koken

bespaartips kokenKoken kost veel energie. Steeds meer huishoudens in Nederland zijn overgestapt op het koken aan de hand van inductie. De helft van alle verkochte kookplaten betreft een inductiekookplaat. Maar er zijn ook andere manieren om energie te besparen bij het koken. Op deze pagina staan alle tips om te besparen op energieverbruik bij koken.

Meer over het besparen bij het koken →

Besparen op het energieverbruik van verwarming

bespaartips verwarmingAls de ‘r’ in de maand zit, zetten we allen massaal de verwarming weer aan. Er zijn verschillende manieren om het huis te verwarmen, zonder dat daarmee de energierekening enorm stijgt. Het is dus absoluut niet nodig om in de kou te zitten. Wel is het zo dat de helft van de energierekening bestaat uit kosten van de verwarming. Hier staan tips vermeld om te besparen op het energieverbruik van de verwarming.

Meer over het besparen met verwarming →

Besparen op het energieverbruik van verlichting

Besparen op verlichtingZonder licht hebben we een donker leven. Licht is iets waar we al sinds de oertijd naar op zoek zijn. Met de komst van de eerste gloeilamp in de negentiende eeuw kregen de eerste huishoudens ook overdag verlichting. Daarvoor waren er slechts olielampen en kaarsen. Bijna 200 jaar later worden gloeilampen soms nog steeds gebruikt. Dat is slecht voor het milieu en voor de energierekening. Daarom raden we aan gebruik te maken van nieuwe, hernieuwbare energie om verlichting in en rondom de woning te realiseren.

Meer over het besparen op verlichting →

Besparen op het energieverbruik van je elektrische apparatuur

Besparen op Elektrische-ApparatenOp EnergieAanbieding.nl zijn al behoorlijk wat tips te vinden om het energieverbruik van je elektrische apparatuur terug te brengen. Er zijn veel verschillende elektrische apparaten die we dagelijks gebruiken en die veel stroom kosten. Een huishouden heeft vaak meerdere televisies en meerdere computers. Hier staan tips vermeld om te besparen op elektrische apparatuur.