Energieleveranciers in Nederland

Op deze pagina vind je een overzicht met alle energieleveranciers in Nederland. Door te klikken op de energieleverancier waar je meer informatie over wenst, kom je terecht op een pagina met diepgaande informatie omtrent deze energieleverancier.

Allure Energie

Allure Energie is een in Groningen gevestigde energieleverancier die sinds 2015 groene energie levert. Deze groene energie is zowel uit Nederlands als uit de rest van Europa afkomstig. Deze energieleverancier is gespecialiseerd in de zakelijke markt en de vastgoedsector, maar mag ook energie leveren aan kleinverbruikers.

Allure Energie →

Anode Energie

Anode Energie werd in 2001 opgericht en focust op klantgerichtheid. Het ziet zich dan ook eerder als een kwaliteitspartner dan als een leverancier. Het levert zowel aan klein- als aan grootverbruikers en het biedt ook groene energie aan, een mengeling van wind-, zonne- en waterkrachtenergie. Anode Energie is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een klantgerichte partner waarbij men geen nummer, maar een persoon is.

Allure Energie →

Bas Energie

Bas Energie was een heel ambitieus energiebedrijf dat een revolutie op de energiemarkt wilde ontketenen. Het idee was dat klanten zelf energie zouden opwekken en dat hun energieprijs gelijk zou zijn aan de inkoopprijs. De consument zou dus net zoals grootverbruikers rekenen op actuele tarieven, hoewel ze in dit geval maandelijks werden aangepast. Bas Energie kreeg echter met veel moeilijkheden af te rekenen. Zo brachten ze hun klanten eerst onder de vergunning van Trianel Energie onder, dat in 2012 failliet ging. Vervolgens hebben ze zelf een eigen vergunning geregeld, maar in 2016 werd de vergunning ingetrokken. Het fungeerde dan enkel nog als adviseur, maar ook daar is het bedrijf intussen mee gestopt.

Bas Energie →

Budget Energie

Budget Energie is een relatief nieuwe energieleverancier die sinds 1 december 2011 op de Nederlandse energiemarkt te vinden is. Bij Budget Energie is het mogelijk om per kwartaal of eens per jaar te betalen.

Meer informatie over Budget Energie

Clean Energy

Clean Energy is wat we een klimaatpositieve energieleverancier noemen, een leverancier die alleen groene energie levert en inzet op CO2-gecompenseerd gas. Ze tonen ook zelf het goede voorbeeld door in te zetten op revolutionaire technologieën. Voor hun wagenpark kozen ze bijvoorbeeld voor auto’s die rijden op waterstof.

Meer informatie over Clean Energy

Coolblue Energy

Coolblue Energy is een energieleverancier die energie levert onder de vergunning van Servicehouse. Coolblue Energy levert groene stroom van Nederlandse zonnepanelen en windmolens en daarnaast ook CO2-gecompenseerd gas. Klanten rekenen ook op talloze extraatjes, zoals Coolblue-tegoed of kortingen op energiebesparende producten.

Meer informatie over Coolblue Energy

DealDirect.nl

DealDirect.nl is een website met unieke aanbiedingen. De website werd opgericht in 2009. Wanneer men er een bestelling plaatst voordat de teller op nul staat, profiteert men van de hoogste kortingen.

Meer informatie over DealDirect

Delta Energie

Delta Energie is een leverancier van Zeeuwse energie, afkomstig van Zeeuwse windmolens, Zeeuwse zonnedaken en Zeeuws eb en vloed. In de praktijk kan je er echter ook terecht voor een mix van biogas en CO2-gecompenseerd gas. Daarnaast kan je ook opteren voor een voordeliger energiecontract met groene energie uit de rest van Europa of gewoon vervuilend gas.

Meer informatie over Delta Energie

DGB Energie

DGB Energie is ontstaan uit De Groene Belangenbehartiger. Ze kopen groene energie in bij de agrarische sector en zetten daarbij voornamelijk in op biomassa, maar ze leveren daarnaast ook wind-, zonne- en waterkrachtenergie. Hun 100% groene stroom wordt zonder extra toeslag geleverd en daarnaast kan je er ook terecht voor zonnepanelen. DGB Energie levert zowel zakelijke energie als energie voor thuis.

Meer infromatie over DGB Energie

DVEP Energie

DVEP Energie of De Vrije Energie Producent is een energieleverancier die voornamelijk gespecialiseerd is in de zakelijke energiemarkt. Deze bedrijven kunnen kiezen voor vaste energieprijzen, maar ook complexe inkoopstrategieën zijn mogelijk. Daarbij maakt DVEP Energie de actuele marktdata voor hen toegankelijk. Ten slotte kunnen bedrijven ook zonnepanelen op hun dak laten plaatsen.

Meer informatie over DVEP Energie

Endesa

Endesa is in Nederland minder bekend, maar is wel een van de grootste elektriciteitsbedrijven in Spanje en is ook actief in Zuid-Amerika. Het bedrijf is in 1944 opgericht en levert zowel elektriciteit als gas aan zakelijkje klanten. Zij rekenen er op diverse formules, gaande van vaste prijzen tot Endex-clicks en Open Energy-formules.

Meer informatie over Endesa

Eneco

Eneco is een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Het energiebedrijf levert onder meer groene stroom, verschillende gasproducten en Stadswarmte, Bronwarmte en Koude. Groene energie is bij Eneco heel belangrijk. Zo dragen afnemers bij aan een beter klimaat en een fijnere buurt.

Meer informatie over Eneco

Energie VanOns

De energie van Energie VanOns is al verschillende keren verkozen als groenste stroom van de maand. Deze energieleverancier kiest dan ook voor lokale groene energie die afkomstig is van coöperaties uit jouw eigen buurt. Het werkt hiervoor samen met talloze energiecoöperaties, maar heeft daarbij een duidelijke focus op het noorden van Nederland. Zowel particulieren als zakelijke partijen kunnen bij Energie VanOns terecht.

Meer informatie over Energie VanOns

Energiedirect.nl

Energiedirect is een energie-aanbieder zonder al te veel poespas. Iedereen krijgt telkens hetzelfde scherpe aanbod. Dat betekent lagere tarieven en veel gemak voor iedereen, dit gewoon eenvoudig online.

Meer informatie over Energiedirect.nl

Energieflex

Energieflex deed het anders dan andere aanbieders. Bij deze aanbieder betaalde men namelijk aan de hand van prepaid. Daarbij werd er geld op een rekening gezet, een zogenaamde prepaid, dit met de bedoeling om een beter inzicht in het energieverbruik te verkrijgen.

Meer informatie over Energieflex

Energyhouse

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, levert Energyhouse niet aan gewone huishoudens maar enkel aan de zakelijke markt. Deze energieleverancier werkt onafhankelijk en koopt energie aan bij de bron. Ze bieden talloze inkoopmogelijkheden aan die volledig afgestemd zijn op de noden van de zakelijke markt.

Meer informatie over Energyhouse

EnergyZero

EnergyZero is een softwarebedrijf met een eigen leveringsvergunning. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om hun eigen energiemerk aan te bieden en om daarbij te rekenen op de leveringsvergunning van EnergyZero. Onder andere Mijndomein Energie maakt gebruik van zo’n energy-as-a-service-overeenkomst. Daarnaast kunnen ondernemers er ook op andere energiediensten rekenen, zoals sales- en marketingondersteuning.

Meer informatie over EnergyZero

ENGIE

ENGIE is een grote speler op de Europese energiemarkt. Het bedrijf heeft bijna 156.000 medewerkers en heeft als doel voorop te lopen op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen.

Meer informatie over ENGIE

ENSTROGA

ENSTROGA is nieuwe energieleverancier en levert ook nieuwe energie. Het behoort tot een grote Europese energiegroep die zich recent ook op de Nederlandse markt is gaan focussen. Het zet in op goedkope energietarieven in combinatie met groene, duurzame stroom en gas. Het focust in de eerste plaats op consumenten.

Meer informatie over ENSTROGA

E.ON Benelux

E.ON is een internationaal bedrijf met roots in Duitsland. Het bedrijf richt zich op het leveren van gas en elektriciteit en heeft een van de sterkste marktposities ter wereld.

Meer informatie over E.ON Benelux

Essent

Essent is een Nederlandse energieleverancier die elektriciteit, gas en producten levert aan miljoen consumenten en bedrijven in Nederland en België.

Meer informatie over Essent

Fenor

Fenor is een energieleverancier die energie levert aan zowel zakelijke als particuliere bedrijven. Fenor is in 2011 ontstaan in Friesland, zeven jaar na de vrijmaking van de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf gelooft in korte lijnen met de consument en eenvoudige producten.

Meer informatie over Fenor

Gaslicht

Gaslicht is een vergelijkingswebsite waar zowel consumenten als zakelijke energieverbruikers eenvoudig een energieleverancier kunnen vinden. De website werkt op een heel transparante manier en werd eerder al verkozen tot website van het jaar. Het heeft dan ook het ruimste aanbod met energieleveranciers opgenomen.

Meer informatie over Gaslicht.com

Gazprom Energy

Gazprom Energy is een leverancier van zakelijke energie en maakt deel uit van de Gazprom Group, een van de grootste energiebedrijven ter wereld. Hierdoor kunnen ze een uitstekende continuïteit en bereikbaarheid garanderen. Hoewel de naam Gazprom prijkt op de shirts van onder meer Chelsea, Zenit Sint-Petersburg en Rode Ster Belgrado, houdt de Nederlandse tak het liever bescheiden en is het een iets minder bekende speler op de Nederlandse energiemarkt.

Meer informatie over Gazprom Energy

Greenchoice

Greenchoice is een Nederlands bedrijf dat al jarenlange ervaring heeft met de energiemarkt. Het bedrijf heeft onlangs een manifest uitgebracht om consumenten aan te sporen samen voor groene energie te kiezen.

Meer informatie over Greenchoice

GreenNL

GreenNL is een specialist op het gebied van duurzame auto’s en biedt groene energie aan voor onderweg. Ook wie op zoek is naar een eigen laadpaal kan er terecht en daarnaast zorgen ze eveneens voor groene energie voor de zaak of voor thuis. Het gaat om 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Graag ook een eigen windmolen, het huis isoleren en zonnepanelen plaatsen? Ook dan staat GreenNL paraat.

Meer informatie over GreenNL

HVC KringloopEnergie

HVC KringloopEnergie is een semioverheidsinstelling voor afvalinzameling in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Tegenwoordig levert het bedrijf ook duurzame energie in heel Nederland.

Meer infomatie over HVC KringloopEnergie

Innova Energie

Innova Energie is een ervaren speler op de energiemarkt en staat voor makkelijk duurzaam besparen. Daarom bieden ze naast goedkope en duurzame energieoplossingen ook andere oplossingen aan, voornamelijk met een focus op de zakelijke markt. Klanten kunnen er zowel terecht voor in Nederland opgewekte groene energie als voor Europese groene energie.

Meer informatie over Innova Energie

LEON Zeewolde

LEON Zeewolde gaat uit van het principe dat energie iets is dat samen wordt gemaakt. Daarom bieden ze bijzondere oplossingen aan, zoals een zonpakket voor wie ook zelf elektriciteit wil opwekken en postcodepakketten voor lokaal opgewekte energie. In de eerste plaats is de energie afkomstig uit het eigen energienetwerk van gehuurde en gekochte zonnepanelen, maar wanneer dit niet volstaat spreekt men ook externe groene energie aan.

Meer informatie over LEON Zeewolde

MAIN Energie

MAIN Energie is een ervaren energieleverancier voor de zakelijke markt. Naast de levering van energie kan men er ook terecht voor energiemanagement en laaddiensten. Kenmerkend voor MAIN Energie is de persoonlijke aanpak, waarbij een persoonlijke energiespecialist het directe aanspreekpunt is.

Meer informatie over MAIN Energie

Mijndomein Energie

Mijndomein Energie is een energieleverancier die 100% lokaal opgewekte groene energie levert. Bijzonder is dat het in samenwerking met Zonnefabriek ook gratis zonnepanelen op het dak van consumenten plaatst. In feite gaat het om een huurconstructie waarbij de energieopbrengst hoger is dan de huurprijs, zeker omdat Mijndomein het onderhoud voor zijn rekening neemt.

Meer informatie over Mijndomein Energie

Naked Energy

Naked Energy is een vrij jonge speler op de Nederlandse energiemarkt. Het profileert zich als een goedkope energieleverancier die niet aan eenmalige kortingen meedoet, maar in plaats daarvan altijd voordelige tarieven hanteert. Ook aan welkomstkortingen of het betalen van opzegboetes van vorige energieleveranciers doet Naked Energy niet mee.

Meer informatie over Naked Energy

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)

NLE is vooral bekend als energieleverancier, maar levert tegenwoordig ook alles-in-1-producten. Toch blijft energie het belangrijkste uitgangspunt. NLE is de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland.

Meer informatie over NLE

NeoSmart Energie

NeoSmart Energie staat voor superscherpe energietarieven, 100% CO2-vrije stroom en CO2-gecompenseerd gas. Zelf noemen ze dit laatste bos-gecompenseerd gas, hoewel ze in de praktijk niet alleen compenseren door bomen aan te planten maar ook door allerlei projecten in binnen- en buitenland te steunen.

Meer informatie over NeoSmart Energie

Nieuw-Hollands Energiebedrijf

Nieuw-Hollands Energiebedrijf is een zakelijke energieleverancier voor het mkb en grootzakelijke verbruikers. Zij regelen de energiezaken zonder veel gedoe. Hierbij rekenen bedrijven standaard op scherpe tarieven, een verbruiksmanager om zicht te krijgen in het stroom- en gasverbruik en gratis advies, bijvoorbeeld over potentiële kostenbesparingen.

Meer informatie over Nieuw-Hollands Energiebedrijf

NieuweStroom

NieuweStroom zegt de beste deal te bieden voor duurzame ondernemers met zonnepanelen. Zo zouden ze uitstekende terugleverprijzen bieden en bedrijven tegelijkertijd financieel belonen door middel van peak shaving. Kenmerkend aan NieuweStroom is bovendien hun transparantie en het feit dat hun prijzen een-op-een aan de prijzen van de daghandelsbeurs worden gekoppeld.

Meer informatie over NieuweStroom

Noord Energie

Noord Energie is een leverancier van groene energie van eigen Nederlandse bodem. In de eerste plaats zijn ze er voor zzp’ers en (groot)zakelijke verbruikers, maar daarnaast leveren ze ook energie aan particulieren die de duurzame keuze maken. De missie van Noord Energie is om samen met hun klanten een positieve bijdrage te leveren aan de klimaatproblematiek. Groene energie? Zonnepanelen? Eigen winddelen? Voor Noord Energie zijn het stuk voor stuk logische oplossingen.

Meer informatie over Noord Energie

Nuon

Nuon was een energie-aanbieder met ongeveer 2 miljoen klanten, bedrijven en organisaties. Het bedrijf produceerde en leverde elektriciteit, warmte, koude en gas. Sinds 2018 werd de naam geleidelijk aan vervangen door deze van de Zweedse overnemer Vattenfall.

Meer informatie over Nuon

om | nieuwe energie

De energieleverancier om | nieuwe energie levert 100% duurzame stroom uit de eigen buurt. Het is een energieleverancier zonder winstoogmerk die samenwerkt met energiecoöperaties in geheel Nederland, van in Vlieland tot in Sittard. Al verschillende jaren op rij wordt om | nieuwe energie de groenste energiecoöperatie van Nederland genoemd.

Meer informatie over om | nieuwe energie

Oxxio

Oxxio is een van de grootste energieleveranciers die Nederland rijk is. Het bedrijf werd opgericht in 2000, nog voor de liberalisering van de energiemarkt.

Meer informatie over OXXIO

Powerhouse

Powerhouse is een B2B-energiebedrijf en -technologiebedrijf. Dit wil zeggen dat zij meer doen dan alleen energieoplossingen aanbieden, want daarnaast bieden ze bijvoorbeeld ook een digitaal energieplatform aan. Online rapportages, een budgetbewakingstool, online energie verkopen en inkopen of snel marktinformatie raadplegen: bij hen kan het allemaal.

Meer informatie over Powerhouse

Powerpeers

Powerpeers is een energie-aanbieder voor en door aanbieders van stroom. Dit betekent dat particulieren en bedrijven zelf energie opwekken aan de hand van bijvoorbeeld zonne-energie en vervolgens deze energie leveren aan de afnemers van Powerpeers. Daarom is de slogan dan ook ‘energie voor elkaar’.

Meer informatie over Powerpeers

Pure Energie

Pure Energie is een onderdeel van de Nederlandse windenergie-ontwikkelaar Raedthuys Groep. Sinds 2012 is Pure Energie op de Nederlandse energiemarkt te vinden en levert het bedrijf energie aan particuliere en zakelijke klanten.

Meer informatie over Pure Energie

PZEM

PZEM of de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij is een voormalig nutsbedrijf dat in 1919 werd opgericht en sinds 1970 deze naam droeg. Het was actief in de provincie Zeeland en het ging in 1990 op in Delta. Omdat de Wet onafhankelijk netbeheer al in 2006 bepaalde dat het leveren en produceren van elektriciteit niet langer mocht worden gecombineerd, werd Delta na een lang juridisch proces opgedeeld. De tak die de energielevering verzorgt, heet sindsdien opnieuw PZEM.

Meer informatie over PZEM

Qurrent

Qurrent was een energiebedrijf dat in 2011 werd opgericht, na een initiatief van Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Het bedrijf wilde dat iedereen net zoveel duurzame energie opwekte als het ook zelf verbruikt. Tegenwoordig wordt hun missie verdergezet door Greenchoice.

Meer informatie over Qurrent

Qwint Energie

Bij Qwint Energie hebben ze de ambitie om energie voor de zakelijke markt opnieuw simpel te maken. Daarom plaatsen ze klantgerichtheid op de eerste plaats en leveren ze een flexibele service. Uiteraard leveren ze ook gewoon energie. Deze energie is bovendien afkomstig van duurzame inkoopbronnen uit geheel Nederland. Goed om te weten is dan ook dat Qwint Energie een van de groenste zakelijke energieleveranciers van Nederland is.

Meer informatie over Qwint Energie

Scholt Energy

Scholt Energy is een zakelijke energieleverancier die de persoonlijke service van een familiebedrijf levert. Ze gaan voor langdurig partnerschap en hebben niet de ambitie om de grootste te zijn, maar ze willen wel de beste energieleverancier voor hun klanten zijn. Hun klantenbestand telt intussen al zo’n 6.500 ondernemingen.

Meer informatie over Scholt Energy

Sepa Green

Sepa Green streeft naar een energieneutrale en duurzame samenleving. Daarom bieden zij oplossingen aan in de volledige keten, gaande van het duurzaam opwekken van energie tot het besparen en het hergebruiken ervan. Ze doen dit zowel voor consumenten als bedrijven.

Meer informatie over Sepa Green

ServiceHouse

ServiceHouse heeft een eigen vergunning, maar staat vooral klanten toe om een eigen merk op te bouwen en onder hun vergunning energie te verkopen. ServiceHouse is eigendom van Coolblue en het is ook onder de vergunning van ServiceHouse dat Coolblue energie levert. Daar staan ze niet alleen in want ook onder meer GreenNL en Veba maken gebruik van de diensten van ServiceHouse.

Meer informatie over ServiceHouse

Total Gas & Power

Total Gas & Power is een zakelijke energieleverancier waar men terechtkan voor stroom en/of gas. Total geniet uiteraard bekendheid als grote Franse oliemaatschappij, maar in hun rol als energieleverancier zouden ze bijdragen aan de energietransitie. Total Gas & Power is onder meer gespecialiseerd in de agrarische sector, de industriële sector en de zorgsector, maar ook zzp’ers rekenen op hun diensten.

Meer informatie over Total Gas & Power

United Consumers

UnitedConsumers is geen zelfstandige energieleverancier, maar een consumentencollectief. Door deel te nemen aan een energiecollectief, is het mogelijk korting te krijgen op de energierekening.

Meer informatie over United Consumers

Vandebron

Vandebron is niet alleen een energieleverancier, maar ook een energieplatform met een missie, waar vraag en aanbod van energie samenkomen. Het belangrijkste uitgangspunt van Vandebron is 100 procent groene energie. Want het bedrijf gelooft in een duurzame, eerlijke en transparante energiemarkt.

Meer informatie over Vandebron

Vanhelder

Vanhelder levert energie aan kleinzakelijke en grootzakelijke partijen en heeft een eigen webshop. In deze webshop kunnen klanten zelf hun GvO’s kopen en dus zelf de herkomst van hun energie kopen. Wie zelf energie opwekt, kan er bovendien ook zelf GvO’s verkopen.

Meer informatie over Vanhelder

Vastelastenbond

De Vastelastenbond is een collectief van Nederlandse consumenten die onder meer energiecontracten, alles-in-1-pakketten en verzekeringen tegen een lagere prijs aanbiedt.

Meer informatie over Vastelastenbond

Vattenfall

Vattenfall is een Zweedse Energiemaatschappij die in 2009 Nuon overnam. Jarenlang heeft Nuon nog onder een eigen naam geopereerd, maar op 4 oktober 2018 maakte het bedrijf bekend dat de naam Nuon geleidelijk zou verdwijnen. Tegenwoordig is Vattenfall enkel nog onder de eigen naam in Nederland actief. Hier levert het uiteenlopende energieproducten aan consumenten, zzp’ers, mkb’ers en grootzakelijke partijen.

Meer informatie over Vattenfall

Veba

Veba is een energieleverancier die energie tegen inkoopprijzen levert aan particulieren en zakelijke gebruikers. Op die manier betaalt de consument nooit te veel en krijgt hij controle over de energierekening. Veba belooft 100 procent duurzame stroom, opgewekt door windmolens in Europa.

Meer informatie over Veba

Vrijopnaam

Vrijopnaam is een revolutionair andere energieleverancier in Nederland. Met het idee dat er nodig iets moet veranderen op de Nederlandse energiemarkt, is Vrijopnaam in het leven geroepen. Iedereen wekt zijn eigen energie op, met behulp van zijn eigen stukje zon.

Meer informatie over Vrijopnaam

WoonEnergie

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties en hun huurders. Ze bieden hen gemak, voordeel en scherpe tarieven. Ze helpen huurders ook om minder energie te verbruiken, terwijl ze de woningcorporaties ondersteunen in het verduurzamingsproces.