Powerpeers energie aanbiedingen

Powerpeers is een energieaanbieder die het anders doet dan de rest. Normaalgesproken wordt energie geleverd, nadat het is opgewekt door een energieleverancier. Bijvoorbeeld aan de hand van zonne-energie of windenergie in een energiepark. Powerpeers heeft geen eigen energieparken. Alle energie wordt opgewekt door de consumenten van Powerpeers. Zo is het mogelijk dat de geleverde stroom is opgewekt door een buurman, vriend of collega.

Daarmee is Powerpeers een energieaanbieder van zeer schone energie. Er is enkel groene stroom te verkrijgen bij Powerpeers. Dit energiebedrijf is dan ook een platform, naast energieleverancier.

Zo werkt Powerpeers

Powerpeers werkt op een heel andere manier dan andere energieleveranciers. Duurzame energie en zelf opgewekte energie moet voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom is het mogelijk zelf energie op te wekken en energie terug te leveren aan Powerpeers. Wie geen eigen energie op kan wekken, kan uiteraard energie afnemen van een peer. Dit betekent dat Powerpeers een platform is om energie te delen en af te nemen.

Daarnaast is het ook mogelijk gas van Powerpeers af te nemen. Het gas wordt CO2 gecompenseerd, doordat een deel van de opbrengst geïnvesteerd wordt in duurzame projecten.

Hier komt stroom vandaan

Normaal komt stroom altijd van een energiepark. Bij Powerpeers is dat anders. 100 procent van de geleverde stroom is groene stroom. De groene energie is opgewekt in Nederland. Dat betekent dat er bij de opwekking van energie geen CO2 en kernafval is vrijgekomen.

Bij Powerpeers wordt er gebruikgemaakt van verschillende manieren om energie op te wekken. 17,8 procent van alle geleverde energie is opgewekt aan de hand van zonne-energie. Bijna 80 procent van alle energie komt voort uit windenergie, tegenover 2,3 procent uit waterkracht.

Zelf een Powerpeer kiezen

Het is als afnemer mogelijk om zelf te kiezen waar de groene energie precies vandaan komt. Ten eerste is het mogelijk te kiezen uit welke energiebron de energie moet zijn opgewekt. Wanneer de consument vrienden, familie of buren met zonnepanelen heeft, is het mogelijk energie specifiek van deze persoon af te nemen.

Bij afname van energie bij Powerpeers is het mogelijk in te loggen op een eigen online energiedashboard. Zo is het mogelijk in te zien van wie de groene stroom afkomstig is. Dat is wel zo duurzaam, tegen een laag energietarief. Powerpeers wordt daardoor steeds populairder.

Zelf energie leveren aan Powerpeers

Zelf in het bezit van zonnepanelen? Dan is het mogelijk de energie terug te leveren. De energieleverancier biedt een zo hoog mogelijke vergoeding voor energie.

Het delen van energie levert veel extra’s op. Zo krijgt de opwekker een vergoeding van 0,04 euro per gedeelde kilowattuur. Bij 10 zonnepanelen wordt zo’n 600 kilowattuur per jaar opgewekt. Dat betekent een opbrengst tot wel 30 euro per jaar. Wie meer zonnepanelen heeft, kan een opwekkers vergoeding tot maximaal 120 euro per jaar krijgen, bovenop de salderingsregeling.

Acties van Powerpeers

Powerpeers heeft het hele jaar door verschillende energie acties. Zo biedt Powerpeers bijvoorbeeld verschillende kortingen aan op 100% NL Groen. De korting kan oplopen tot wel 85 euro op een contract met een looptijd van één jaar.

Bovendien biedt Powerpeers altijd een welkomstcadeau aan nieuwe klanten die een energiecontract van tenminste een jaar afnemen. De welkomstkortingen liggen tussen de 100 en 225 euro bij een 1-jarig contract. De korting wordt verrekend in de eindafrekening van het contract. Daarna is het weer mogelijk van energieaanbieder te wisselen.

Overstappen op Powerpeers

Overstappen naar Powerpeers gaat heel eenvoudig. Het is mogelijk zes maanden voordat het contract bij de huidige energieaanbieder afloopt, over te stappen naar Powerpeers. Het is belangrijk het huidige contract goed door te lezen als het energiecontract nog langer dan zes maanden loopt. Powerpeers kan het contract opzeggen bij de huidige energieleverancier. Dit noemt men de overstapservice. Bij een overstap waarbij het contract langer dan zes maanden duurt, kan de energieaanbieder een boete in rekening brengen. Powerpeers betaalt geen eventuele overstapboetes.