Overzicht van Pure Energie aanbiedingen

Pure Energie is een betrekkelijk nieuwe energie-aanbieder. Waar de meeste aanbieders tijdens de openstelling van de energiemarkt in 2004 de markt betraden, trad Pure Energie pas vele jaren later toe. Het bedrijf is namelijk pas sinds 2012 op de Nederlandse energiemarkt actief.

Het bedrijf levert energie aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Toch heeft het moederbedrijf van Pure Energie, de Raedthuys Groep, jarenlange ervaring met windenergieprojecten in Nederland. Daarmee startte het bedrijf al in 1995.

Een andere kijk op energie

Pure Energie levert echt ‘pure energie’. Vandaar de naam van het bedrijf. Het bedrijf heeft een andere kijk op energie. De groene en duurzame energie wordt er opgewekt uit de eigen projecten. Daarvoor gaat de energieleverancier niet naar het buitenland, maar komt de groene en duurzame stroom gewoon hier uit Nederland. Dat doet het bedrijf door eigen projecten, zoals zonne- en windmolenparken, in ons land op te starten.

Als klant van Pure Energie ben je niet alleen afnemer van energie, maar werk je ook zelf actief mee met de verduurzaming van ons land. Want veel kleine acties kunnen toch voor een groot effect zorgen. Daarmee behouden we een leefbare wereld, ook voor de generaties na ons. Dat is het belangrijkste doel van Pure Energie. Er is meer nodig dan groene energie alleen, zo zegt Pure Energie. Het is de ‘Dutch Dream’ om nieuwe energie aan de samenleving te geven.

Onderdeel van Raedthuys Groep

De energie-aanbieder Pure Energie is het energiemerk van moederbedrijf Raedthuys Groep. De groene stroom wordt opgewekt dankzij de eigen windmolen- en zonneprojecten van Pure Energie. Bovendien heeft het moederbedrijf Raedthuys Groep reeds een jarenlange ervaring met windenergieprojecten. Het bedrijf werd in 1995 opgericht en is al meer dan twintig jaar actief op de energiemarkt. Hierbij betrekt Raedthuys Groep burgers bij hun duurzame energieprojecten.

De 7 garanties van Pure Energie

Een duurzame toekomst, dat is waar ook Pure Energie voor staat. En daarom biedt het bedrijf zeven belangrijke garanties. De leverancier biedt als eerste garantie dat ze alleen stroom verkopen die het bedrijf zelf opwekt, niet meer en niet minder. Er komt dus geen energie uit Scandinavische landen. Daarnaast is de geleverde energie echte, pure, groene energie, de groenste stroom van Nederland. Alle stroom is lokaal opgewekt uit zon en wind en echt groen. De aanbieder is al vier keer benoemd tot groenste energieleverancier van ons land.

Een derde garantie luidt dat het tarief voor iedereen gelijk is. Dat alles aan een scherp en eerlijk tarief, voor zowel de consument als de zakelijke afnemer. Hierbij bieden ze bovendien met een vierde garantie slimme oplossingen aan om te besparen. Dankzij transparante facturen weet de klant precies wat hij per maand kan verwachten. Zo worden verrassingen achteraf voorkomen. De prijs op de website is de prijs die de klant zal betalen. Hiernaast garanderen ze eveneens een eenvoudige overstap van energieleverancier. Dit kan via een eenvoudige aanmelding en Pure Energie doet de rest!

De zesde garantie luidt dat iedereen helpt om Nederland duurzaam te maken. Dit niet enkel op het vlak van groene stroom, maar daarnaast wordt ook 10 procent van de totale winst uitgekeerd aan goede doelen die zich inspannen voor duurzaamheid in de samenleving. De overige 90 procent vloeit terug naar de realisatie van nieuwe, duurzame energieprojecten. Klanten van Pure Energie zorgen dus voor een betere, duurzame toekomst.

De zevende en laatste garantie richt zich ten slotte op een uitstekende service. Want Pure Energie houdt er nu eenmaal van om hun klanten bij te staan. Dit altijd en overal. Pure Energie is bereikbaar via e-mail, telefoon en zelfs op social media. Zo worden de zaken snel opgepakt en opgelost.

Veelgestelde vragen over Pure Energie

Ontdek waarom Pure Energie bekend staat om groene stroom en hoe ze uitblinken in duurzaamheidsrapporten. Benieuwd of Pure Energie ook voor bedrijven de groenste keuze is? Lees verder om een antwoord te krijgen op alle vragen die je misschien wel hebt.

Levert Pure Energie groene stroom?

Ja. Jaarlijks krijgt Pure Energie van Consumentenbond een 10/10 voor duurzaamheid. Tevens heeft Gaslicht.com hen beoordeeld als beste energieleverancier op het vlak van duurzaamheid, klanttevredenheid en klantenservice (2021).

Hoe komt het dat Pure Energie zo goed scoort in duurzaamheidsrapporten?

Omdat Pure Energie alleen groene stroom levert die ze zelf lokaal opwekken op basis van windmolens en zonnepanelen in Nederland. Ze werken dus niet op basis van GvO’s en ze doen niet aan greenwashing.

Is Pure Energie ook voor bedrijven de groenste keuze?

Welzeker, want ook hier scoorden ze al verschillende keren op rij 10/10. Hun zakelijke stroom is dan ook SMK-gecertificeerd.

Betaalt Pure Energie opzegboetes van mijn huidige energieleverancier?

Nee, dus controleer altijd goed de einddatum bij de huidige energieleverancier en ga na of er opzegboetes van toepassing zijn.

Kan ik me alleen voor gas of stroom aanmelden bij Pure Energie?

Ja, gas en stroom kunnen samen worden afgenomen maar dit is geen verplichting.