Energie aanbiedingen & energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe klanten te werven. Daarom kiezen sommige energieleveranciers ervoor om cadeaus aan te bieden wanneer de consument kiest voor het afsluiten van een contract met een looptijd van een of meerdere jaren. Andere energie-aanbieders maken gebruik van cashbackacties. Dat zijn acties waarbij men geld terugkrijgt op de energierekening aan het einde van het jaar. De hoogte van de cashbackactie is dan afhankelijk van het gekozen aantal contractjaren. Hoe energie aanbiedingen vergelijken kan lonen, leggen we op deze pagina uit.
Energie aanbiedingen & energieleveranciers vergelijken
1
€150 euro korting bij 3 jaar

€150 euro korting bij 3 jaar korting

 • handjes in de lucht voor goede energie Overstapservice
 • klappende handen voor goede energie Goede recensies
 • energie kan ook sportief zijn PSV fans opgelet!
2
€150 korting & gratis Garmin Venu Sq

€150 korting & gratis Garmin Venu Sq Tijdelijk

 • kwalitatief hoogwaardige energie Contract van 1 of 3 jaar
 • vinkje voor goede energie Gratis smartwatch
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Tot €150 korting
3
€150 korting op de energierekening

€150 korting op de energierekening korting

 • energie dat geld bespaart 100% groene stroom en gas
 • energie dat geld bespaart Tot €150 korting voor nieuwe klanten
 • energie dat geld oplevert en bespaart Tot €30 extra combikorting
4
€5 tot €30 combikorting (energie + mobiel + internet)

€5 tot €30 combikorting (energie + mobiel + internet)

 • kwalitatief hoogwaardige energie 100% groene stroom
 • vinkje voor goede energie Overstapdienst
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Tot €30 korting
5
€50 tot €200 shoptegoed bij Coolblue

€50 tot €200 shoptegoed bij Coolblue Gratis shoptegoed

 • kwalitatief hoogwaardige energie 100% groene energie
 • vinkje voor goede energie Tot €300 shoptegoed
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Korting op groene producten
6
€100 korting op stroom & gas

€100 korting op stroom & gas verlopen

 • kwalitatief hoogwaardige energie 100% groene stroom
 • energie dat geld oplevert en bespaart Huis verduurzamen met Eneco Home
 • verantwoorde energie aanbieding Eneco Omschakelaar®
7
€175 cashback bij ‘Wind&Gas’

€175 cashback bij ‘Wind&Gas’ cashback

 • energie dat geld oplevert en bespaart €175 korting op jaarnota
 • energie dat geld bespaart 100% groene energie
 • kwalitatief hoogwaardige energie Voordelig tarief voor 3 jaar
8
€250 korting op goede energie

€250 korting op goede energie verlopen

 • kwalitatief hoogwaardige energie 3 jaar vaste prijzen
 • vinkje voor goede energie Groene stroom uit NL
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier 250 euro korting
9
Gratis Toon & Philips Hue

Gratis Toon & Philips Hue verlopen

 • energie dat geld bespaart 100% groene stroom
 • energie dat geld oplevert en bespaart Huis verduurzamen met Eneco Home
 • verantwoorde energie aanbieding Eneco Omschakelaar®
10
€90 cashback op de jaarnota

€90 cashback op de jaarnota groen

 • kwalitatief hoogwaardige energie 3 jaar vaste prijs
 • handjes in de lucht voor goede energie 8,2 klantbeoordeling
 • energie dat geld oplevert en bespaart Hoge cashback

Soorten energie aanbiedingen

Energieleveranciers bieden elk verschillende energie-aanbiedingen aan. Wanneer een nieuwe klant een contract bij een energieleverancier wil afsluiten, probeert de leverancier vaak een aantrekkelijk aanbod te maken in de strijd om de consument. Energieleveranciers kunnen bijvoorbeeld een welkomstcadeau aan nieuwe klanten geven. Het is ook mogelijk om een korting op het energietarief toe te kennen. Sommige kortingen zijn alleen geldig bij een langere energiecontractduur. Daarom leggen we uit hoe deze aanbiedingen het beste te analyseren zijn.

Aanbieders met een energie aanbieding

Niet alle energieleveranciers in Nederland voorzien een speciale energie-aanbieding. Dat is ook niet nodig, want sommige leveranciers bieden een vaste lage prijs. Wat een energie-aanbieder aanbiedt, is per leverancier verschillend. Zo kan de energieleverancier kiezen of hij nu een welkomstcadeau, een cashbackvergoeding of een andere actie aanbiedt. De meeste energieleveranciers maken gebruik van tijdelijke aanbiedingen. Dat betekent dat men alleen recht heeft op de aanbieding wanneer men deze voor het einde van de promotie afsluit.

Welkomstcadeaus

Welkomstcadeaus komen vaak voor bij het energie vergelijken. Ze zijn bedoeld om nieuwe klanten aan te werven. Juist vanwege de welkomstcadeaus loont het om regelmatig van energieleverancier te wisselen en de verschillende energieleveranciers te vergelijken. Wanneer de klant na een jaar opnieuw overstapt naar een andere leverancier is men dus weer een nieuwe klant en kan men opnieuw recht hebben op het welkomstcadeau. Een welkomstcadeau kan bijvoorbeeld een elektronisch product zijn als een slimme meter, tablet of (slimme) verlichting.

Cadeaus bij meerjarig contract

Er zijn ook cadeaus bij een meerjarig contract. Deze cadeaus zijn vaak geen producten, maar een korting op het energietarief of geld terug op de eindafrekening. Hoe hoog de waarde van een cadeau bij een meerjarig contract is, is vaak afhankelijk van de looptijd van het energiecontract. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de waarde van het cadeau.

Vast of variabel tarief?

Houd rekening met de keuze voor een vast of variabel tarief. Bij een variabel tarief verandert het maandelijkse termijnbedrag met de energieprijzen mee. De meeste energie aanbiedingen zijn tegenwoordig gebaseerd op vaste energietarieven. Dat betekent dat men gedurende de duur van het contract iedere maand hetzelfde betaalt. Ook als de energieprijzen stijgen. Dit is gunstig, want op die manier kan men geld besparen. Een nadeel is wel dat als de energieprijzen dalen, men in principe iedere maand te veel betaalt. Bij een contract met een variabel tarief profiteert men in dat geval wel van een lagere prijs, maar het kan natuurlijk dat gedurende die periode de energieprijzen enkel stijgen.

Actievoorwaarden

Houd rekening met de actievoorwaarden. In sommige gevallen is het mogelijk dat bestaande klanten zijn uitgesloten van de deelname aan een actie. Kijk bovendien naar de geldigheidsduur van de actie. Soms is een actie maar beperkt geldig en moet men voor een bepaalde datum gebruikmaken van de actie om ook van de actie te kunnen profiteren. Let bovendien op bij het veranderen van energieleverancier en bekijk goed het huidige energiecontract. Soms is er sprake van een overstapboete, maar gelukkig zijn er wel enkele energieleveranciers die deze overstapboete voor hun rekening nemen. Dit is echter heus niet altijd het geval.

Controleer ten slotte ook of de aanbieding wel echt geldt voor mensen die nog een energiecontract hebben bij de aanbieder van de energie-aanbieding. Wie al klant is, heeft in sommige gevallen geen recht op de aanbieding. Er zijn daarentegen ook energie aanbiedingen die ook voor bestaande klanten gelden, wanneer zij hun contract verlengen.

Geldigheidsduur

Bij veel energie aanbiedingen is er sprake van een beperkte geldigheid. De actie loopt tot een vastgestelde einddatum. Men dient voor deze einddatum een nieuw energiecontract af te sluiten om in aanmerking te komen voor de aanbieding. Te laat? Geen probleem, in veel gevallen komen energie-aanbieders het hele jaar door met de beste acties.

Opzegvergoeding

Ga goed na in het huidige contract wanneer overstappen van energieleverancier precies mogelijk is. In sommige gevallen moet men een overstapboete betalen aan de huidige energieleverancier, wanneer er te vroeg wordt opgezegd. Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn, want soms betaalt de nieuwe energieleverancier (een deel van) de overstapboete. Of dit het geval is, is per energie aanbieding verschillend. Sommige energieleveranciers vergoeden alleen een deel bij een meerjarig contract of vergoeden een opzegvergoeding helemaal niet.

Geldt deze aanbieding ook voor mij?

Bij de actievoorwaarden staat precies aangegeven voor wie de energie aanbieding geldt. Soms zijn energie aanbiedingen alleen op nieuwe klanten van toepassing en gelden deze niet voor bestaande contracten. Soms is een aanbieding ook geldig voor bestaande klanten die hun energiecontract verlengen. Aanbiedingen met welkomstcadeaus gelden in de regel altijd voor nieuwe klanten. Bij twijfel is het raadzaam even te informeren alvorens een nieuw energiecontract af te sluiten.