Essent energie aanbiedingen

Essent heeft regelmatig een aantal interessante energie aanbiedingen waarmee consumenten flink besparen. Toch zijn er nog een aantal andere redenen waarom het interessant is om voor Essent te kiezen.

Essent is een onderdeel van de Duitse energiereus Innogy en een energie-aanbieder van gas, elektriciteit en energieproducten. Innogy is op zijn beurt dan weer, sinds september 2019, een onderdeel van E.ON. Het bedrijf levert aan 2,5 miljoen zakelijke en particuliere klanten in Nederland en België. Het Nederlandse hoofdkantoor van Essent is te vinden in Den Bosch. De missie van Essent stopt niet bij het leveren van energie. Essent ziet het grootser en wil dat haar consumenten comfortabel wonen en dat klanten zich thuis ook echt thuis voelen.

De maatschappelijke speerpunten

Essent stelt ambitieuze doelen voorop om het beste energiebedrijf te blijven en hun klanten voor te bereiden op de toekomst. Hierbij blijft het klanten inspireren, helpt het hen verder met de energietransitie en spant het bedrijf zich optimaal in om huizen energiezuiniger te maken. Zo is het volgens Essent belangrijk om in een omgeving met een aangename temperatuur te wonen, zonder dat hierbij onnodig energie verloren gaat. Daarnaast moet de verlichting zowel binnen- als buitenshuis op orde zijn en moet de woning goed geventileerd zijn.

Essent levert naar eigen zeggen veel meer dan stroom en gas. Het bedrijf levert comfort thuis. Essent heeft hierbij zes verschillende maatschappelijke speerpunten: klanttevredenheid, klimaatbescherming, innovatie, betrokkenheid, medewerkers en veiligheid.

Klanttevredenheid

Het bedrijf wil een betrouwbare partner voor klanten zijn. Voor zowel consumenten als bedrijven, gemeenten en provincies. Om die reden focust Essent zich op het constant verbeteren van de klantenservice. Daarnaast biedt Essent innovatieve, duurzame en eerlijk geprijsde producten aan.

Klimaatbescherming bij Essent

Bij Essent staat het klimaat centraal. Er moet een goede balans gevonden worden tussen enerzijds comfortabel wonen, en aan de andere kant het energieverbruik van de klant. Daarom draagt Essent energiebesparing hoog in het vaandel, ook op eigen kantoor. Daarnaast helpt het bedrijf actief klanten met het verbeteren van energiebesparende maatregelen thuis. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe cv-ketel, advies over woningisolatie en de installatie van zonnepanelen.

Innovatie

Aan de hand van partnerschappen wordt er geïnnoveerd op het gebied van CO2-neutrale elektriciteitslevering, zonder dat de levering daarbij in gevaar komt. Daardoor moeten bestaande technieken worden geoptimaliseerd en nieuwe technieken worden ontwikkeld.

Betrokkenheid met de gemeenschap

Essent doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom is het bedrijf betrokken bij de lokale gemeenschappen en de samenleving. Het bedrijf is trotste sponsor van FC Groningen en heeft een eigen Raad van Kinderen die meedenken over duurzame energie.

Medewerkers

Wie werkt bij Essent, komt terecht in een informele sfeer. De mentale gezondheid van hun medewerkers staat dan ook steeds voorop. Dat zien we dan ook terug in de geldende veiligheids- en gezondheidsvoorschriften.

Duurzaamheid

Essent is een onderdeel van Innogy SE. Innogy SE is een Duits internationaal energiebedrijf en wil klanten efficiënter met energie laten omgaan. Essent levert producten als groene stroom en gas en daarnaast ook isolatie, zonnepanelen en slimme thermostaten. In 1995 kwam Essent met groene stroom op de markt: het eerste groene energieproduct van Nederland. Dit product wordt inmiddels aan een miljoen klanten in Nederland geleverd. Daarnaast levert Essent ook windstroom en zonnestroom. Het is tevens een aanjager op het gebied van groen gas.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 10

  Groene energie, een vast contract én €280 korting

  • Onder het prijsplafond

  • Zekerheid gedurende 1 jaar

  • €280 korting

  • Automatisch overstappen met de opzegservice van Essent

Veelgestelde vragen over de Essent energie aanbiedingen

Het navigeren door de vele energie aanbiedingen, zoals die van Essent, kan soms wat vragen oproepen. En dat is helemaal oké! Ontdek in deze FAQ de mogelijkheden bij Essent, leer meer over het Thuisvoordeel-programma en kom te weten welke extra's er te winnen zijn.

Waarvoor kan ik allemaal terecht bij Essent?

In de eerste plaats is Essent een energieleverancier en kan je er terecht voor stroom maar ook voor gas. Ze gaan echter nog verder en bieden ook diverse andere energiegerelateerde oplossingen aan. Je kan er onder meer terecht voor persoonlijk advies, isolatie van je woning, zonnepanelen, het onderhoud van je cv-ketel, verwarmingsoplossingen, ventilatie en een energielabel voor je woning.

Wat is het Thuisvoordeel van Essent?

Dit is een loyaliteitsprogramma waarmee trouwe klanten tot 10% korting krijgen op hun stroomtarief, 525 Air Miles per jaar ontvangen en korting krijgen op de isolatie of het onderhoud van de cv-ketel. We raden aan om altijd deel te nemen aan het Thuisvoordeel-programma omdat je ook als nieuwe klant meteen 5% korting krijgt. StatusLoyaliteitKorting op stroomtariefExtra voordeel (jaarlijks)Korting op isolatie en onderhoud cv-ketelBrons0 t.e.m. 3 jaar klant5%225 Air Miles of 3 cadeautjesJaZilver4 t.e.m. 10 jaar klant7,5%375 Air Miles of 3 cadeautjesJaGoud10 jaar klant of langer10%525 Air miles of 3 cadeautjesJa

Welke extra cadeautjes geeft Essent met het Thuisvoordeel-programma?

Het gaat om leuke kleinigheidjes voor jezelf of voor je huis. De cadeautjes wijzigen voortdurend. In het verleden gaven ze bijvoorbeeld al gratis e-books en een gratis chocoladereep weg.

Kan ik ook als zakelijke verbruiker bij Essent terecht?

Ja, zowel voor kleinzakelijk als grootzakelijk verbruik biedt Essent energieoplossingen aan.

Kan ik ook als bestaande Essent-klant van energie aanbiedingen genieten?

In de verlengshop staan er altijd mooie aanbiedingen klaar voor klanten van wie het contract binnen nu en zes maanden tijd zal vervallen. Dit gaat van cashbackacties tot extra lage vaste tarieven. De acties wijzigen voortdurend, maar vooral het Altijd Daltarief is een aanrader.