Budget Energie

Budget Energie kwam op 1 december 2011 officieel op de Nederlandse markt. De nieuwste energieleverancier van Nederland nam meteen een vliegende start. Dat komt mede door de flexibiliteit van deze energieaanbieder. Zo biedt deze leverancier bijvoorbeeld de mogelijkheid aan om eens per kwartaal of eens per jaar de energierekening te betalen.
Budget Energie
  • kwalitatief hoogwaardige energie Cashback acties
  • kwalitatief hoogwaardige energie Voordelig alles-in-1-pakket
  • kwalitatief hoogwaardige energie Eenvoudig overstappen

Altijd groen bij Budget Energie

Bij Budget Energie vindt men het leveren van groene stroom heel normaal. Bij Budget Energie is de gedachte achter de producten van het bedrijf dan ook altijd groen. Het bedrijf is ontstaan als onderdeel van NutsServices BV en levert uitsluitend 100 procent groene stroom. Het is dus niet mogelijk om ‘grijze’ stroom bij dit bedrijf in te kopen. De groene stroom van Budget Energie is afkomstig uit waterkracht. Daarnaast wordt het gas CO2-gecompenseerd. Het bedrijf levert dus volledige groene stroom en groen gas. Bovendien laat het bedrijf nieuwe klanten regelmatig profiteren van voordelige actiepakketten.

Als nieuwe klant is het niet alleen mogelijk te profiteren door tijdelijke energie-acties te vergelijken, maar net als vele andere energieleveranciers werkt ook deze energieleverancier met een zogenaamde welkomstpremie. Dit is wel extra voordelig genieten van duurzame energie.

1
€150 euro korting bij 3 jaar

€150 euro korting bij 3 jaar korting

  • handjes in de lucht voor goede energie Overstapservice
  • klappende handen voor goede energie Goede recensies
  • energie kan ook sportief zijn PSV fans opgelet!
2
€150 korting op de energierekening

€150 korting op de energierekening korting

  • energie dat geld bespaart 100% groene stroom en gas
  • energie dat geld bespaart Tot €150 korting voor nieuwe klanten
  • energie dat geld oplevert en bespaart Tot €30 extra combikorting

Betaalgemak

Bij Budget Energie staat het (betaal)gemak voorop. Dat betekent dat Budget Energie de klant bijvoorbeeld de mogelijkheid biedt om eens per kwartaal of het volledige bedrag in één keer te betalen. Wie kiest voor een vooruitbetaling per kwartaal, ontvangt een korting van 75 procent. Eens per jaar betalen, betekent een korting tot wel 20 procent op de jaarlijkse energierekening! Let wel: deze korting is niet te combineren met de overige acties op de website van Budget Energie.

De totale energiekosten van een doorsnee huishouden liggen rond de 1.600 euro per jaar. Hierbij ontvangt de klant een welkomstbonus van 260 euro als hij tenminste één jaar klant blijft. Het gaat hier om een variabele leveringsprijs bij een contract met een onbepaalde looptijd. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor vaste tarieven gedurende de volledige looptijd van het energiecontract, voor 40 euro extra op jaarbasis.

Minder gedoe, meer transparantie

Budget Energie is opgericht met de gedachte om zo min mogelijk te betalen. Dat kan alleen als het bedrijf zelf ook zo min mogelijk kosten maakt. Het gedachtegoed van het bedrijf is dan ook hierop geïnspireerd. Daardoor heeft het bedrijf de dienstverlening de afgelopen jaren flink efficiënter gemaakt, waardoor het contact met de energieleverancier altijd duidelijk en vlot verloopt.

Volgens Budget Energie zitten klanten namelijk helemaal niet te wachten op veel contact met de energieleverancier. Consumenten willen louter groene stroom zonder verdere rompslomp, aldus de energieaanbieder. Daarom is het overstappen of doorgeven van de meterstanden al met een paar muisklikken geregeld, speciaal voor de nuchtere Nederlander.

Deze energieleverancier wil minder blabla en meer transparantie. Daarom doet Budget Energie niet aan sponsoring en beweert het bedrijf evenmin de wereld te zullen redden door bij hen een groene stroomcontract af te sluiten. Volgens de aanbieder is groene stroom dan ook heel normaal en dient de consument zich hierover geen zorgen te maken.

Om die reden biedt de aanbieder openheid van zaken. Groene stroom betekent: een goed stroometiket. Dat is verplicht voor iedere energieleverancier. En zo ziet ook Budget Energie het. 47 procent van hun stroom komt uit windenergie, 53 procent komt uit zonne-energie. De geleverde stroom is dus altijd 100 procent groen. 42,1 procent van de windenergie komt uit eigen land, 57,9 procent uit andere Europese landen. De zonne-energie komt volledig uit Italië. Bij Budget Energie is de herkomst van de stroom gegarandeerd en is groene stroom ook echt groen.

Veelgestelde vragen over Budget Energie

verantwoorde energie aanbieding Is Budget Energie een duurzame energieleverancier?

Budget Energie wordt in het duurzaamheidsrapport van Consumentenbond (2020) geroemd omdat zij heel bewust duurzaam zijn beginnen in te kopen. Dit doen ze door contracten met windstroomproducenten af te sluiten. Hierdoor scoren ze een 7,7/10. Het is dus niet de duurzaamste energieleverancier van Nederland, maar Budget Energie scoort wel bovengemiddeld.

kwalitatief hoogwaardige energie Kan ik ook zakelijk bij Budget Energie terecht?

Ja, Budget Energie levert ook energie voor het mkb of voor zzp’ers. Het is voor hen zelfs mogelijk om, net zoals voor particulieren, online een simulatie te maken en het aanbod te berekenen.

overstappen en switchen van energie Hoe verloopt overstappen naar Budget Energie?

Budget Energie zorgt voor een maximale ontzorging. Het volstaat om je online aan te melden en na de wettelijke bedenktermijn gaat de overstapservice voor je aan de slag. Zij zullen eveneens het contract bij de huidige energieleverancier voor je opzeggen. Hierdoor hoef je er verder niet naar om te kijken.

meter om energie in te stellen Kan ik zelf het termijnbedrag wijzigen bij Budget Energie?

Ja. Dit kan via het digitale portaal Mijn Budget. Hier kan het termijnbedrag maximaal 15% worden verhoogd of verlaagd. Bij een grotere afwijking dien je contact op te nemen met de klantendienst. Dit kan telefonisch of via de chat.

energie en geld Heeft Budget Energie een combikorting?

Ja en deze kan hoog oplopen. De hoogte van de korting is natuurlijk wel afhankelijk van het aantal en het type producten dat wordt afgenomen. Bij energie en internet bedraagt de combikorting bijvoorbeeld €2,50. Bij energie en Alles-in-1 gaat het om een combikorting van €5.