100% groene stroom en gas onder het prijsplafond bij variabel én vast contract

Het prijsplafond is er dan wel speciaal om energie betaalbaar te houden, maar daar trekken ze zich bij Budget Energie niks van aan. Bij Budget Energie is energie namelijk altijd betaalbaar. De prijzen zitten netjes onder het prijsplafond, ongeacht of je nu kiest voor vast of variabel. Bovendien is de stroom van Budget Energie altijd 100% groen en kun je rekenen op veel extra voordelen indien je de energie van Budget Energie combineert met Budget Mobiel en/of Budget Alles-in-1.

Energie aanbieding van Budget Energie bekijken ➜

Meer informatie over deze energie aanbieding

Waarom kiezen voor Budget Energie en gebruikmaken van deze energie aanbieding?

Er zijn best wel een aantal redenen waarom je voor Budget Energie zou moeten kiezen. Zo is de stroom bij Budget Energie altijd groen en altijd goedkoop. De tarieven zitten netjes onder het prijsplafond en vaste tarieven behoren er tot de mogelijkheden. Als je ook nog eens op zoek bent naar een oplossing voor telefonie en/of internet kun je bovendien rekenen op een extra combikorting.

Stroom en gas onder het prijsplafond

Budget Energie staat bekend om de scherpe prijzen en dat bewijst men andermaal. De tarieven van Budget Energie zitten momenteel namelijk onder het prijsplafond, zo scherp zijn ze! Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor variabele of vaste tarieven. Wat dit laatste betreft, kun je ook nog eens vrij kiezen voor 1 of 3 jaar vaste tarieven. Zo geniet je van lekker veel keuzevrijheid.

Extra korting op energie

Bij Budget Energie doen ze er alles aan om hun energie zo betaalbaar mogelijk te houden. Daarom heeft Budget Energie op dit moment een gunstige energie aanbieding: een extra korting van €210 indien je kiest voor 1 jaar geen prijsstijgingen en 100% groene stroom. De vastgeklikte prijzen liggen nog altijd wat hoger dan als je kiest voor een variabel tarief – dat is de prijs van zekerheid –, maar ze zijn zo scherp dat je er nauwelijks wat van merkt.

Groen en toch goedkoop

Je zou je bijna afvragen hoe Budget Energie zo goedkoop kan zijn, want de goedkope energie is gewoon 100% groen. De groene stroom van Budget Energie bestaat uit Nederlandse windenergie en Europese biomassa- en waterenergie. Budget Energie is heel transparant over het stroometiket en over de afkomst van de energie die je krijgt.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 9,3

  Combikorting van Budget Energie

  • Bespaar tot €17,5 per maand door diensten te combineren

  • Geniet van groene stroom en gas

  • Flexibele of vaste prijzen voor energie

  • Combineren van kortingen is mogelijk

 2. Star rating: 9,3

  Gratis groene stroom bij Budget Energie

  • Gratis groene stroom van april tot en met augustus

  • Geldig in het weekend tussen 12.00 en 17.00 uur

  • 1 jaar zeker van vaste prijzen

  • Combikorting van Budget Thuis

Laurens van EnergieAanbieding.nl

2 September 2023

"Consumenten die focussen op lage energietarieven kunnen zeker kiezen voor Budget Energie. De tarieven zijn enorm scherp, ongeacht of je nu kiest voor vast of variabel. Tegelijkertijd ben je zeker van 100% groene stroom, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken."

 • Klantenservice
  Star rating: 9
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 9
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 8
budget energie logo

Budget Energie in het kort

8.7

 • Klantenservice
  Star rating: 9,00
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 9,00
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 8,00

Budget Energie is een goede energieleverancier voor de prijsbewuste consument met een groen hart. Dat koppelen ze aan een goede klantenservice en een helder overstapproces. De dienstverlening is zo efficiënt mogelijk gemaakt, zodat je er weinig tijd aan kwijt bent en je geen expert hoeft te zijn om je energiezaken te regelen.

 • Scherpe tarieven onder het prijsplafond.

 • Vrij kiezen tussen vast of variabel.

 • Korting van €210 bij 1 jaar vast.

Budget Energie: goede service, groene energie en tarieven onder het prijsplafond

Budget Energie garandeert klanten dat ze op een goede service mogen rekenen, ongeacht of ze nu de app gebruiken, willen chatten met een medewerker of liever even telefonisch overleggen. Toch is dat niet de enige garantie van Budget Energie. Bij deze energieleverancier ben je namelijk ook zeker van scherpe prijzen en van 100% groene stroom.

Alles snel geregeld met de Budget Thuis-app

Bij Budget Energie gaan ze er prat op dat je eenvoudig zelf je energiezaken kunt regelen. Met behulp van de Budget Thuis-app heb je dan ook altijd inzicht in je betalingen, je verbruik en je combikorting. Ook kun je makkelijk en snel je gegevens wijzigen. Deze app is beschikbaar voor iPhone en Android. Wil je liever online je energiezaken regelen? Dan kan dat via het MijnBudget-portaal. En uiteraard kun je ook contact opnemen met de klantenservice. Deze is bereikbaar via de chat of telefonisch (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur).

Extra besparen met Budget Energie

Niet alleen biedt Budget Energie goedkope stroom en gas, bovendien doen ze er alles aan om je extra te doen besparen. De extra korting van €210 bij 1 jaar vaste prijzen is hier een voorbeeld van. Indien je de energetische oplossingen ook nog eens combineert met een mobiel abonnement of met internet en televisie krijg je bovendien extra korting. Bovenop stroom en gas onder het prijsplafond krijg je dan een extra korting die kan oplopen tot €210 euro per jaar. Je kunt dus tot €420 besparen dankzij Budget Energie!

Budget Energie regelt de overstap

Kenmerkend aan Budget Energie is de focus op eenvoud. Daarom regelt Budget Energie jouw overstap. Je hoeft je enkel aan te melden via de website en Budget Energie doet de rest, zodat jij nergens naar hoeft om te kijken. Zo zorgt Budget Energie voor de opzegging bij de vorige energieleverancier en starten ze de levering zo snel mogelijk op. Let wel op: controleer altijd de einddatum van het oude contract, zodat je geen opzegboete dient te betalen. Budget Energie vergoedt de opzegboetes namelijk niet.

Voor- en nadelen van de energie aanbieding met €210 korting bij Budget Energie

Veel mensen denken dat kortingen en royale energie aanbiedingen definitief iets van het verleden zijn. Budget Energie bewijst gelukkig het tegendeel. Je kunt er namelijk rekenen op een royale korting van maar liefst €210. Indien je ook kiest voor mobiele telefonie, internet en televisie kan de totale korting zelfs tot €420 oplopen.

 • Korting van €210 na 1 jaar vaste prijzen.

 • Extra korting bij telefonie, internet en televisie.

 • Groene stroom van Europese bodem.

 • Na 1 jaar kosteloos opzeggen.

 • Geen korting bij variabel of 3 jaar vast.

 • Klantenservice is ’s avonds telefonisch niet bereikbaar.

 • Klantenservice is in het weekend telefonisch niet bereikbaar.

 • Groene stroom van biomassa is niet altijd even groen.

"Budget Energie is een goede keuze voor de prijsbewuste consument die houdt van eenvoud en groene stroom. Ook de variabele tarieven zijn interessant."

Laurens van EnergieAanbieding.nl

Claim nu tot €420 korting bij Budget Energie

Budget Energie is altijd al een populaire speler geweest op de energiemarkt. Vooral de lage prijzen vormen een belangrijke incentive om te kiezen voor Budget Energie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze energie aanbieding – €210 korting bij 1 jaar vaste prijzen en €210 combikorting – zoveel fans kent. Het is niet duidelijk tot wanneer deze energie aanbieding loopt, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk je overstap te laten regelen. Dan ben je meteen ook zeker van een jaar lang vaste prijzen, ongeacht wat er in deze onvoorspelbare wereld gebeurt.

Energie aanbieding van Budget Energie bekijken ➜

Veelgestelde vragen over stroom en gas onder het prijsplafond van Budget Energie

Het prijsplafond is een tijdelijke maatregel van de overheid om de prijs van stroom en gas betaalbaar te houden. Normaal gesproken mengt de overheid zich namelijk zo weinig mogelijk in met de vrije markt, waar vraag, aanbod en concurrentie de prijzen bepalen. Bij Budget Energie hoef je je hier overigens niet druk om te maken, want de prijzen zitten gewoon onder dit prijsplafond. Hoe kan dit en wat betekent dit? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder.

Wat betekent stroom en gas onder het prijsplafond?

De overheid heeft bepaald dat consumenten voor een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit een maximumprijs betalen. Dit wordt het prijsplafond genoemd. Als je meer verbruikt, mag de energieleverancier wel over het prijsplafond gaan. Tot een jaarverbruik van 1.200 kuub gas en 2.900 kWh stroom betaal je niet meer dan € 1,45 per kuub gas en € 0,40 per kWh stroom. Bij Budget Energie zitten de tarieven altijd onder het prijsplafond.

Kan ik de combikorting combineren met andere kortingen?

Ja, de combikorting kun je combineren met de €210 korting bij 1 jaar vaste prijzen. De combikorting wordt maandelijks vooraf uitgekeerd als je tegelijkertijd meerdere producten afneemt (Energie, Alles-in-1 en/of Mobiel). De combikorting krijg je alleen als de producten op hetzelfde adres geregistreerd zijn.

Wat betaal ik als mijn contract met vaste prijzen afloopt?

Als een vast contract afloopt, ontvang je vanzelf een bericht met een persoonlijk verlengaanbod. Afhankelijk van de marktomstandigheden kan dit een contract met vaste prijzen zijn of een contract met variabele prijzen. Bij afloop van het contract kun je ook boetevrij overstappen naar een andere energieleverancier.

Hoe snel worden de variabele tarieven aangepast?

De variabele tarieven worden elke maand aangepast op basis van de actuele inkoopprijzen. Dit wil zeggen dat de variabele tarieven stijgen als de inkoopprijzen stijgen, maar ook dalen als de inkoopprijzen dalen. Je bent dus altijd een maand zeker van vaste prijzen.

Geldt de combikorting van Budget Energie enkel bij vaste tarieven?

Nee, de combikorting van Budget Energie geldt zowel bij vaste als bij variabele tarieven. Combineer dus vrij verschillende producten en geniet elke maand van de combikorting van Budget Energie.