Gratis groene stroom in de lente én zomer

Deze energie aanbieding van Budget Energie promoot energieverbruik tijdens de groenste momenten. Daarom rekenen klanten die kiezen voor een contract van 1 jaar op gratis stroom tijdens de lente- en zomerweekenden, dit telkens van 12.00 uur tot 17.00 uur. Dit loopt niet helemaal gelijk aan de weerkundige lente en zomer. De gratis stroom ontvang je namelijk van april tot en met augustus. Voor de overige momenten geldt het vaste tarief dat afgesproken is bij het sluiten van het energiecontract. Het doel is om een gedragsverandering te stimuleren die de energietransitie kan versnellen en tegelijkertijd de energierekeningen voor consumenten kan verlagen.

Energie aanbieding van Budget Energie bekijken ➜

Meer informatie over deze energie aanbieding

Waarom kiezen voor Budget Energie en gebruikmaken van deze energie aanbieding?

Bij het zoeken naar een nieuwe energieleverancier zijn er veel factoren om in overweging te nemen. Budget Energie heeft een focus op duurzaamheid, eenvoud en financiële besparingen. Hierdoor biedt Budget Energie een aantrekkelijke optie voor consumenten en huishoudens die niet alleen willen besparen op hun energiekosten, maar die ook een positieve impact op het milieu willen hebben.

Gratis groene stroom in de lente en zomer

Budget Energie biedt iedereen de kans om tijdens de lente- en zomermaanden flink te besparen op hun energiekosten. Met de aanbieding van gratis groene stroom, elk weekend van 12.00 tot 17.00 uur van april tot en met augustus, zet Budget Energie zich in voor zowel het milieu als de portemonnee van de consument. Dit initiatief moedigt klanten aan om energie-intensieve activiteiten, zoals de was doen of de laadpaal gebruiken, te plannen op de momenten waarop een overvloed aan groene stroom beschikbaar is.

100% groene stroom en gas

Budget Energie zet zich in voor een duurzame toekomst door de levering van 100% groene stroom uit zonne- en windenergie. Deze toewijding aan duurzaamheid zorgt ervoor dat klanten niet alleen bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook onderdeel worden van de energietransitie naar een groenere toekomst. Klanten die kiezen voor Budget Energie dragen dus direct bij aan een beter milieu.

Eenvoudig en zorgeloos overstappen

Budget Energie begrijpt dat de overstap naar een nieuwe energieleverancier soms als een grote stap kan aanvoelen. Daarom maken zij het proces zo eenvoudig mogelijk. Vanaf het moment van aanmelding tot de start van de levering regelt Budget Energie letterlijk alles. Klanten genieten van een zorgeloze overstap zonder het risico te lopen dat ze zonder energie komen te zitten. Dit maakt het overstappen en beheren van je energiezaken eenvoudiger dan ooit.

Financiële voordelen en flexibiliteit

Naast de besparing door de gratis stroomaanbieding biedt Budget Energie diverse contractopties die passen bij verschillende klantbehoeften. Of je nu de voorkeur geeft aan de zekerheid van een vast contract, de flexibiliteit van een variabel contract of het financiële voordeel van een dynamisch contract, Budget Energie heeft altijd wel een oplossing. Klanten kunnen ook profiteren van combikortingen bij het bundelen van verschillende diensten, wat leidt tot nog meer maandelijkse besparingen.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 9,3

  Combikorting van Budget Energie

  • Bespaar tot €17,5 per maand door diensten te combineren

  • Geniet van groene stroom en gas

  • Flexibele of vaste prijzen voor energie

  • Combineren van kortingen is mogelijk

Laurens van EnergieAanbieding.nl

26 Maart 2024

"De gratis groene stroom aanbieding van Budget Energie is een uitstekende manier om zowel het milieu te ondersteunen als op energiekosten te besparen. Door het aanbieden van 100% groene stroom in de meest energie-overvloedige tijden, toont Budget Energie hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Dit initiatief, gecombineerd met de eenvoudige overstapservice en klantvriendelijke contractopties, maakt Budget Energie een aantrekkelijke keuze voor milieubewuste consumenten die op hun energierekening willen besparen."

 • Klantenservice
  Star rating: 9
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 10
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9
budget energie logo

Budget Energie in het kort

9.3

 • Klantenservice
  Star rating: 9,00
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 10,00
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9,00

Budget Energie is een energieleverancier die zich richt op het aanbieden van 100% groene stroom en gas. Dit doet Budget Energie met een nadruk op eenvoud, duurzaamheid en het bieden van een persoonlijke service. Ze onderscheiden zich door klanten aantrekkelijke tarieven en speciale aanbiedingen aan te bieden, zoals gratis groene stroom tijdens bepaalde perioden. Dit om het energieverbruik te verduurzamen en kosten te besparen.

 • Gratis stroom in lente en zomer

 • 1 jaar zeker van energietarieven

 • Groene stroom en gas

Kenmerken van de gratis groene stroom aanbieding van Budget Energie

Budget Energie biedt een opmerkelijke energie aanbieding om klanten aan te moedigen slimmer om te gaan met hun energieverbruik, met name door het slim gebruik van groene stroom te optimaliseren. Deze aanpak is niet alleen financieel voordelig voor de consument, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Beschikbaarheid en timing

De gratis groene stroom wordt aangeboden tijdens de lente- en zomermaanden, van april tot en met augustus. Klanten kunnen dan elk weekend tussen 12:00 en 17:00 uur genieten van gratis stroom. Deze perioden zijn gekozen vanwege de hogere beschikbaarheid van groene stroom en de behoefte om het elektriciteitsnet te ontlasten tijdens de piekmomenten.

Voorwaarden en contract

Deze aanbieding geldt in combinatie met een nieuw 1-jarig contract. Dit biedt klanten de zekerheid van een vast tarief voor hun energieverbruik buiten de gratis uren. Bovendien onderstreept deze voorwaarde de toewijding van Budget Energie aan langetermijnduurzaamheid. Ook biedt het klanten een stabiele energieprijs in onzekere tijden.

Energiebelasting

Ondanks de gratis levering van stroom tijdens de aangegeven uren, zijn klanten nog altijd verplicht om energiebelasting over hun verbruik te betalen. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Dit benadrukt het belang om nog altijd verantwoordelijk om te gaan met het energieverbruik, zelfs tijdens periodes van kosteloze energievoorziening.

Stimulans voor duurzaam verbruik

De gratis stroomaanbieding van Budget Energie is ontworpen om klanten aan te moedigen hun energieverbruik te verschuiven naar momenten waarop groene stroom het meest beschikbaar is. Dit initiatief bevordert niet alleen een efficiënter gebruik van hernieuwbare energiebronnen, maar draagt ook bij aan de vermindering van het totale energieverbruik. Tevens helpt het bij het stabiliseren van het netwerk tijdens piekproductiemomenten.

Voor- en nadelen van de energie aanbieding met gratis stroom van Budget Energie

De gratis stroom aanbieding van Budget Energie, geldig tijdens bepaalde uren in de weekenden van de lente- en zomermaanden, biedt consumenten een nieuwe manier om te besparen op hun energierekening. Tegelijkertijd weten ze ook nog eens bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Terwijl de gratis stroom energie aanbieding aantrekkelijke voordelen biedt, komen er ook enkele nadelen bij kijken.

 • Consumenten kunnen aanzienlijk besparen op hun energierekening door hun energie-intensieve taken te plannen tijdens de gratis uren.

 • Deze aanbieding stimuleert het gebruik van groene stroom, wat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

 • Budget Energie regelt de volledige overstap, waardoor het voor nieuwe klanten gemakkelijk is om van deze aanbieding te profiteren.

 • Klanten hebben toegang tot 100% groene stroom, afkomstig van hernieuwbare bronnen.

 • Het 1-jarig contract biedt tariefzekerheid voor de uren buiten de gratis periodes.

 • De energie aanbieding geldt enkel voor stroom, niet voor gas.

 • De gratis stroom is alleen beschikbaar tijdens specifieke uren in het weekend, wat niet voor iedereen even handig is.

 • Ondanks het gratis aanbod moeten consumenten nog altijd energiebelasting betalen over hun verbruik.

 • De aanbieding geldt alleen in de lente- en zomermaanden, waardoor de besparingen seizoensgebonden zijn.

 • De aanbieding kan leiden tot oververbruik tijdens de gratis uren, wat de duurzame intentie kan ondermijnen.

"Budget Energie is een goede keuze voor consumenten die houden van duurzaamheid en willen besparen op de energierekening. Deze energie aanbieding is daar nog maar eens het bewijs van."

Laurens van EnergieAanbieding.nl

Claim nu gratis stroom bij Budget Energie

Ontdek de uitzonderlijke kans om te besparen op de energierekening met de gratis stroom aanbieding van Budget Energie. Gedurende de lente- en zomermaanden kun je namelijk elk weekend, tussen 12:00 en 17:00 uur, genieten van 100% groene stroom zonder daarvoor te betalen. Deze unieke actie is gekoppeld aan een nieuw 1-jarig contract, waarmee je niet alleen profiteert van gratis stroom tijdens piekmomenten, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld. De overstap is eenvoudig. Budget Energie regelt namelijk alles voor jou, zodat je zonder zorgen kunt overstappen en direct kunt beginnen met besparen. Laat deze kans niet aan jou voorbijgaan en maak vandaag nog de switch naar Budget Energie.

Energie aanbieding van Budget Energie bekijken ➜

Veelgestelde vragen over de gratis stroom van Budget Energie

De gratis groene stroom energie aanbieding van Budget Energie is behoorlijk uniek. Hierdoor hebben veel mensen er vragen over. Wij vinden het belangrijk om de meest voorkomende vragen over deze speciale promotie te beantwoorden.

Wat houdt de gratis stroom aanbieding van Budget Energie in?

Bij deze energie aanbieding geniet je van gratis stroomgebruik, elk weekend van 12.00 tot 17.00 uur van april tot en met augustus, in combinatie met een 1-jarig contract.

Geldt de gratis groene stroom energie aanbieding enkel bij een contract van 1 jaar?

Ja, de gratis stroom is beschikbaar in combinatie met een 1-jarig contract met vaste prijzen. Je ontvangt geen gratis stroom bij andere formules, bijvoorbeeld 2 jaar vast, 3 jaar vast of variabel.

Geldt de gratis stroom energie aanbieding ook voor bestaande contracten?

De gratis stroom aanbieding is alleen geldig voor nieuwe of vernieuwde 1-jarige contracten die specifiek zijn afgestemd op deze promotie.

Moet ik energiebelasting betalen over de gratis stroom?

Ja, ondanks het feit dat de stroomkosten tijdens de actieperiode worden kwijtgescholden, ben je nog altijd verplicht om energiebelasting over het verbruik te betalen. Dit is namelijk wettelijk verplicht.

Hoe kan ik mijn energieverbruik het beste plannen om maximaal te profiteren van de gratis stroom van Budget Energie?

Plan energie-intensieve activiteiten, zoals wassen en het gebruik van elektrische apparaten en laadpalen, tijdens de gratis uren in om optimaal te profiteren van deze aanbieding.

Mag ik de gratis stroom van Budget Energie gebruiken om een thuisaccu op te laden?

Nee, in de actievoorwaarden staat dat dit niet is toegestaan. Indien Budget Energie ontdekt dat je dit toch doet, kan Budget Energie je uitsluiten van deze actie.

Heb ik een slimme meter nodig om van deze energie aanbieding te genieten?

Ja, deze energie aanbieding vereist een slimme meter. Ook moet je toestemming geven aan Budget Energie om de meterstanden per kwartier op te vragen.

Kan ik de gratis stroom aanbieding combineren met andere acties van Budget Energie?

De gratis stroom aanbieding van Budget Energie kan enkel worden gecombineerd met de combikorting van Budget Thuis, niet met andere aanbiedingen en acties.

Geldt de gratis stroom aanbieding van Budget Energie ook als ik zonnepanelen heb?

Ja, maar de berekening is dan anders. Als je in de gratis periode meer hebt verbruikt dan terug hebt geleverd, krijg je het verbruikgedeelte gratis (met uitzondering van de energiebelasting). Als je echter meer terug hebt geleverd dan verbruikt, streept Budget Energie het verbruik weg en betaal je hier niet voor.