Innova Energie

Energieleverancier Innova Energie biedt duurzame oplossingen aan voor particulieren en ondernemers. Het zet daarbij sterk in op windenergie. Nieuwe klanten kunnen er vaak rekenen op mooie energie-aanbiedingen, zoals cashbackacties of een korting op de aanschaf van een e-bike. Naast een energieleverancier is Innova Energie ook een partner voor zonnepanelen en laadpalen.

Innova Energie is een vrij jonge speler op de energiemarkt. Het is een energieleverancier met een duidelijke visie. Zo wil Innova Energie klanten bewuster met energie om laten gaan zodat ze eenvoudiger kunnen besparen. Ze bieden energetische oplossingen aan die zowel duurzaam als betrouwbaar en betaalbaar zijn. Daarvoor schuwt Innova Energie de nodige innovatie niet. Met verschillende zusterbedrijven als Innova Duurzaam B.V. en Sustainable Buildings B.V. realiseren ze allerlei projecten die deze doelstellingen perfect dienen. Ook voor bijvoorbeeld zonnepanelen en laadpalen kan men hier terecht.

Zowel particulieren als zakelijke klanten zijn welkom

Bij Innova Energie kunnen zowel particulieren als zakelijke klanten terecht voor stroom en gas. Voor nieuwe klanten zijn er vaak ook allerlei acties, zoals 300 euro cashback bij een driejarig contract. De acties wijzigen natuurlijk voortdurend. Zo konden klanten in het verleden rekenen op 250 euro korting op hun e-bike en konden ze een jaar lang gratis de e-bike opladen. De geleverde stroom is groen en duurzaam en is hoofdzakelijk afkomstig van Nederlandse en Europese windenergie, met een snuifje zonne-energie erbovenop.

100% Groen

Innova Energie levert Nederlandse en Europese wind- en zonne-energie.

Tot 300 euro cashback

Nieuwe klanten rekenen op allerlei mooie kortingen en cashbackacties.

Overstappen naar Innova Energie

Klant worden bij Innova Energie kan via de online tool. Hier dienen een aantal gegevens te worden ingevuld, waarna er meteen een aantal aanbiedingen verschijnen. Vervolgens heeft Innova Energie nog een aantal persoonlijke gegevens nodig om de overstap te finaliseren.

  1. Maandbedrag berekenen

    Via de website van Innova Energie kunnen geïnteresseerden hun maandbedrag berekenen. Hiervoor dienen ze hun adresgegevens achter te laten en vervolgens hun energieproduct te kiezen. Vervolgens geven ze hun werkelijk verbruik in of maken ze gebruik van de tool die voor hen een schatting maakt. Het is altijd aangeraden om het werkelijk verbruik in te geven omdat er enkel zo een accuraat maandbedrag wordt weergegeven. Wanneer dit echt niet lukt, is een schatting natuurlijk beter dan niets. Deze schattingstool vertrekt vanaf het aantal personen in het huishouden en het type woning, maar is sowieso niet accuraat omdat er bijvoorbeeld geen rekening wordt gehouden met de isolatie of het type verwarming.

  2. Persoonlijk aanbod kiezen

    Op basis van de doorgegeven informatie krijgt men nu verschillende aanbiedingen te zien, die allen hun eigen prijs hebben. De eventuele cashbackactie is meteen weergegeven en er kan een prijsspecificatie worden opgevraagd. Het staat de klant vrij om zich gedurende één of drie jaar aan de vaste prijzen te verbinden. Zeker bij stijgende energietarieven kunnen de vaste energietarieven best wel interessant zijn. Na het kiezen van een pakket moeten er nog een aantal contactgegevens worden doorgegeven. Het gaat onder andere om de naam, geboortedatum, het rekeningnummer, een aantal contactgegevens zoals het telefoonnummer en het mailadres en de gewenste ingangsdatum. Houd daarbij rekening met eventuele opzegtermijnen bij de vorige energieleverancier.

  3. Klant worden bij Innova Energie

    Na het plaatsen van de bestelling gaat het overstapteam van Innova Energie aan de slag. Alvast goed om te weten is dat Innova Energie geen opzegvergoedingen bij vorige energieleveranciers zal betalen. Hierdoor zullen deze mogelijk in de bus van de klant vallen. Voor meer vragen of voor het afstemmen van de ingangsdatum op dergelijke opzegtermijnen kan men wel steeds contact opnemen met Innova Energie. Innova Energie zal de overstap verder afhandelen en zorgen dat er vanaf de gewenste ingangsdatum groene energie en gas wordt geleverd. Met het klantnummer en een aan te vragen wachtwoord kan er vervolgens bij Mijn Innova worden aangemeld, waar alle energiezaken verder digitaal te regelen zijn.

Innova Energie review

De energieleverancier Innova Energie zet zich in voor groene energie en een duurzame wereld, waarbij bedrijven ook positief bijdragen. Innova Energie is daarbij niet automatisch de goedkoopste optie, maar biedt wel allerlei kortingen aan die mogelijk interessant zijn. Ook de betaalmogelijkheden zijn er heel flexibel en het contact met de klantendienst verloopt over het algemeen heel goed. Op het internet zijn er anderzijds wel veel negatieve reviews te vinden die vooral te maken hebben met tussenpartijen of telefonische verkopers die niet altijd even eerlijk zijn. Let daar altijd mee op, laat verkopers geen energiecontracten kiezen maar maak telkens zelf de vergelijking.

Prijzen, kortingen en acties

Bij Innova Energie rekenen nieuwe klanten altijd op allerlei mooie kortingen en acties. Vooral de cashbackacties kunnen hoog oplopen, maar denk daarnaast ook aan diverse kortingen op bijvoorbeeld het leasebedrag van een elektrische fiets. Hoewel deze kortingen heel mooi zijn, moet men er zich bewust van zijn dat Innova Energie niet automatisch de voordeligste energieleverancier is. De keuze voor 100% groene energie heeft natuurlijk een prijskaartje, net zoals de innovatieve oplossingen die ze aanbieden. Dankzij de kortingsacties voor diverse groene producten kan een energiecontract bij Innova Energie natuurlijk wel een goede keuze zijn.

Groene energie

Innova Energie levert ook daadwerkelijk groene energie. Dit blijkt onder andere uit het stroometiket dat heel transparant op hun website wordt weergegeven. Het valt daarbij op dat er maximaal wordt ingezet op windenergie. De exacte samenstelling is wel afhankelijk van het gekozen energiepakket. Wie bijvoorbeeld voor de klassieke energieformules kiest, rekent vrijwel alleen op Europese windenergie. Er zit dan een minuscuul deeltje Nederlandse energie in de mix, maar dit is praktisch verwaarloosbaar. Wie echt op lokale, duurzame energie wil rekenen, moet voor het product Elektriciteit Nederlands Opgewekt kiezen. In de praktijk is dit wel een duurdere optie.

Betaalmogelijkheden

Veel energieleveranciers zweren bij automatische incasso en natuurlijk biedt Innova Energie deze mogelijkheid ook aan. Klanten krijgen daarbij wel zelf de keuze of ze het bedrag rond de 15de of de 30ste dag van de maand laten incasseren. Bij die laatste keuze wordt het termijnbedrag altijd de maand voordien geïncasseerd. Daarnaast is het ook mogelijk om het termijn- of factuurbedrag handmatig over te maken. Hiervoor moet het klant- en factuurnummer vermeld worden. Er zijn slechts weinig energieleveranciers die deze optie kosteloos aanbieden. Via het digitale portaal kan de keuze later alsnog worden aangepast.

Positieve maatschappelijke bijdrage

Energieleverancier Innova Energie noemt zichzelf een maatschappelijk betrokken energieleverancier. Niet alleen doet het dit door maximaal in te zetten op duurzame energie, maar ook op andere domeinen is dit merkbaar. Zo heeft het een partnerschap met voetbalclub ADO Den Haag, waar het onder andere over een skylounge beschikt. Deze skylounge wordt onder andere ter beschikking gesteld voor workshops en presentaties. Onder andere de studenten van het Mondriaan College uit Den Haag maakten er al gebruik van. Daarnaast worden vrijwilligers er al eens in het zonnetje gezet, net zoals mensen met een beperking of ziekenhuispatiënten.

Veelgestelde vragen over Innova Energie

Heb je vragen over de cashbackactie van Innova Energie of de mogelijkheid tot het treffen van een betalingsregeling? Bij EnergieAanbieding.nl geven we antwoord op deze en nog veel meer vragen. Dit om je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

Kan ik de cashbackactie van Innova Energie met andere acties combineren?

Volgens de actievoorwaarden die op het moment van schrijven van toepassing zijn, is dit niet mogelijk. De actievoorwaarden geven duidelijk aan dat een cashbackactie nooit met andere aanbiedingen en/of acties van Innova kan worden gecombineerd.

Kan ik bij Innova Energie een betalingsregeling treffen?

Innova Energie treft indien nodig betalingsregelingen voor jaar- en eindafrekeningen. Voor termijnnota’s behoren betalingsregelingen niet tot de mogelijkheden. Eventueel wil de klantenservice wel uitzonderlijk de vervaldatum van een termijnnota verzetten. Neem voor betalingsregelingen en soortgelijke vormen van coulance altijd contact op met de klantenservice van Innova Energie.

Wanneer ontvang ik de cashback van Innova Energie?

De cashbackkorting wordt niet op de jaarnota opgenomen, maar volgt via een aparte nota. De cashbackkorting wordt na het verstrijken van het eerste jaar toegepast. Bij een contract van meerdere jaren zal het bedrag ook in meerdere delen worden uitbetaald. Houd er rekening mee dat bij het voortijdig beëindigen van het contract het volledige cashbackbedrag vervalt en terug te betalen is. In combinatie met de vaste energiecontracten en de opzegvergoedingen bemoeilijkt dit het voortijdig overstappen naar een andere energieleverancier.

Kan ik mijn termijnbedrag bij Innova Energie wijzigen?

Ja, dit kan via het digitale portaal Mijn Innova. Houd er wel rekening mee dat een lager termijnbedrag mogelijk in een hogere afrekening resulteert. Kies dan ook altijd voor een redelijk termijnbedrag.

Kan ik enkel elektriciteit of gas afnemen bij Innova Energie?

Ja, zowel stroom als gas kunnen ook apart worden afgenomen. Het is mogelijk om voor een van deze twee te rekenen op een andere leverancier. Het nadeel hiervan is een grotere administratieve zorg.

Kan ik als grootzakelijke verbruiker bij Innova Energie terecht?

Ja. Voor grootzakelijke verbruikers biedt Innova Energie allerlei maatwerkoplossingen aan. Ook advies over de verschillende energieoplossingen en het verbeteren van het rendement behoort er tot de mogelijkheden.

Hoe kan ik mijn contract bij Innova Energie opzeggen?

Het volstaat om een mail te verzenden met daarin de aansluitgegevens en de gewenste einddatum. Op de website van Innova Energie staat te lezen dat men de reden van opzegging moet vermelden, maar dit hoeft natuurlijk niet. Bij het overstappen van energieleverancier wordt de overstap vaak door de nieuwe energieleverancier geregeld.

Wat zijn de opzegmodaliteiten bij Innova Energie?

Contracten zijn er altijd opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Bij contracten met een vaste duur is er mogelijk sprake van een opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende contractduur. Houd er rekening mee dat de opzegvergoeding voor zakelijke verbruikers hoger ligt dan bij particuliere kleinverbruikers. Weet ten slotte dat een voortijdige opzegging ook gevolgen kan hebben voor reeds uitbetaalde kortingen en cashbackacties.