DELTA Energie

Steeds meer Zeelanders kiezen nadrukkelijk voor de groene stroom en het gas van DELTA Energie. Deze energieleverancier is dan ook stevig lokaal verankerd en werkt samen met talloze Zeeuwse energiecoöperaties. Daarnaast zet het in op korte lijnen door verkopers op pad te sturen en energie-adviseurs maatadvies uit te laten brengen.
DELTA Energie
  • kwalitatief hoogwaardige energie Groene energie
  • kwalitatief hoogwaardige energie CO2-gecompenseerd gas
  • kwalitatief hoogwaardige energie Zorgeloos overstappen

DELTA nv werd in 1991 opgericht en was een leverancier van gas en elektriciteit. Sinds 1 maart 2017 werd het merendeel van de activiteiten overgenomen door EQT Partners, waarbij de energietak onder de naam DELTA Energie is overgenomen door Vattenfall. Onder deze naam biedt DELTA Energie nog steeds 100% groene stroom aan. Het was reeds in 2016 dat DELTA Energie z’n klanten deed overschakelen naar groene stroom. De naam verwijst naar de Zeeuwse deltawerken die de natuurelementen trachten te beheersen, terwijl DELTA Energie deze natuurelementen net maximaal wil aanwenden om op een duurzame manier energie op te wekken.

Uitsluitend 100% groene stroom

DELTA Energie levert uitsluitend groene stroom en heeft voor elk budget een gepaste energie-oplossing. Daarnaast kan men ook bij DELTA Energie terecht voor energetisch advies en bieden ze live inzicht in het energieverbruik. De groene energie is “anders groen”, waarbij sterk wordt ingezet op lokale, Zeeuwse energiecoöperaties. Naast wind- en zonne-energie gaat het ten slotte ook om energie uit de eb- en vloedstromen, afkomstig van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.

ENERGIE UIT ZEELAND
100% groene energie
DELTA Energie haalt haar energie uit de Zeeuwse natuurelementen.
WERKEN OP Z'N ZEEUWS
Recht door zee
Vriendelijk, efficiënt, nuchter en zonder poespas: zo werkt DELTA Energie.

Overstappen naar DELTA Energie

Wie al een contract heeft bij een andere energieleverancier en wil overstappen naar DELTA Energie, heeft het lekker eenvoudig. DELTA Energie maakt overstappen heel simpel en neemt een aantal taken uit handen.
1

Stap 1: gratis energieaanbod op maat

Via de website van DELTA Energie is het mogelijk om gratis een energieaanbod te ontvangen. Op basis van het ingegeven adres wordt er bepaald welke producten er beschikbaar zijn en kan men vervolgens een prijs berekenen. Dit gebeurt aan de hand van het verbruik van een gemiddeld gezin of aan de hand van het werkelijk verbruik. Vervolgens wordt er een voorstel uitgebracht met een contract voor één jaar (vaste prijs), drie jaar (vaste prijs) of via variabele prijzen. Akkoord met het aanbod? Dan zijn er natuurlijk nog een aantal persoonlijke gegevens nodig en moet men ook het aanbod bevestigen.
Stap 1: gratis energieaanbod op maat
2

Stap 2: overstapservice

Nadat men aangeeft akkoord te zijn met het aanbod zal DELTA Energie een bevestigingsbericht verzenden. In dit bevestigingsbericht staat nog eens de belangrijkste informatie en is ook de voorlopige startdatum van het contract terug te vinden. De overstapdienst van DELTA Energie zal indien nodig lopende contracten opzeggen zodat de overstap zo vlot mogelijk verloopt. Het is natuurlijk wel de verantwoordelijkheid van de klant om na te gaan of er geen opzegvergoedingen van toepassing zijn. Dit kan vooraf worden opgevraagd bij de desbetreffende energieleverancier. Bij vragen helpt de telefonische overstapdienst graag verder.
Stap 2: overstapservice
3

Stap 3: meterstanden doorgeven

Nu is men in principe klant bij DELTA Energie. Op het aangegeven overstapmoment zal DELTA Energie dan ook de groene energie gaan leveren. Aan het begin van het contract zal DELTA Energie nog even de meterstanden opvragen. Wanneer er een slimme meter in huis is, gebeurt dit automatisch. Als er geen slimme meter is, moet de kersverse klant zelf de meterstanden noteren en het een en ander aan DELTA Energie doorgeven. De energieleverancier zal de klant daarvan op de hoogte brengen opdat het zeker niet vergeten wordt.
Stap 3: meterstanden doorgeven

DELTA Energie review

Het hoeft niet te verbazen dat men in Zeeland massaal kiest voor de energie van DELTA Energie. Het is een goede en betrouwbare energieleverancier die scherpe prijzen hanteert. Er wordt sterk ingezet op ondersteuning en er is een goede overstapservice, maar het is ook mogelijk om het een en ander zelf te regelen. Via MijnDELTA kunnen klanten bijvoorbeeld een verhuizing doorgeven of hun termijnbedrag wijzigen. Ook nota’s en verbruiksgegevens zijn er te raadplegen. Toch scoort DELTA Energie een betrekkelijk laag cijfer bij klantenreviews, waarbij onder andere de klantenservice en de salesafdeling een veeg uit de pan krijgen.

100% groene stroom

Bij DELTA Energie is het enkel mogelijk om 100% groene stroom af te nemen. Hierbij worden twee formules aangeboden: DELTA Puur Zeeuws Groen en DELTA Groene Stroom. Bij de eerste formule gaat het om 100% groene stroom die enkel uit Zeeland afkomstig is. Deze stroom komt van zonnedaken, Zeeuwse windmolens en getijdenkracht. Het komt standaard in combinatie met DELTA Groen Gas, een mix van CO2-gecompenseerd gas en biogas. De tweede formule rekent op groene stroom van Europese windmolens en biomassa-energie op basis van Nederlandse kippenmest. Deze formule kan met groen gas of gewoon gas worden gecombineerd.

Onafhankelijke klantenreviews

Het valt op dat er bij de Google-reviews toch wel wat negatieve zaken over DELTA Energie te lezen zijn. Vooral problemen met de klantendienst en onderbezetting worden er genoemd, net zoals problemen met de app en salesmensen die loze beloften zouden doen. Andere reviews geven aan dat men op andere punten wel tevreden is, maar de klantendienst wordt toch heel vaak “bot”, “onbegripvol” en “moeilijk te bereiken” genoemd. Het lijkt er wel op dat ze consequent reageren op negatieve reviews en hulp aanbieden, wat zeker een goede zaak is.

Meer dan alleen energie

DELTA Energie is natuurlijk een groene energieleverancier, maar het profileert zich tegelijkertijd als een echte energiepartner. Daarom kan men er bijvoorbeeld terecht voor een energielabel voor een woning of vakantiehuis, wat noodzakelijk is bij de verkoop of een verhuring. Ook energieadvies op maat behoort tot de mogelijkheden, maar dan enkel in het zuidwesten van Nederland. Hierbij krijgt men maatadvies om de woning te verduurzamen en het energieverbruik te verlagen. Ten slotte is het mogelijk om thuis een elektrisch autolaadpunt te laten plaatsen. Zowel eenfase- als driefase-aansluitingen behoren tot de mogelijkheden.

Duurzame DELTA Deals

DELTA-klanten hebben recht op allerlei duurzame deals. Hierbij kunnen ze bijvoorbeeld korting krijgen op hun warmtepomp, zonnepanelen of cv-ketel en dit zowel bij de aanschaf als bij het huren ervan. Deze kortingen gaan van enkele euro’s korting op de maandelijkse huurfactuur tot eenmalige kortingen die tot 100 euro oplopen. Het mooie is natuurlijk dat er door de duurzame investering meteen ook energie wordt bespaard en de terugverdientijd daarbij flink lager ligt. Hiervoor is men wel verplicht om in zee te gaan met een specifieke leverancier waar DELTA Energie mee samenwerkt.

kwalitatief hoogwaardige energie Hoe wordt de Zeeuwse groene stroom van DELTA Energie opgewekt?

Deze groene stroom is afkomstig van grote en kleine projecten in Zeeland. Het gaat bijvoorbeeld om de getijdencentrale Oosterscheldekering en het windmolenpark Kreekraksluis, maar ook om zonnepanelen in Zierikzee of Kamperland.

kwalitatief hoogwaardige energie Kan ik ook als ondernemer terecht bij DELTA Energie?

Ja, ondernemers kunnen eveneens intekenen voor DELTA Puur Zeeuws Groen of DELTA Groene Stroom. Zij hebben ook de keuze tussen één jaar vaste tarieven, drie jaar vaste tarieven of variabele tarieven. Wat dit laatste betreft, moet er wel een offerte worden aangevraagd.

kwalitatief hoogwaardige energie Wat houdt het betaald energie-advies van DELTA Energie in?

Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaatst en vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een plaatsbezoek. Tijdens dit plaatsbezoek gaat de bekwame adviseur de reeds getroffen energiemaatregelen na en zoekt hij mogelijkheden om extra te besparen. Dit wordt vervolgens in een duidelijk en helder rapport gegoten, waarin ook handige bespaartips staan om de energiefactuur te verlagen.

kwalitatief hoogwaardige energie Kan ik bij DELTA Energie ook stroom en/of gas krijgen op een bouwaansluiting?

Ja, maar dan enkel voor onbepaalde tijd en aan een variabel tarief. Het is niet mogelijk om stroom of gas aan een vast tarief af te nemen op een bouwaansluiting.

kwalitatief hoogwaardige energie Welke extra voordelen hebben klanten van DELTA Energie?

Klanten van DELTA Energie kunnen profiteren van de Duurzame DELTA Deals, waarbij ze bijvoorbeeld tot 100 euro korting krijgen op hun warmtepomp. Daarnaast hebben klanten extra snel internet wanneer ze ook een DELTA-internetabonnement hebben.

kwalitatief hoogwaardige energie Hoe geef ik mijn meterstanden door aan DELTA Energie?

Wie een slimme meter heeft, hoeft niks door te geven. De meterstanden worden dan automatisch ingelezen. Wie geen slimme meter heeft, moet zelf de meterstanden doorgeven via MijnDELTA. Er is een eenvoudig stappenplan voorzien om zowel de stroom- als gasmeterstanden door te geven.

kwalitatief hoogwaardige energie Kan ik mijn termijnbedrag bij DELTA Energie aanpassen?

Ja, dit kan en is zelfs slim. Voor wie bijvoorbeeld lang op reis is of wanneer er net een harde winter voor de deur staat, is het aangeraden om het termijnbedrag aan te passen. Het termijnbedrag aanpassen kan door in te loggen op MijnDELTA en te klikken op “Termijnbedrag wijzigen”. Na de bevestiging is het termijnbedrag aangepast.

kwalitatief hoogwaardige energie Komen DELTA-verkopers ook aan de deur?

Ja, dat doen ze. Daar brengen ze vrijblijvend een energieaanbod op maat uit en vervolgens is het mogelijk om direct in te tekenen. De DELTA-verkopers zijn te herkennen aan hun kleding met het logo van DELTA en ze beschikken altijd over een personeelspas waarmee ze zich dienen te legitimeren. Vraag bij twijfel dan ook altijd naar dit legitimatiebewijs.