Powerdeal bij Vattenfall: €200 korting op stroom en gas

Voor wie geen zin heeft in welkomstkortingen en al te veel gedoe, houdt van vrijheid en toch van voordelen wil genieten, is er deze tijdelijke Powerdeal van Vattenfall. Het gaat om een korting van niet minder dan 200 euro die wordt verrekend op de jaarafrekening. Zo betaal je nooit te veel voor stroom en gas. Dit laatste is wel belangrijk, want deze Powerdeal geldt enkel voor wie stroom én gas afneemt. Een pluspunt hierbij is wel dat een contract met een vaste prijs van één jaar al volstaat om van deze Powerdeal gebruik te maken. Hierdoor behoud je flexibiliteit en kan je volgend jaar opnieuw overstappen en kiezen voor een andere deal. Als je na het eenjarige contract bij Vattenfall blijft, reken je vervolgens op variabele prijzen en soepele overstapmogelijkheden.

Vattenfall, een voordelige keuze

Vattenfall heeft altijd al scherpe tarieven en is omwille hiervan een van de voordeligere keuzes. Nu daar ook nog eens een korting van 200 euro bovenop komt, is dit al helemaal het geval. En dan gaat het nog eens om een contract met vaste tarieven gedurende één jaar. Niet alleen geeft dit een jaar lang zekerheid op lage tarieven, maar bovendien kan je volgend jaar opnieuw op zoek gaan naar een mooie energie-aanbieding. Een gratis tablet, een bol.com-cadeaubon of een nieuwe korting? Je houdt alle pistes open. Overstappen wordt alvast eenvoudig gemaakt dankzij de automatische overstapservice van Vattenfall. Dit wil zeggen dat zij alles regelen voor een vlekkeloze overstap en ook je huidig energiecontract opzeggen. Zo hoef jij geen nare telefoontjes te plegen. En bovendien kom je hierdoor nooit zonder stroom of gas te zitten.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 10

  Variabel contract bij Vattenfall

  • Standaard gas en groene stroom uit Nederland

  • Maandelijks opzegbaar voor flexibiliteit

  • Betaal de actuele prijs

  • Overstap wordt voor jou geregeld

 2. Star rating: 10

  Vast contract bij Vattenfall

  • Stroom en gas met prijszekerheid

  • Krijg grip op energieverbruik met Vattenfall-app

  • Gratis bespaaradvies op maat

  • Vast energiecontract voor 1 of 3 jaar

 3. Star rating: 8

  Vattenfall Flex: beweeg mee met de energiemarkt

  • Dynamische energietarieven

  • Betaal nooit te veel voor energie

  • Eenvoudig overstappen

  • Ga slim met energieverbruik om

  € 190

  per maand

  Aanbieding bekijken →
 4. Star rating: 8,8

  €250 korting bij 1 jaar energie van Vattenfall

  • Ontvang €250 korting bij 1 jaar stroom en gas

  • 1 jaar zekerheid van vaste tarieven

  • Niet voor eigenaars van zonnepanelen

  • Eenvoudig overstappen via overstapservice

"Vattenfall is sowieso al een populaire keuze door hun lage energietarieven waar andere energieleveranciers, zelfs met hun kortingen of cadeautjes, maar moeilijk aan kunnen tippen. Met deze extra korting is dit al helemaal waar en is Vattenfall nog voordeliger dan ooit tevoren."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

Powerdeal met €200 korting

1 jaar vaste prijzen. 200 euro korting. Overstapservice.

Bekijk de aanbieding →

Powerdeal bij Vattenfall: €200 korting bij 1 jaar stroom & gas

Deze Powerdeal is er voor nieuwe klanten die kiezen voor een jaar lang stroom en gas aan vaste lage tarieven. Bestaande klanten kunnen dus geen beroep doen op deze actie. De korting wordt automatisch op het einde van het jaar verrekend. Als je voldoende voorschotten betaalde, krijg je het bedrag gewoon op je rekening gestort. Verder zorgt Vattenfall voor een vlotte overstap.

Actievoorwaarden van de Powerdeal bij Vattenfall

Deze actie is er enkel voor nieuwe klanten die in Nederland wonen en 18 jaar of ouder zijn. Een nieuwe klant is volgens de voorwaarden iemand die reeds een jaar lang geen stroom en/of gas heeft afgenomen bij Vattenfall. Als je al meer dan een jaar geen klant was bij Vattenfall, kan je dus toch gewoon van deze actie genieten. Verder is het belangrijk om te weten dat je alleen recht hebt op deze korting als je stroom én gas afneemt. Bovendien komt de korting te vervallen als je voor de afgesproken einddatum het energiecontract stopzet. In dit geval zal je bovendien ook een opzegvergoeding moeten betalen.

Bekijk de aanbieding →

Conclusie: een mooie korting zonder een wurgcontract

Wanneer je voor deze energie aanbieding kiest, reken je op een mooie korting van 200 euro zonder dat je langdurig aan een energieleverancier gebonden bent. Hierdoor kan je nog steeds vlot overstappen en elk jaar opnieuw naar de scherpste aanbieding zoeken. Alleen mag je het contract niet voortijdig stopzetten, want op die manier verlies je de korting. Een ander minpunt is dat je moet wachten tot de jaarnota alvorens de korting wordt verrekend, maar natuurlijk kan je wel al even het termijnbedrag daarop afstemmen. Zo betaal je op korte termijn minder. Deze korting is, zeker in combinatie met de lage tarieven, dan ook heel interessant voor wie elk jaar opnieuw op zoek gaat naar de scherpste deal. Heb je liever enkele jaren zekerheid? Dan zijn er natuurlijk betere energie aanbiedingen te vinden en dit zowel bij Vattenfall als bij andere energieleveranciers.

 • Beperkte contractduur van 1 jaar

 • Zeker van lage energietarieven

 • Mooie korting van 200 euro

 • Automatische overstapservice

 • Sparen voor cadeaus via Exclusief

 • Maar 1 jaar zeker van lage prijzen

 • Geen welkomstgeschenkje

 • Korting wordt laat verrekend

 • Alleen voor nieuwe klanten

 • Niet te gebruiken met andere kortingen

Veelgestelde vragen over de powerdeal met €200 korting

Vattenfall is niet alleen een voordelige keuze, het is ook een goede keuze. Dat merk je al snel als je informatie inwint over deze energieleverancier en deze energie aanbieding. In deze FAQ vind je bijvoorbeeld meer informatie hieromtrent.

Betaalt Vattenfall eventuele opzegboetes van mijn huidige energieleverancier?

Nee, dit doen ze niet. Wel kan je zelf een datum opgeven waarop je klant wil worden bij Vattenfall. Hierdoor kan je dit afstemmen op de einddatum bij de huidige energieleverancier om nadelige opzegboetes te voorkomen. Het energiecontract gaat dan iets later in en het energiecontract bij Vattenfall is dan maximaal twee maanden korter dan een jaar, zonder dat de korting van 200 euro verloren gaat.

Wanneer ben ik overgestapt naar Vattenfall?

Je kan zelf een gewenste overstapdatum doorgeven. Wanneer je dit niet doet, start de energielevering 60 dagen na de aanmelding. In de tussentijd kom je natuurlijk niet zonder stroom en/of gas te zitten.

Wat als mijn maandbedrag uiteindelijk te laag blijkt te zijn?

Dan wordt de korting van 200 euro hiermee verrekend zodat je minder hoeft bij te betalen. Als er nog een deel van de korting overblijft, krijg je dit deel op je bankrekening gestort.

Gaat het bij deze actie om groene energie?

Nee, het gaat om de standaardenergie van Vattenfall. Hierin is wel een deel groene energie begrepen, maar bij Vattenfall rekenen ze nog steeds sterk op energie uit kolen- en aardgascentrales. Ongeveer 40% van de energie is duurzaam opgewekt (stroometiket 2019).

Staan de prijzen gedurende een jaar vast?

Ja, de prijzen worden in principe gedurende een periode van één jaar vastgeklikt. Het gaat dan onder meer om de energiekosten en de leveringskosten. Een aantal prijzen kunnen echter niet door Vattenfall vast worden gezet, zoals de netbeheerkosten en de overheidsheffingen. Deze kunnen tussentijds door de overheid worden aangepast.