Een gratis slimme thermostaat bij 1 jaar stroom en gas

Vattenfall zet nieuwe klanten graag in de bloemetjes en deze keer doet het dit met een gratis slimme thermostaat. Het is de Honeywell Lyric T6(R) Wifi waar ze hun nieuwe klanten mee plezieren. Deze slimme thermostaat is eenvoudig te monteren, in te stellen en helpt te besparen, terwijl het tegelijkertijd ook het comfort in huis verhoogt. Dit cadeautje kadert in het Energiecadeau XL-programma waarbij nieuwe klanten die kiezen voor één jaar stroom en gas een cadeautje uit mogen kiezen. Ook bol.com-cadeaubonnen, korting op zonnepanelen en snoerloze stofzuigers behoren onder meer tot de keuzemogelijkheden.
Een gratis slimme thermostaat bij 1 jaar stroom en gas
 • kwalitatief hoogwaardige energie 1 jaar stroom en gas
 • vinkje voor goede energie Slimme thermostaat
 • verantwoorde energie aanbieding Energie besparen

De Honeywell Lyric T6(R) Wifi die je van Vattenfall krijgt, is een slimme thermostaat die zowel geschikt is voor modulerende cv-ketels als voor aan/uit-ketels. Bovendien kan het ook met het OpenTherm-protocol overweg. Je gebruikt deze gratis slimme thermostaat in combinatie met de eveneens gratis Honeywell-app. Je hoeft dus evenmin te betalen voor het gebruik daarvan. Het is een zelflerende thermostaat die zich automatisch aan je leefritme aanpast en die bovendien ook ingrijpt wanneer er niemand thuis is. Hiervoor maakt het gebruik van de geofencingmogelijkheden. Het is verder te combineren met de Apple HomeKit en het is geschikt voor IFTTT. We gaan zeker niet zeggen dat het de beste slimme thermostaat is, maar het is wel een mooie slimme thermostaat die zeker te overwegen is.

Laurens Arends

Een slimme thermostaat is altijd een leuk cadeautje, zeker omdat het je meteen ook helpt bij het besparen op energie. Hierdoor boek je dubbel winst. Toch is het qua winkelwaarde een van de minder interessante cadeautjes die Vattenfall te bieden heeft. Bekijk daarom zeker ook even de andere cadeautjes.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • lege ster
 • lege ster
 • 6.0

Slimme thermostaat als welkomstcadeau

Een slimme thermostaat is wel degelijk een leuk welkomstcadeau en het gaat ook om een heel goede slimme thermostaat, maar je moet wel weten dat er bij het programma Energiecadeau XL cadeaus met een waarde tot 350 euro worden weggegeven. Bij Vattenfall afficheren ze voor deze slimme thermostaat een winkelwaarde van 200 euro, maar onder meer bij bol.com is het al te kopen voor 140 euro. Dit maakt deze energie aanbieding veel minder interessant dan ze op het eerste gezicht lijkt. Bovendien kan je bij Vattenfall ook kiezen voor een bol.com-cadeaubon van 200 euro. Wij kunnen dan ook alleen maar aanraden om deze cadeaubon te kiezen en eventueel zo alsnog deze slimme thermostaat te kopen. Er blijft dan bovendien nog 60 euro over die vrij te besteden is.

Energiecadeau XL bij Vattenfall

Voordelen

 • Contract van 1 jaar
 • Lage tarieven
 • Gratis thermostaat
 • Slim besparen
 • Gratis overstapdienst

Nadelen

 • Geen hoge winkelwaarde
 • Enkel bij stroom en gas
 • Enkel voor nieuwe klanten
 • Geen groene stroom
 • Deels terugbetalen bij snelle overstap

Conclusie: niet de beste energie aanbieding van Vattenfall

Een slimme thermostaat is een mooi welkomstcadeau en is een ideale manier om energie te besparen, maar momenteel zijn er betere energie aanbiedingen. Het is gewoon interessanter om te kiezen voor de bol.com-cadeaubon en zelf je slimme thermostaat te kopen. Daarnaast zijn er ook royalere welkomstcadeaus bij Vattenfall, zoals 350 euro korting op je zonnepanelen, een spelconsole, een snoerloze stofzuiger of een airfryer. Bekijk zeker ook even de andere leuke welkomstcadeaus waaruit je kan kiezen.

geweldige energie Beschikt deze slimme thermostaat over zoneregeling?

Nee, deze slimme thermostaat beschikt niet over zoneregeling.

agenda emoji Wanneer krijg ik de slimme thermostaat van Vattenfall?

Ongeveer een week nadat het derde termijnbedrag is afgeschreven ontvang je een vouchercode waarmee je de slimme thermostaat kan bestellen. Ongeveer zeven dagen later wordt de slimme thermostaat verzonden.

klussen voor energieverbetering Is de installatie van deze slimme thermostaat inbegrepen?

Nee, deze slimme thermostaat is zelf te installeren. De installatie verloopt wel vrij eenvoudig en kan gewoon via de 2-draadsbedrading van de oude thermostaat. Daarnaast dien je de slimme thermostaat met je wifi-netwerk te verbinden.

overstappen en switchen van energie Kan ik als bestaande klant deze slimme thermostaat ontvangen?

Nee, deze energie aanbieding is er alleen voor nieuwe klanten.

vinkje voor goede energie Moet ik de slimme thermostaat terugbetalen als ik voortijdig overstap?

Ja, maar dit is wel beperkt tot 100 euro. Houd er wel rekening mee dat hier nog opzegboetes bovenop zullen komen en dat de rekening aandikt. Daarom raden we af om gedurende het eerste jaar op te stappen bij Vattenfall.