€400 cashback bij een contract voor 3 jaar energie bij Essent

Let op: deze energie aanbieding is verlopen.

De zomeractie van Essent Zakelijk is de opvolger van de lenteactie die eerder al een mooie cashback opleverde. Bij deze zomeractie krijgen nieuwe zakelijke klanten een cashback die kan oplopen tot maar liefst €400. De voorwaarde is dat je kiest voor drie jaar Vast & Zeker. Het exacte bedrag van de cashback is afhankelijk van het verbruik en de looptijd. Ook een looptijd van één of vijf jaar behoort namelijk tot de mogelijkheden. Op de website van Essent Zakelijk is het mogelijk om een simulatie te draaien en de exacte cashback te bepalen.

Energie aanbiedingen van Essent →Essent 3 jaar vast tarief →

Speciaal voor een zakelijk energiecontract: Vast & Zeker een cachback

Voor deze cashback kies je voor het zakelijk energiecontract Vast & Zeker. Dit wil zeggen dat de energietarieven gedurende drie jaar worden vastgeklikt. Handig, want zo kom je niet meteen voor onaangename verrassingen te staan. Het gaat bij dit energiecontract om CO2-gecompenseerd gas en groene stroom van Europese windparken. Echter, je kan ook kiezen voor de DubbelGroen-formule waarbij je enkel groene stroom van Nederlandse windparken afneemt. Essent regelt de overstap en het afsluiten van het energiecontract kan volledig online. De cashback van €400 wordt automatisch toegepast. Het hoeft niet te verbazen dat meer dan 65.000 mkb’ers voor Essent kiezen en dat 89% van hen Essent aanbeveelt.

Alternatieve en actuele energie aanbiedingen van Essent

 1. Star rating: 10

  3 jaar groene stroom en gas met € 290 korting

  • Groene stroom en gas met €290 korting

  • 3 jaar zekerheid over energiekosten zonder zorgen

  • Stroom van windmolens en zonnepanelen

  • Meer dan alleen een energieleverancier

 2. Star rating: 9

  1 jaar groene stroom en gas met € 230 korting

  • Korting van 230 euro na het eerste jaar

  • Groene stroom en gas

  • Tarieven staan voor één jaar vast en stijgen niet

  • Uitstekende overstapservice

 3. Star rating: 9

  Flexibele stroom en gas van Essent

  • Flexibele contracten met maandelijkse opzegbaarheid

  • Hulp bij energiebesparing

  • Eenvoudige overstapservice

  • Persoonlijke energiezaken regelbaar via app

  € 219

  per maand

  Aanbieding bekijken →
 4. Star rating: 10

  Vaste stroom en gas van Essent

  • 1 of 3 jaar energie tegen vaste prijzen.

  • Eerste jaar met korting!

  • Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

  • Thuisvoordeel-klantprogramma voor extra korting

"Zakelijke klanten nemen vaak meer energie af en verdienen een mooiere energie aanbieding. Dit is dan ook wat Essent Zakelijk doet. Een cashback van €400 is heel royaal en zie je niet vaak. Daarom raad ik deze energie aanbieding zeker aan."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

Tot €400 cashback bij 3 jaar gas en groene stroom

3 jaar scherpe prijzen. Gas en groene stroom. Eenvoudig overstappen.

Bekijk de aanbieding →

Energie aanbieding: zomeractie met tot €400 cashback

Bij deze zomerse energie aanbieding ontvang je een jaar na de start van het contract eenmalig een cashback. Het bedrag van deze cashback is afhankelijk van de duur van het energiecontract, de afgenomen energieproducten en het verbruik. Enkel wie voldoende energie verbruikt, komt in aanmerking voor deze energie aanbieding. Anderzijds heb je veel vrijheid en krijg je ook bij een 1- of 5-jarig energiecontract een mooie cashback, net zoals wanneer je enkel stroom en geen gas afneemt. Het is een heel flexibele energie aanbieding waar veel ondernemers voor in aanmerking komen. Overstappen gaat bovendien heel eenvoudig dankzij de weldoordachte overstapservice van Essent Zakelijk.

De vele voordelen van Essent Zakelijk

Deze energie aanbieding geldt enkel gedurende de zomer van 2021, maar het hele jaar door is Essent Zakelijk een goed idee. Je kan namelijk steeds op Essent rekenen voor zakelijk advies. Zo helpt Essent zakelijke klanten te besparen, staan ze steeds voor al je energievragen klaar en houden ze de energiewetten voor jou in de gaten. Je regelt je zaakjes online en je rekent daarbij op de scherpe energietarieven van Essent Zakelijk.

Bekijk de aanbieding →Vast contract bij Essent →

Conclusie: een mooie energie aanbieding voor zakelijke verbruikers

Enkel zakelijke verbruikers met een voldoende hoog energieverbruik komen in aanmerking voor deze energie aanbieding. Bovendien moet je bereid zijn om te kiezen voor de formule Vast & Zeker. Zo’n formule heeft voordelen, maar ook nadelen. Flexibele energietarieven kunnen namelijk interessanter zijn wanneer de prijzen dalen, maar dit biedt weinig zekerheid want de energieprijzen kunnen uiteraard ook gewoon stijgen. Wil jij vaste energietarieven die scherp zijn en waarbij het gaat om groene stroom en CO2-gecompenseerd gas? Dan is deze energie aanbieding van Essent Zakelijk de juiste keuze. Vergeet dan niet om een simulatie uit te voeren zodat je zeker weet of je al dan niet in aanmerking komt voor deze mooie energie aanbieding van Essent Zakelijk.

 • Ook 1- of 5-jarige contracten komen in aanmerking voor een cashback

 • Ook een (lagere) cashback voor wie enkel stroom of gas afneemt

 • Groene stroom van Europese windparken

 • CO2-neutraal gas met financiering van projecten in ontwikkelingslanden

 • Mogelijkheid tot DubbelGroene stroom van Nederlandse windparken

 • Looptijd van minimaal drie jaar is vereist voor een maximale cashback

 • Hoogte van de cashback is afhankelijk van het verbruik

 • Je ontvangt de cashback pas een jaar na de start van het contract

 • Je profiteert niet van eventuele voordelen van flexibele tarieven

 • Kleinere cashback voor wie enkel stroom afneemt

Veelgestelde vragen over de cashback bij 3 jaar gas en groene stroom

Dit is een van de beste energie aanbiedingen die wel al voorbij hebben zien komen. Te mooi om waar te zijn? Nee, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten. Meer daarover ontdek je in deze FAQ.

Hoe kan ik mijn facturen betalen?

Er zijn drie manieren om je facturen bij Essent Zakelijk te betalen: een automatische incasso, een handmatige betaling of AcceptEmail. In de digitale omgeving kan je steeds de betaalmethode aanpassen.

Ik wil alleen gas. Krijg ik ook een cashbackkorting?

Ja, wie kiest voor de formule Zakelijk Gas heeft ook recht op een cashback. Deze cashback is eveneens afhankelijk van de looptijd van het energiecontract en het verbruik. De cashback kan tot €200 oplopen.

Wat is het verschil tussen Vast & Zeker en DubbelGroen?

Bij de formule Vast & Zeker ontvang je groene stroom van Europese windmolens en CO2-gecompenseerd gas. Bij CO2-gecompenseerd gas wordt de CO2-uitstoot van grijs gas gecompenseerd door investeringen in duurzame projecten, zoals de verspreiding van energiezuinige kookvuurtjes in Oeganda en het afvangen van stortplaatsgas in Turkije. Bij de formule DubbelGroen gaat het om 100% groene stroom van Nederlandse windmolens. Het gas bestaat uit 10% biogas en 90% CO2-gecompenseerd gas. Biogas is gas dat uit organisch en plantaardig materiaal wordt opgewekt.

Kan ik als particuliere klant een beroep doen op deze energie aanbieding?

Nee, deze energie aanbieding is er enkel voor ondernemers die bij de KvK zijn ingeschreven. Voor particuliere klanten heeft Essent echter andere energie aanbiedingen die ook heel interessant kunnen zijn. Zo is er momenteel een cashback van €300 op drie jaar gas en groene stroom bij Essent.

Ik wil alleen stroom. Krijg ik ook een cashbackkorting?

Ja, ook wanneer je alleen stroom afneemt, kan je een cashbackkorting krijgen. Deze cashbackkorting bedraagt hoogstens €200, afhankelijk van de duur van het energiecontract en het stroomverbruik.