€300 cashback bij drie jaar groene stroom en gas van Essent

Niet iedereen heeft zin om elk jaar opnieuw naar de scherpste deal of korting te zoeken. Bovendien kan een jarenlange zekerheid van lage tarieven ook voordelig zijn. Het is net daardoor dat deze cashbackactie van Essent op veel enthousiasme kan rekenen. Klanten krijgen namelijk zekerheid van lage energietarieven, rekenen op het voordeel van 300 euro korting en kunnen nog eens profiteren van het Thuisvoordeel-programma waarmee ze op termijn tot 10% korting op hun energietarieven kunnen krijgen.
€300 cashback bij drie jaar groene stroom en gas van Essent
 • kwalitatief hoogwaardige energie 3 jaar stroom & gas
 • vinkje voor goede energie €300 cashback
 • verantwoorde energie aanbieding Groene stroom

Deze cashbackactie van Essent is er alleen voor nieuwe klanten die kiezen voor een driejarig energiecontract dat bestaat uit groene stroom en gas. De cashback van driehonderd euro wordt daarbij op de eigen bankrekening gestort. Je krijgt dus geen welkomstgeschenk, maar wel een mooi bedrag op je rekening zodat je het kan uitgeven aan wat jij belangrijk vindt. Natuurlijk moet je dan wel even wachten tot het geld op je rekening verschijnt, wat pas 12 maanden na de levering gebeurt. Verder moet je weten dat je voor drie jaar intekent. Vroeger overstappen betekent namelijk dat je een opzegboete moet betalen. Er zijn slechts een handvol energieleveranciers die dergelijke opzegboetes terugbetalen, dus dit beperkt je overstapmogelijkheden gedurende de komende drie jaar.

Laurens Arends

Dit is een mooie cashback die in de lijn ligt met wat je ook van andere energieleveranciers mag verwachten. Wel heeft deze cashbackactie het voordeel dat het gaat om groene stroom en dat je via het Thuisvoordeel-programma al meteen 5% extra korting krijgt. Dat maakt het toch een interessante keuze.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 8.6

€ 300 cashback bij Essent: actievoorwaarden en regels

Aan deze cashbackactie zijn een aantal spelregels verbonden. Zo geldt het alleen als je kiest voor groene windstroom en een driejarig energiecontract voor zowel stroom als gas. Daarnaast is deze actie beperkt tot nieuwe klanten. Klanten die voorheen klant zijn geweest kunnen als nieuwe klant terugkeren, maar zij rekenen pas op de voordelen van deze actie nadat hun energiecontract had moeten aflopen. Ook zakelijke klanten en klantencollectieven kunnen geen beroep doen op deze actie. Het zijn zeker geen bijzonder strenge voorwaarden, maar het is wel belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent.

cashback bij Essent

Voordelen

 • € 300 cashback
 • Lage tarieven
 • Groene stroom
 • Niet terugbetalen
 • Thuisvoordeel

Nadelen

 • Enkel nieuwe klanten
 • Geen zakelijke klanten
 • Enkel bij gas en stroom
 • 12 maanden wachten
 • 3 jaar niet overstappen

Conclusie: interessante energie aanbieding voor blijvers die houden van groene energie

Deze energie aanbieding is vooral interessant voor wie geen zin heeft om voortdurend over te stappen van energieleverancier en voor wie tegelijkertijd toch wil genieten van voordelige groene energie. Zij rekenen namelijk niet alleen op de mooie cashbackkorting van 300 euro, maar kunnen eveneens deelnemen aan het voordelige Thuisvoordeel-programma. Hiermee sparen ze elk jaar verder voor talloze voordelen. Zo kan de korting op het energietarief oplopen tot maar liefst 400%.

Moet ik de cashbackkorting terugbetalen als ik voortijdig overstap?

Nee. In de actievoorwaarden staat wel te lezen dat een terugbetaling kan worden gevraagd wanneer je in het eerste jaar opstapt, maar dan heb je je cashback nog niet gekregen. Eenmaal je je cashback krijgt, wordt het je niet meer afgenomen.

energie in huis Kan ik vaker van deze actie gebruikmaken?

Nee, als deze actie langdurig blijft lopen (daarover is momenteel nog geen duidelijkheid) kan je per leveringsadres maar één keer gebruikmaken van deze actie.

Kan Essent de cashback nog intrekken?

Ze kunnen de aanbieding stopzetten of de actievoorwaarden aanpassen, maar dit heeft geen gevolgen voor klanten die alvast hebben ingetekend. Houd er wel rekening mee dat je de cashback verliest als je een betalingsachterstand hebt op het moment dat ze het uitkeren. Ook wanneer je de leveringsovereenkomst opzegt, verlies je de cashback.

Ben ik automatisch ingeschreven voor het Thuisvoordeel-programma?

Nee, dit moet je handmatig doen. Dit kan je gewoon tijdens het aanmeldproces doen.

Groene energie en gratis Air Miles: is dat niet vreemd?

Nee. De tijd dat Air Miles enkel maar konden worden gebruikt voor vliegreizen, is al langer verleden tijd. Nu kan je bijvoorbeeld ook Air Miles inruilen voor winkeltegoed bij Albert Heijn of Praxis. Je kan zelfs Air Miles sparen voor een goed doel, zoals War Child of het Nationaal Fonds Kinderhulp.