€150 cashback op 1 jaar stroom en gas bij Essent

Een mooie korting en tegelijkertijd toch niet langdurig vasthangen aan een energieleverancier? Dan moet je momenteel bij Essent zijn, want daar reken je nu op een cashback van 150 euro voor een energiecontract van één jaar. Dat zijn 365 dagen knetterscherpe tarieven om dan af te ronden met een mooie cashback waarmee je jezelf terecht in de watten kan leggen. Blijf je toch langer? Geen zorgen, want dankzij het Thuisvoordeel-programma spaar je voor extra voordelen. Dit gaat van een korting op de energieprijs tot leuke cadeautjes.
€150 cashback op 1 jaar stroom en gas bij Essent
 • kwalitatief hoogwaardige energie 1 jaar vaste prijzen
 • vinkje voor goede energie €150 cashback
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Thuisvoordeel

Bij deze cashbackactie teken je in op één jaar Groene Stroom & Gas Zeker. Dit wil zeggen dat de energieprijzen gedurende één jaar worden vastgeklikt en dat je dus geen onaangename verrassingen hoeft te vrezen. Bovendien doe je ook het milieu een plezier, want het gaat hier om 100% groene windstroom. Na een jaar kan je opnieuw overstappen naar een andere energieleverancier waar je opnieuw een korting claimt, of je kan trouw zweren aan Essent en voordelen opsparen via het Thuisvoordeel-programma. Klik je de knetterscherpe energietarieven liever langer vast? Dat kan, want je kan ook opteren voor een contract van drie jaar. In dat geval wordt de cashback zelfs naar 300 euro verhoogd, wat natuurlijk minder is dan drie keer 150 euro. Kies vooral zelf wat jij het meest interessant vindt.

Laurens Arends

Deze cashback van 150 euro is niet de meest voordelige die er op dit moment is, maar het moet wel bekeken worden in samenhang met de voordelen van het Thuisvoordeel-programma en de lage energietarieven. Daarom raad ik aan om toch even een simulatie uit te voeren.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 7.8

Energie-aanbieding: €150 cashback bij Essent

Deze actie van Essent is er voor nieuwe klanten en niet voor bestaande klanten. De aanbieding bestaat uit een cashback van 150 euro die op de jaarnota wordt toegepast. Na een jaar is het mogelijk om opnieuw over te stappen. Dit is toch voordelig, want zo kan je elk jaar opnieuw van welkomstcadeaus en voordelen genieten. Houd natuurlijk wel rekening met actievoorwaarden. Als je bijvoorbeeld tussentijds overstapt, zal Essent de cashback niet toekennen en moet je ook nog eens een opzegboete betalen. Dit zou een financiële domper kunnen zijn, dus blijf zeker een volledig jaar trouw.

Extra voordeel via het Thuisvoordeel-programma

Hoewel dit niet de allergrootste cashbackactie van dit moment is, moet je wel weten dat de energietarieven bij Essent toch wel vrij laag zijn. Bovendien kan je je inschrijven voor het Thuisvoordeel-programma. Hierdoor krijg je meteen 5% korting op het stroomtarief en betaal je dus nog minder voor stroom en gas.

€ 150 cashback bij Essent

Voordelen

 • Contract van 1 jaar
 • Lage energieprijzen
 • € 150 cashback
 • Groene stroom
 • Thuisvoordeel

Nadelen

 • Enkel voor nieuwe klanten
 • Enkel voor stroom en gas
 • Niet vroeger overstappen
 • Zelf opzegboete betalen
 • 12 maanden wachten

Conclusie: simuleer en vergelijk

Deze cashbackactie is misschien niet de ruimste die er is, maar dit wil nog niet zeggen dat het helemaal niet interessant is. Zo bieden een aantal energieleveranciers een ruimere korting aan, maar zijn ze wel net iets duurder. Bovendien komt er bovenop dit cashbackbedrag ook nog eens de 5% korting via het Thuisvoordeel-programma. Vooral voor wie veel energie verbruikt, zorgt dit voor een mooi extraatje op jaarbasis. Het valt echter niet te voorspellen of Essent nu voordeliger of duurder zal zijn. Dit moet geval per geval worden bekeken. Daarom is het slim om even je termijnbedrag te simuleren en dit te vergelijken met de tarieven bij andere energieleveranciers. Als Essent goedkoper is, is het de logische keuze. En anders kies je gewoon voor de voordelen die andere energie aanbiedingen jou te bieden hebben.

vinkje voor goede energie Ik was eerder al klant van Essent. Kan ik van deze actie genieten?

In de actievoorwaarden staat te lezen dat vroegere klanten van Essent van deze actie kunnen genieten als zij hun leveringsovereenkomst niet voortijdig beëindigden. Wanneer je dit wel hebt gedaan, kan je pas van deze actie genieten vanaf de dag volgend op de dag waarop de leveringsovereenkomst normaal gezien had moeten eindigen.

energie aanbieding voor het hele gezin Geldt deze actie ook voor zakelijke klanten?

Nee, deze actie geldt niet voor zakelijke klanten. Ook een collectief van klanten is uitgesloten.

energie dat geld bespaart Betaalt Essent opzegboetes van mijn huidige energieleverancier?

Nee, deze zijn voor eigen rekening. Ga daarom eerst na of en wanneer boetevrij overstappen mogelijk is.

agenda emoji Wanneer ontvang ik de cashback?

De cashback wordt toegekend op het einde van het contract, dus ten vroegste 12 maanden na de start van de levering. Dit wordt verrekend met de termijnbedragen en het eventuele verschil wordt op de bankrekening overgemaakt.

overzicht van energie details Kan ik deze actie met andere acties combineren?

Combineren kan enkel met het Thuisvoordeel-programma. Daarmee krijg je meteen 5% korting (dit kan oplopen tot 10%). Vervolgens spaar je voor gratis Air Miles en je ontvangt een paar keer per jaar een cadeautje.