Storting van €300 op je bankrekening als je een contract van 3 jaar afsluit bij Essent

Let op: deze energie aanbieding is verlopen.


Ontvang €300 cashback op je bankrekening wanneer je aan een vast tarief drie jaar groene stroom en gas afneemt bij Essent. Reken daarnaast ook op de andere voordelen waar Essent-klanten op kunnen rekenen.

Energie aanbiedingen van Essent →Info over een 3 jaarcontract bij Essent →

Korting voor zij die genieten van standvastigheid

Deze actie is er voor diegenen die een mooie korting willen genieten, maar die tegelijkertijd niet elk jaar van energieleverancier willen wisselen. Enkele jaren niet naar het energiecontract omkijken en toch een mooie korting genieten, klinkt nu eenmaal interessant.

Alternatieve en actuele energie aanbiedingen van Essent

 1. Star rating: 10

  3 jaar groene stroom en gas met € 290 korting

  • Groene stroom en gas met €290 korting

  • 3 jaar zekerheid over energiekosten zonder zorgen

  • Stroom van windmolens en zonnepanelen

  • Meer dan alleen een energieleverancier

 2. Star rating: 9

  1 jaar groene stroom en gas met € 230 korting

  • Korting van 230 euro na het eerste jaar

  • Groene stroom en gas

  • Tarieven staan voor één jaar vast en stijgen niet

  • Uitstekende overstapservice

 3. Star rating: 9

  Flexibele stroom en gas van Essent

  • Flexibele contracten met maandelijkse opzegbaarheid

  • Hulp bij energiebesparing

  • Eenvoudige overstapservice

  • Persoonlijke energiezaken regelbaar via app

  € 219

  per maand

  Aanbieding bekijken →
 4. Star rating: 10

  Vaste stroom en gas van Essent

  • 1 of 3 jaar energie tegen vaste prijzen.

  • Eerste jaar met korting!

  • Klantvriendelijkste energiebedrijf van Nederland

  • Thuisvoordeel-klantprogramma voor extra korting

"Voorheen deelde Essent bij een gelijkaardige cashbackactie een korting uit van 250 euro, maar nu is deze korting verder opgetrokken. Het behoort tot de hogere kortingen op de markt en daarom valt deze actie van Essent zeker te overwegen."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

€300 korting met Groene Stroom & Gas Zeker

100% groene stroom. + 5% korting via Thuisvoordeel. 300 euro cashback

Bekijk de aanbieding →

Over de €300 korting met Groene Stroom & Gas Zeker van Essent

Om van deze actie te kunnen genieten, moeten klanten een Groene Stroom & Gas Zeker-contract van drie jaar afsluiten. Dit wil zeggen dat de tarieven gedurende drie jaar vast worden gelegd en deze nadien niet kunnen wijzigen. Dit kan voordelen hebben als de energietarieven op de markt stijgen, maar in het andere geval is een vast tarief dan weer nadelig.

De actie werkt heel eenvoudig. Een nieuwe klant sluit zich namelijk bij Essent aan en gaat een contract met hen aan. Daarbij dienen de voorschotten gewoon betaald te worden en binnen een termijn van twaalf maanden na de start van de levering wordt het bedrag van 300 euro overgemaakt op de bankrekening van de klant. Deze cashback staat vast en kan niet worden omgeruild voor een cadeau van een eerdere of een latere actie.

Bekijk de aanbieding →

Actievoorwaarden bij de cashbackactie van Essent

Zoals bij elke actie zijn er ook hier strikte voorwaarden aan verbonden. Zo geldt de actie niet voor zakelijke klanten, bestaande klanten of een klantencollectief. Ook nieuwe klanten die hun energiecontract voortijdig beëindigden, kunnen geen beroep doen op deze cashbackactie van Essent. Dit kan wel wanneer het energiecontract rechtmatig afliep en ze zich nu opnieuw aansluiten bij Essent. Zij zijn dan ook gewoon nieuwe klanten.

Houd er verder rekening mee dat Essent geen schadeclaims van vorige energieleveranciers zal betalen en dat deze altijd voor rekening van de klant zijn. Weet bovendien dat het voordeel niet wordt toegekend als men een betalingsachterstand heeft op het moment dat de vergoeding wordt uitgekeerd. Zorg er dus zeker voor dat er gedurende het eerste jaar geen betalingsachterstanden zijn.

Ten slotte is het goed om te weten dat Essent het recht heeft om de cashback gedeeltelijk terug te vorderen als het energiecontract in het eerste jaar voortijdig wordt beëindigd. Zij vorderen het dan met een maximum van 100 euro terug. Uiteraard doet dit geen afbreuk aan het recht om een opzegboete aan te rekenen.

Opgelet: Essent heeft zichzelf het recht voorbehouden om de actievoorwaarden op elk moment te wijzigen. Raadpleeg daarom altijd de actievoorwaarden op hun website om zeker te zijn van de recentste informatie.

Extra besparen via Essent

Je moet even wachten alvorens de terugbetaling op je bankrekening verschijnt, maar je rekent intussen wel al op diverse andere voordelen. Een voorbeeld daarvan is het gratis Thuisvoordeel-klantprogramma. Wie zich aanmeldt voor dit klantprogramma krijgt een aantal keer per jaar een cadeautje. Bovendien krijg je ook meteen 5% korting op je stroomtarief. Voor trouwe klanten loopt deze korting uiteindelijk zelfs op tot 10%. Een andere financieel interessante optie is het Vriendenvoordeel. Als jij ook een vriend kan laten overstappen naar Essent, ontvangen zowel jij als je vriend een beloning van 25 euro. Ten slotte is er natuurlijk de VerbruiksManager+ app van Essent. Hiermee kan je je energiezaken regelen, maar bovendien helpt het je ook met besparen op energie. Je merkt het: wie wil besparen, zit bij Essent goed. En daar is ook deze royale cashbackactie een mooi voorbeeld van.

Conclusie over deze cachbackactie

Deze cashbackactie is zeker interessant en kent een aantal mooie voordelen. Dat het bijvoorbeeld gaat om groene stroom en gas is zeker een pluspunt. Toch moeten we ook aandacht hebben voor een aantal minpunten, bijvoorbeeld de lange contractduur.

 • Korting wordt rechtstreeks op de bankrekening gestort

 • Groene stroom & gas

 • Klantprogramma Thuisvoordeel

 • Geen onverwachte prijsstijgingen

 • Eenvoudig overstappen

 • Gedurende 3 jaar niet overstappen

 • Hoge kosten bij handmatige overschrijving

 • Actie geldt niet voor zakelijke klanten en bestaande klanten

 • Deels terug te betalen bij voortijdig vertrek

 • Voordeelverlies bij betalingsachterstand

Veelgestelde vragen over de €300 korting met Groene Stroom & Gas Zeker

Ontdek hoe de €300 korting met Groene Stroom & Gas Zeker van Essent werkt. Deze FAQ belicht onder meer of zakelijke klanten kunnen profiteren van deze actie en of Essent eventuele opzegboetes van je huidige leverancier dekt. Laat je informeren en ontsluit de volledige details van deze geweldige energie actie.

Geldt deze actie ook voor zakelijke klanten?

Nee, deze actie is er enkel voor nieuwe particuliere klanten en voor wie eerder klant bij Essent is geweest en de eerdere overeenkomst niet voortijdig heeft beëindigd.

Vergoedt Essent opzegboetes van mijn huidige energieleverancier?

Nee, Essent betaalt geen opzegboetes terug. Zij zijn dus steeds voor eigen rekening.

Is deze actie er ook als ik alleen voor stroom of gas kies?

Nee, deze actie is er enkel voor wie stroom én gas afneemt. Voor wie enkel stroom afneemt, zijn er wel een aantal andere interessante acties.

Levert Essent groene energie?

Ja, bij Essent leveren ze enkel 100% groene windstroom. Het gas is echter alleen 100% groen (CO2-gecompenseerd) wanneer er voor het pakket DubbelGroen wordt gekozen.

Ik wek zelf energie op. Kan ik ook van deze actie genieten?

Ja, dit kan. Houd er dan wel rekening mee dat de op de website weergegeven bedragen en kosten exclusief de terugleververgoeding zijn. Deze vergoeding wordt namelijk pas op de jaarrekening verrekend.