Huidige energie aanbiedingen van E.ON

E.ON is een van oorsprong Duits energiebedrijf. In 2000 fusioneerden de bedrijven VEBA en VIAG en dankzij andere overnames in andere Europese landen groeide E.ON uit tot een van de grootste nutsbedrijven ter wereld. Het energiebedrijf geniet dan ook van een aanzienlijke marktpositie op de Europese gas- en elektriciteitsmarkt.

In tegenstelling tot veel andere energiebedrijven in ons land is E.ON niet alleen actief in Nederland. E.ON is ook te vinden in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, België, Rusland, Scandinavië en Spanje.

E.ON is een aangenaam alternatief

Volgens E.ON hebben consumenten het tegenwoordig drukker en drukker. De energiewereld is volop in beweging, waardoor consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Er komen bovendien steeds meer energieleveranciers op de markt, waardoor de energiewereld enkel complexer wordt en de keuze voor consumenten enkel toeneemt. E.ON werpt zich dan ook op als een prima en voordelig alternatief ten opzichte van andere kleine of grote energiebedrijven.

Bij E.ON is de energie altijd goed geregeld, zo stelt het bedrijf het ook zelf. De energieaanbieder levert niet alleen elektriciteit en gas aan consumenten, maar ook aan zakelijke klanten. Het doel van E.ON is niet om de energiemarkt compleet te vernieuwen, maar wel om ze in plaats daarvan blijvend te verbeteren. En dat wordt dan ook gewaardeerd, constateert het energiebedrijf.

Bij E.ON staan klanten voorop

Klanten zijn belangrijk. Net als ieder ander energiebedrijf kan ook E.ON niet zonder. Daarom stopt het energiebedrijf behoorlijk wat tijd, geld en energie in het voortdurend verbeteren van de service van het bedrijf. Zo heeft de energieleverancier een proactieve houding en doen ze echt wat ze beloven. De aanbieder probeert hierbij zoveel mogelijk oog te hebben voor de persoonlijke situatie van iedere klant.

Bij E.ON is een klant niet alleen een verbruiker maar, en misschien wel nog belangrijker, eveneens een bespaarder. Hier profiteert uiteindelijk iedereen van mee. Daarom staat de website van het energiebedrijf vol met handige tips om energie te besparen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor isolatie. Daarnaast zijn er bespaartips terug te vinden die direct effect hebben. Het kiezen van het juiste energiecontract zorgt er bovendien voor dat de klant niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Daarom adviseert E.ON klanten altijd grondig bij het afsluiten van hun contract .

Duurzaamheid

E.ON is in maar liefst dertien Europese landen actief. Energie in Europa moet volgens de energieleverancier duurzamer, betaalbaarder en bovendien betrouwbaarder worden. Daarom investeert het bedrijf in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame en schonere manieren om energie op te wekken.

Dat doet de leverancier niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor de generaties na ons. Zo kan iedereen profiteren van een schone leefomgeving zonder dat de prijs van elektriciteit en gas aanzienlijk omhooggaat. Het uitgangspunt van deze aanbieder is dan ook dat duurzame energie tegen een aantrekkelijke prijs kan worden geleverd.

Mede door de grootte van de energieleverancier is het mogelijk om tegen een goedkope prijs energie te leveren. Bovendien begroet E.ON niet alleen nieuwe klanten met nieuwe energie aanbiedingen, maar worden bestaande klanten evenmin vergeten. Ook zij genieten op hun beurt van aanbiedingen. Deze energie-aanbieder zal geen stilzwijgende verlengingen van energiecontracten doorvoeren. Integendeel, als het contract bijna afloopt, wordt de klant daarvan op de hoogte gesteld. Hij kan er vervolgens voor kiezen om dit contract te verlengen of over te stappen naar een andere aanbieder. Overstappen naar E.ON kan dan weer eenvoudig via de website.

Veelgestelde vragen over E.ON

Ontdek de fascinerende wereld van E.ON, een van de toonaangevende energieleveranciers in Nederland. Deze FAQ belicht de geschiedenis en duurzaamheidspraktijken van E.ON. Het laat ook zien welke andere bedrijven tot de E.ON Group behoren.

Welke energieleveranciers behoren tot de E.ON Group?

E.ON is een van de grootste energiebedrijven in Europa en nam in september 2019 Essent over. Sindsdien opereert het voornamelijk onder deze naam op de Nederlandse markt. Echter bezit het naast Essent ook de energieleveranciers Energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse.

Wanneer is E.ON opgericht?

E.ON is een vrij jong nutsbedrijf dat in 2010 is opgericht na een fusie tussen VIAG en VEBA. Sindsdien is E.ON snel gegroeid dankzij diverse overnames.

Is E.ON een Nederlands bedrijf?

Nee, E.ON is een Duits bedrijf dat in diverse landen actief is. Naast Nederland en Duitsland gaat het om onder meer België, Zweden en diverse Oost-Europese landen. Buiten Europa is E.ON actief in Groot-Brittannië.

Hoe duurzaam is E.ON?

E.ON heeft diverse eigen centrales en wekt zelf energie op. Relevant is het vooral om de energieleveringen in Nederland onder de loep te nemen. Daarbij kijken we vooral in de richting van Essent, Vandebron, Powerhouse en Energiedirect.nl. We namen er het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) bij en moeten concluderen dat Energiedirect.nl, Essent en Powerhouse ondermaats scoren. Op het vlak van duurzaamheid is Vandebron duidelijk de beste keuze.

Kan ik ook als zakelijke klant bij E.ON terecht?

Ja, onder meer via Essent. Zij bieden zowel zakelijke als grootzakelijke oplossingen aan in Nederland.