Stroom en gas: een vaste prijs contract voor 1 of 3 jaar

Consumenten houden van vaste prijs contracten, omdat dit zekerheid biedt en beschermt tegen de veranderende omstandigheden op de energiemarkt. Lange tijd hebben energieleveranciers geen vaste prijs contracten meer aangeboden, maar sommige energieleveranciers durven het nu toch weer aan. Een voorbeeld daarvan is Eneco. Eneco biedt een vaste prijs contract voor 1 of 3 jaar aan en dit aan erg scherpe prijzen.

Energie aanbieding van Eneco bekijken ➜

Meer informatie over deze energie aanbieding

Waarom kiezen voor Eneco en gebruikmaken van deze energie aanbieding?

De wereld moet verduurzamen en de energietarieven moeten naar beneden. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar Eneco doet in ieder geval zijn best om deze doelen te behalen. Eneco staat al meer dan 100 jaar synoniem voor een betrouwbare energielevering en biedt nu zowel dynamische als vaste energiecontracten aan.

Toewijding aan 100% groene stroom

Bij Eneco draait het niet alleen om energie, maar wel om groene energie. Ze leveren stroom die voor de volle 100% groen is en die bovendien wordt opgewekt in eigen land. Wind en zon zijn de natuurlijke bronnen waaruit Eneco haar energie haalt, wat zowel goed is voor de planeet als voor de lokale economie. Niet voor niets stond Eneco bij de duurzaamheidsranking van 2021 genoteerd als de duurzaamste stroomleverancier onder de grote energiebedrijven, met een indrukwekkende score van 9 voor de consumentenmarkt.

Steun bij het verduurzamen van je woning

Eneco is niet zomaar een energieleverancier, het is eerder een partner in je duurzaamheidsreis. Of je nu informatie zoekt over elektrisch rijden, een warmtepomp overweegt of hulp nodig hebt bij zaken als isolatie en zonnepanelen, Eneco en haar betrouwbare partners staan klaar om jou te helpen. Je vindt op de website van Eneco advies om te verduurzamen en je kunt er terecht voor een gratis adviesgesprek over zaken als zonnepanelen en warmtepompen.

Geavanceerde tools voor verbruiksinzicht en besparing

De digitale wereld waarin we leven, vraagt om tools waarmee we direct inzicht krijgen in ons verbruik. De Eneco-app en het Mijn Eneco-platform bieden precies dat. Klanten krijgen inzicht in hun energieverbruik per maand, per week, per dag en zelfs per uur. Daarnaast biedt de app tal van andere functionaliteiten, zoals bespaartips die zijn afgestemd op je woonsituatie en de Eneco ZonSimulator, waarmee je kunt zien hoeveel je kunt besparen met zonne-energie. Dit kan zelfs zonder zonnepanelen op je dak. Zo maakt Eneco het makkelijker om zowel energie als geld te besparen.

Meer energie aanbiedingen

 1. Star rating: 10

  Contract met een combinatie tussen dynamisch en vast

  • Dynamische tarieven voor stroom

  • 1 jaar vast tarief voor gas

  • Combinatie van flexibiliteit en zekerheid

  • Boetevrij opzeggen van stroomcontract

 2. Star rating: 10

  Eneco Dynamisch (variabel contract)

  • Keuze voor meer flexibiliteit

  • Betaal minder als marktprijzen dalen

  • Overstappen gaat eenvoudig

  • Ontmasker energieslurpers met Eneco

 3. Star rating: 10

  Vaste contracten bij Eneco

  • Tot 3 jaar zekerheid van vaste prijzen

  • Altijd 100% groene stroom

  • Grip op energieverbruik

  • Hulp bij verduurzamen en besparen

Laurens van EnergieAanbieding.nl

9 September 2023

"De energie aanbieding van Eneco is interessant voor milieubewuste consumenten die 100% groene stroom, opgewekt in eigen land, waarderen. Huishoudens die op zoek zijn naar zowel duurzaamheid als de zekerheid van vaste contracten kunnen bij Eneco terecht. Daarnaast is het aanbod ook aantrekkelijk voor personen die naast energie ook op zoek zijn naar duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, isolatie en elektrisch rijden."

 • Klantenservice
  Star rating: 7
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 8
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9
eneco logo

Eneco in het kort

8.0

 • Klantenservice
  Star rating: 7,00
 • Energie aanbiedingscore
  Star rating: 8,00
 • Duurzaamheidscore
  Star rating: 9,00

Al meer dan een eeuw levert Eneco energie aan talloze huishoudens in Nederland en daarbuiten. In deze moderne tijd staat de levering van 100% groene stroom, opgewekt door wind en zon in eigen land, centraal. Als een vooruitstrevende energieleverancier onderscheidt Eneco zich niet alleen door het duurzame energie-aanbod, maar ook door een reeks aanvullende diensten die klanten helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

 • Groene stroom uit Nederland.

 • Eneco Zonsimulator voor zonnepanelen op het dak.

 • Opnieuw vaste prijs contracten.

Eneco: vaste prijs contracten en dynamische tarieven als alternatief

Eneco biedt consumenten diverse keuzes aan. Dit geldt ook op het gebied van energiecontracten, waarbij duurzaamheid en klanttevredenheid centraal staan. Het bedrijf streeft ernaar om groene energie toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht of je nu kiest voor een vast prijs contract of voor een dynamisch tarief. Daarbij wordt het overstapproces zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk gemaakt.

Vaste prijs contracten bij Eneco

Bij Eneco kunnen consumenten kiezen voor de zekerheid en de duidelijkheid van een vaste prijs energiecontract. Hiermee ben je zeker van een vastgesteld tarief gedurende een periode van 1 jaar of zelfs 3 jaar. Vooral voor mensen die houden van stabiliteit en zekerheid kan dit een ideale keuze zijn. Of je nu kiest voor 1 jaar of 3 jaar: sowieso biedt een vaste prijs contract duidelijkheid over de energierekening, zelfs in een onvoorspelbare marktomgeving. En alleen al daarom is het een populaire keuze.

Dynamische tarieven bij Eneco

Aan de andere kant biedt Eneco een dynamisch energiecontract voor de avontuurlijke consument die graag inspeelt op de fluctuaties in de energiemarkt. Met het Eneco Dynamisch-contract wordt de energieprijs bepaald op basis van de actuele marktprijs, waardoor consumenten kunnen profiteren van lagere tarieven op de momenten dat er erg veel duurzame energie wordt geproduceerd. Dit geeft klanten de mogelijkheid om hun energieverbruik strategisch aan te passen en te besparen, bijvoorbeeld door zwaardere apparaten overdag te gebruiken wanneer er een overschot aan zon- of windenergie is.

Overstapproces van Eneco

Overstappen naar Eneco is eenvoudig en verloopt 100% stressvrij. Met hun gratis overstapservice wordt bijna alles geregeld voor de klant, inclusief het opzeggen van het contract bij de vorige energieleverancier. Klanten hoeven zich ook geen zorgen te maken over een onderbreking in hun energietoevoer, de overgang verloopt naadloos. Na het aanvragen van een nieuw energiecontract gaat Eneco direct aan de slag en houdt men de klant gedurende het hele proces op de hoogte. Bovendien, voor diegenen die het nodig vinden, biedt Eneco ondersteuning en duidelijke richtlijnen over het doorgeven van meterstanden, zodat klanten alleen betalen voor de energie die ze daadwerkelijk verbruiken.

Voor- en nadelen van de energie aanbieding met een vaste prijs contract van Eneco

Het kiezen van een energiecontract is een beslissing die je weloverwogen moet nemen. Een vast energiecontract, zoals dat van Eneco, heeft zowel voordelen als nadelen. Het begrijpen van deze voor- en nadelen kan klanten helpen om een geïnformeerde keuze te maken die past bij hun behoeften en verwachtingen.

 • Zekerheid van vaste prijzen voor 1 of 3 jaar.

 • 100% groene stroom zonder biomassa.

 • Handige Eneco-app met bespaartips.

 • Gratis Eneco ZonSimulator voor zonne-energie.

 • Vaste prijs contract is mogelijk duurder als de energieprijzen dalen.

 • Eneco vergoedt geen overstapboetes van de vorige energieleverancier.

 • Geen vaste prijs contract van minder dan 1 jaar.

 • Je geniet niet van de voordelen van een dynamisch contract

"De vaste prijs van het Eneco-energiecontract geeft veel rust in het maandelijkse budget. Echter, als de marktprijzen dalen, voel je je misschien wel een beetje vastzitten. Al met al gaat het om een goede keuze, maar bedenk goed of je voor 1 of 3 jaar vaste prijzen wilt!"

Laurens van EnergieAanbieding.nl

Claim nu het vaste prijs contract van Eneco

Met het vaste prijs contract garandeert Eneco dat je energietarief niet zal stijgen gedurende de gehele looptijd van het contract. In deze onvoorspelbare tijden biedt een vaste prijs je de zekerheid en de stabiliteit die je nodig hebt. Maak een einde aan onaangename verrassingen op je energierekening en kies voor de betrouwbaarheid van dit vaste prijs contract. Ga je toch liever voor dynamisch? Dat kan zeker een goed idee zijn, maar dan is het wel belangrijk dat je slim energie verbruikt. Eneco kan je hierbij helpen.

Energie aanbieding van Eneco bekijken ➜

Veelgestelde vragen over de energie aanbieding met een vaste prijs contract van Eneco

Het kiezen van het juiste energiecontract kan soms uitdagend zijn, gezien de verscheidenheid aan opties en de vele energie aanbiedingen. Het vaste prijs contract van Eneco biedt klanten stabiliteit in een fluctuerende markt, maar het is normaal dat men vragen heeft voordat men een keuze maakt. Deze FAQ is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen over het vaste prijs contract van Eneco en de verwachtingen die je van deze energieleverancier mag hebben.

Wat houdt het vaste prijs contract van Eneco precies in?

Het vaste prijs contract van Eneco garandeert dat het energietarief niet zal stijgen gedurende de gehele looptijd van het contract, ongeacht wat er op de wereldwijde energiemarkt gebeurt.

Hoelang is de looptijd van dit vaste prijs contract van Eneco?

Je kiest zelf tussen een looptijd van één jaar of van drie jaar. Een langere looptijd biedt meer zekerheid, maar zorgt er ook voor dat je minder snel van dalende energieprijzen kunt genieten als de wereldwijde energiemarkt tot rust komt.

Wat gebeurt er als de marktprijzen dalen?

Jouw tarief blijft hetzelfde, dus je profiteert niet direct van dalende marktprijzen. Als je gewoon de marktprijzen wil volgen, kun je beter kiezen voor een dynamisch energiecontract in plaats van voor een vaste prijs contract.

Kan ik mijn vaste prijs contract voortijdig opzeggen?

Ja, het is mogelijk om een vaste prijs contract voortijdig op te zeggen. Dan zal je mogelijk wel een opzegboete moeten betalen als de energie goedkoper is geworden. De opzegboete is dan gelijk aan het verlies dat de energieleverancier maakt.

Hoe en wanneer is de klantenservice van Eneco te bereiken?

De chatbot van Eneco staat 24/7 voor je klaar. Daarnaast kun je Eneco een mail sturen of het contactformulier invullen. Er geldt een wachttijd van ongeveer tien dagen. Op werkdagen is Eneco ook telefonisch te bereiken tussen 08.00 en 16.00 uur. De wachttijd kan tot ongeveer een half uur oplopen.