Ontvang tot €240 korting op groene energie met Powerpeers

Powerpeers is een bijzondere energieleverancier. Ze leveren namelijk geen groene energie die het resultaat is van greenwashing, maar je kiest gewoon zelf waar je stroom vandaan komt. Standaard krijg je stroom die afkomstig is van zonnepanelen van andere Powerpeers-klanten. Natuurlijk kan het dat zij niet voldoende stroom opwekken. Zeker wanneer het nacht is, is dit niet zo onlogisch. Daarom kan je daarnaast ook kiezen welke andere energiebronnen je wil aanspreken. In je persoonlijke dashboard kies je zo tot vijf andere lokale energiebronnen. De windmolen van boer Piet? De zonnepanelen op het dak van je favoriete sportclub? Of toch gewoon het windmolenpark op zee? Het kan allemaal. En momenteel kan het zelfs met een korting die tot 240 euro oploopt.

Powerpeers is duurzaam en voordelig

Kiezen voor Powerpeers is in de eerste plaats een duurzame keuze, maar dankzij deze kortingsactie wordt het wel een stuk voordeliger. Het is niet de enige manier waardoor Powerpeers dit voordeliger doet, want momenteel hebben ze ook hun Vriendenkorting-programma lopen. Wanneer je na het inschrijven ook een vriend uitnodigt om zich in te schrijven, ontvangen jullie alle twee 75 euro korting. Dit staat los van de welkomstkorting en komt er dus nog eens bovenop. Voorheen bedroeg deze vriendenkorting 30 euro, maar die is nu tijdelijk verhoogd. Maak er dan ook zeker gebruik van.

Voor duurzame energieleveranciers die kiezen voor lokale energie is het vaak moeilijk om heel lage tarieven te garanderen. Ook Powerpeers is vaak enkele euro’s duurder dan grijze energieleveranciers. Deze korting compenseert het verschil enigszins, maar maakt het nog niet de voordeligste energieleverancier. Het is vooral een goede keuze voor wie betaalbare groene energie wil."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

Minimaal €75 tot maximaal €240 korting

1 of 3 jaar energie. Tot €240 korting. 100% groene energie.

Bekijk de aanbieding β†’

Energie-aanbieding: tot €240 korting bij Powerpeers

Bij Powerpeers rekenen alle klanten momenteel op kortingen die oplopen tot 240 euro. Deze maximale korting is er wel enkel voor klanten die gedurende drie jaar intekenen op stroom en gas bij Powerpeers. Heb je liever een contract van één jaar? Dan bedraagt de korting 200 euro. Dit is enigszins voordeliger omdat je nadien eenvoudig opnieuw kan overstappen. Anderzijds is de keuze voor Powerpeers er niet meteen een voor de scherpste energietarieven en kan een driejarig contract gewoon eenvoudiger zijn. Het mooie aan deze energie aanbieding is bovendien dat je ook een korting krijgt als je enkel stroom afneemt. De korting bedraagt dan 90 euro bij een driejarig energiecontract en 75 euro bij een contract van één jaar.

Bekijk de aanbieding β†’

Conclusie: kiezen voor groene energie en erbovenop een extra korting

Het mooie aan deze energie aanbieding is dat iedereen een mooie korting krijgt, ook als je enkel stroom afneemt en dit ongeacht de contractduur. Dit is mooi, maar zelfs inclusief deze korting is Powerpeers niet de goedkoopste energieleverancier.

Wel gaat het om 100% groene stroom van een in het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond maximaal gewaardeerde energieleverancier. Zelfs hun gas is CO2-gecompenseerd en alles is afkomstig van lokale energiebronnen. Voor Powerpeers kiezen, doe je dan ook voornamelijk omwille van het duurzame gedachtegoed. Een mooie korting is dan uiteraard leuk meegenomen. Als je snel weer wil overstappen, kies je voor het eenjarige contract. Het driejarige energiecontract geeft meer zekerheid, maar levert per contractjaar minder voordeel op.

  • Korting voor bijna alle contracten

  • Gratis overstapservice

  • 100% groene stroom uit Nederland

  • Kies zelf lokale energiebronnen

  • Mooie terugleververgoeding

  • Geen welkomstcadeau

  • Niet de scherpste tarieven

  • Enkel voor nieuwe klanten

  • Enkel voor particulieren

  • Geen zonnepanelen aankopen

Veelgestelde vragen over de korting op groene energie met Powerpeers

Groene energie Γ©n een korting. Dat is wel een mooie energie aanbieding, of niet? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk dat je alle ins en outs kent. Daarom is het een goed idee om deze FAQ door te nemen.

Levert Powerpeers energie uit biomassacentrales?

Nee, Powerpeers vindt biomassa-energie niet helemaal groen. Ze leveren dan ook uitsluitend groene energie op basis van wind, water en zon. Vooral Nederlandse windenergie neemt een belangrijke plaats bij hen in.

Kan ik helemaal vrij energiebronnen kiezen?

Nee, de vraag naar sommige lokale energieleveranciers is groter dan de energie die ze opwekken. Vooral bij sportverenigingen is dit wel vaker het geval. Deze energiebron is dan uitverkocht en wordt grijs op de kaart weergegeven.

Kan ik ook zonnepanelen aanschaffen bij Powerpeers?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk om zonnepanelen bij Powerpeers aan te schaffen. Navraag leert ons echter dat ze in de toekomst hierin misschien wel verandering willen brengen. Wie zelf zonnepanelen bezit, rekent er nu al op een mooie terugleververgoeding.

Geldt deze actie ook voor enkel gas?

Nee, deze actie geldt voor stroom of stroom en gas. Powerpeers biedt bovendien gas alleen als aanvullend product aan. Gas kan er met andere woorden niet apart worden afgenomen maar moet altijd met elektriciteit worden gecombineerd.

Biedt Powerpeers een dag- en nachttarief aan?

Nee, Powerpeers werkt niet met dag- en nachttarieven. Dag- en nachttarieven zijn een typisch fenomeen van grijze energie. Vervuilende centrales kunnen niet zomaar ’s nachts stil worden gelegd en daarom worden verbruikers aangemoedigd om ’s nachts te gebruiken. Bij groene energie (zonnepanelen) is de productie overdag net groter en is het dus beter om net dan te verbruiken.