Mijndomein Energie

Mijndomein is natuurlijk bekend omwille van de verkoop van domeinnamen en de mogelijkheid om via hen een website of webshop te maken, maar ze bieden ook energie aan. Dit is geen eigen energie, want in de praktijk rekenen ze gewoon op de diensten van EnergyZero. Ze kiezen voor 100% lokale en groene energie en de tarieven zijn heel concurrentieel.

Over Mijndomein Energie

Mijndomein is ooit begonnen met het toegankelijk maken van internet. Aanvankelijk bood het betaalbare domeinnamen aan. Sindsdien is Mijndomein uitgegroeid tot een bedrijf met vier takken: Mijndomein Online (domeinnamen, websites maken, hosting enzovoort), Mijndomein Auto (private lease), Mijndomein Invest (obligatie-uitgifte) en Mijndomein Energie. Met Mijndomein Energie maakt Mijndomein energie net zo toegankelijk zoals ze het ooit hebben voorgedaan met internet. Dit wil zeggen: volledig groene energie tegen inkoopprijs voor iedereen, maar ook betaalbare zonnepanelen huren en genieten van een optimaal rendement.

Inkoopprijzen zonder marges op verbruik

Bij Mijndomein Energie krijg de klant zelf de regie over zijn energie. Ze bieden 100% lokale energie aan, van eigen dak of lokaal opgewekt, en hanteren daarbij inkoopprijzen. Ze hebben dus geen marges op het verbruik, maar wel vaste leveringskosten. Klanten krijgen zelf de keuze tussen vaste en flexibele prijzen. De klant kiest daarbij zelf voor hoelang hij de tarieven wil vastzetten (1, 3 of 5 jaar). Na het aflopen van de vaste prijzen wordt het contract automatisch omgezet naar een flexibel contract. Men kan er zowel terecht voor groene stroom als voor gas. Daarnaast rekent men er op gratis zonnepanelen die te huren zijn. Daar merkt men niks van op de energierekening, bij een geschikt dak zal de klant zelfs minder betalen.

100% lokaal

Mijndomein Energie levert 100% lokale energie, van eigen dak of van eigen bodem.

Goedkope energie

Bij Mijndomein Energie betaalt men de inkoopprijs die Mijndomein Energie ook zelf betaalt.

Overstappen naar Mijndomein

Energie Mijndomein Energie biedt een overstapdienst aan om het overstappen eenvoudiger te maken. Ze nemen een aantal taken uit handen en de overstap is geheel online aan te vragen. De exacte overstapprocedure is hieronder weergegeven, inclusief een woordje uitleg.

  1. Maandvoordeel berekenen

    Via de website van Mijndomein Energie kan men berekenen wat het maandvoordeel bij een overstap is. Hiervoor moeten de adresgegevens en het verbruik worden ingevuld. Maak hierbij een schatting via de tool indien het exacte gebruik niet gekend is. We raden echter aan om het verbruik zo nauwkeurig mogelijk door te geven. Na het doorgeven van de informatie krijgt men meteen een voorstel te zien, waarbij het mogelijk is om zowel het vaste tarief als het flexibele tarief te bekijken. Zowel de prijs per maand als de prijs op jaarbasis zijn er weergegeven. Dit bedrag kan worden vergeleken met de aanbiedingen van huidige en alle andere energieleveranciers.

  2. Overstapaanvraag indienen

    Wanneer men akkoord gaat met een voorstel en voor een pakket kiest, dient er eerst nog even te worden aangegeven of er al dan niet extra wordt bespaard met zonnepanelen. Vervolgens zijn de persoonlijke gegevens nog nodig om de aanvraag verder af te handelen. Het gaat onder andere om de naam, geboortedatum en contactgegevens. Er kan ook voor een ingangsdatum en een betaalmethode worden gekozen. Wat dit laatste betreft, is er de keuze tussen een automatische incasso of handmatige iDEAL-betalingen. Ook een energiesplitter kan meteen worden geregeld. Er wordt afgerond met een besteloverzicht. Lees dit na en als alles goed is, dien vervolgens de aanvraag in.

  3. De overstap wordt geregeld

    Nadat de aanvraag is ontvangen, controleert het overstapteam nog eens alle gegevens en voeren ze verschillende checks uit in het Landelijke Energieregister. Vervolgens ontvangt de klant een welkomstmail met de vraag om een wachtwoord in te stellen. Als ze iets aan de aanvraag wijzigen, moet hier na het inloggen nog mee akkoord worden gaan. Mijndomein Energie zegt het oude energiecontract op. Vervolgens ronden ze het energiecontract af en ontvangt de klant het eerste betaalverzoek ten vroegste 14 dagen voor de startdatum. Wanneer dit minimaal 1 dag voor de startdatum is betaald, gaan ze vanaf dit moment meteen energie leveren. Ten slotte ontvangt de klant nog een bevestigingsmail.

Mijndomein Energie review

De energieleverancier Mijndomein Energie biedt een goede overstapservice aan en kiest voor heldere communicatie. Er zijn geen kleine lettertjes te vrezen en het gaat wel degelijk om 100% groene en lokale energie. Hoewel deze energieleverancier voordelige energie levert, zal het niet automatisch de meest voordelige optie zijn. Daarom blijft vergelijken heel belangrijk. Wanneer er bovendien voor zonnepanelen wordt gekozen, is het aangeraden om vooraf na te gaan of het dak hier wel voor geschikt is en of zonnepanelen kopen in plaats van huren wel de beste optie is.

Groene, lokale en goedkope energie

Mijndomein Energie zegt in te zetten op voordelige, groene en lokale energie. Wat het tweede en derde betreft, is dit inderdaad het geval. Het stroometiket geeft weer dat ze kiezen voor 100% Nederlandse zonne-energie. Voordelig zijn ze ook, maar daarmee willen we niet zeggen dat ze automatisch de voordeligste keuze zijn. Hoewel de klant in principe rekent op inkoopprijzen, moet men weten dat de energie-aankoopprijzen vaak slechts een fractie van de energiefactuur zijn en dat er andere factoren meespelen. Zeker wanneer er wordt gekozen voor extra diensten of producten, zoals het huren van zonnepanelen of het plaatsen van een energiesplitter, maakt men maar beter een goede vergelijking. Ook de aankoop van zonnepanelen valt daarbij te overwegen.

Contractvoorwaarden bij Mijndomein Energie

Bij Mijndomein Energie hanteren ze goede voorwaarden. Het is bijvoorbeeld een pluspunt dat ze de vrije keuze voorzien tussen flexibele en vaste tarieven, maar ook dat de energietarieven meteen voor vijf jaar kunnen worden vastgezet. Weinig energieleveranciers durven zo ver te gaan. Daarnaast is er ook geen verplicht om te betalen via automatische incasso, wat bij veel energieleveranciers wel het geval is. Bij het lezen van de kleine lettertjes gaan er verder geen alarmbellen af. Ze geven er ook netjes in weer dat de energie eigenlijk wordt geleverd door EnergyZero, hetgeen ze op hun website dan weer iets minder duidelijk communiceren.

Overstapservice

Mijndomein Energie heeft een goede overstapservice en neemt veel taken uit handen. Op hun website hebben ze een online aanvraagtool, wat altijd handig is voor wie een beetje met een computer kan werken. Wie daarentegen minder digitale vaardigheden heeft, hoeft niet te wanhopen. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de klantendienst om alsnog een overstap te regelen. De overstapservice verricht goed werk en legt met plezier het een en ander uit. Ze kiezen daarbij voor heldere woorden die de gemiddelde taalgebruiker als duidelijk zal ervaren.

Klanten over Mijndomein Energie

Online reviews over Mijndomein Energie zijn overwegend positief. Vooral de lage prijs wordt heel vaak als positief punt genoemd. Negatieve reviews hebben onder andere te maken met meterstanden die niet helemaal actueel zijn of problemen bij het terugkrijgen van het voorschot. Goed om te weten is dat Mijndomein Energie eigenlijk een energiemerk is van EnergyZero, dat de feitelijke stroom- en gaslevering verzorgt, waardoor de klant eigenlijk altijd met een tussenschakel communiceert. Hierdoor kan het inderdaad gebeuren dat het afhandelen van zaken soms iets stroever verloopt. Het is dan ook aan de klant om te bepalen of het voordelige prijskaartje het een en ander goedmaakt.

Veelgestelde vragen over Mijndomein Energie

Mijndomein Energie is een relatief nieuwe en vrij onbekende energieleverancier. Zoals wel vaker roept dit vragen op, juist doordat deze energieleverancier nog maar weinig bekendheid geniet. Deze FAQ biedt het antwoord op een aantal van de veelgestelde vragen over Mijndomein Energie.

Behoort een spoedaansluiting bij Mijndomein Energie tot de mogelijkheden?

Het is mogelijk om via de website van Mijndomein Energie een spoedaanvraag in te dienen. Neem na het indienen van de reguliere aanvraag dan wel even contact op met de klantenservice.

Betaalt Mijndomein Energie boetes van mijn vorige energieleverancier?

Nee. Bovendien is het niet langer toegestaan om contractinformatie bij vorige energieleveranciers te raadplegen, waardoor Mijndomein Energie hier niet over kan waarschuwen. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om na te gaan of hij al dan niet met opzegboetes te maken zal krijgen.

Rekent Mijndomein Energie opzegboetes aan?

Ja, maar dan enkel voor vaste energiecontracten die voortijdig worden opgezegd. De boetes zijn afhankelijk van de resterende looptijd van het energiecontract. Bij een flexibel energiecontract kan er steeds boetevrij worden opgezegd en dit met een opzegtermijn van 30 dagen.

Wanneer krijg ik mijn jaarrekening van Mijndomein Energie?

De jaarrekening wordt 12 maanden na de startdatum of na de vorige jaarrekening opgemaakt. Voor deze jaarrekening geldt een afhandelingstermijn van 2 maanden. Dit is ook hoelang het kan duren als Mijndomein Energie moet terugbetalen.

Hoe kan ik mijn meterstanden doorgeven aan Mijndomein Energie?

Wie een slimme meter heeft, hoeft niks te doen. De meterstanden worden dan automatisch aan Mijndomein Energie doorgegeven. Wie geen slimme meter heeft, moet de meterstanden per mail doorgeven. Vermeld dan ook altijd de datum van de opname.

Heeft Mijndomein Energie ook een app?

Jazeker. Ze hebben een app voor Android en Apple. Dankzij deze app krijgt de gebruiker onder meer inzicht in het verbruik en de kosten. Overigens kunnen ook niet-klanten de app gebruiken wanneer ze een slimme meter in huis hebben.

Hoe zit het met de zonnepanelen van Mijndomein Energie?

Mijndomein Energie verkoopt geen zonnepanelen, maar verhuurt ze. Dit wil zeggen dat klanten een huurbedrag betalen en de energieopbrengsten mogen houden. Hierdoor maakt Mijndomein Energie zonnepanelen voor iedereen toegankelijk, maar natuurlijk moet het dak geschikt zijn en moet er plaats zijn voor minstens acht zonnepanelen. De voorwaarden zijn in ieder geval goed. Zo ontvangen huurders bijvoorbeeld een compensatie wanneer de zonnepanelen onverhoopt niet zouden functioneren.

Energie tegen inkoopprijzen: wat is dan het verdienmodel van Mijndomein Energie?

De energie-inkoopprijzen maken slechts een beperkt deel uit van de energiefactuur. Ook overheidsheffingen hebben een invloed op de prijs, net zoals aansluitkosten van de energieleverancier. Veel energieleveranciers werken via de marges op de inkoopprijzen, maar Mijndomein Energie haalt zijn winst uit een vaste kost per klant in plaats van uit dergelijke marges. Het voordeel is dat zij er geen baat bij hebben dat hun klant meer zou verbruiken, wat een essentieel kenmerk is van een groene energieleverancier. Anderzijds wil dit nog niet automatisch zeggen dat Mijndomein Energie ook de voordeligste keuze is.