ENGIE Energie: informatie & aanbiedingen

De Nederlandse energiemarkt is volop in beweging. Duurzame oplossingen voor de levering van elektriciteit, aardgas en andere energiediensten worden steeds belangrijker. Dat begrijpt ENGIE als geen ander.

ENGIE is een grote groep die zowel consumenten, steden als zakelijke stakeholders voorziet van duurzame en innovatieve energieoplossingen. Het bedrijf doet dit aan de hand van vier belangrijke pijlers: duurzame energie, energy efficiency, kennis van en ervaring met LNG (Liquefied Natural Gas) en digitale technologie.

Over ENGIE

ENGIE is een van oorsprong Frans energiebedrijf. Voorheen stond het bedrijf bekend onder de naam GDF SUEZ. Het bedrijf is het grootste nutsbedrijf ter wereld en is op twee beurzen (in Parijs en Brussel) genoteerd. Het hoofdkantoor van ENGIE Nederland is gevestigd in Zwolle. Wereldwijd heeft het bedrijf bijna 156.000 medewerkers in dienst.

In Nederland is ENGIE opgedeeld in verschillende bedrijven, waarvan ENGIE eigenlijk de overkoepelende holding is. ENGIE Energie levert gas en elektriciteit in Nederland, zowel aan consumenten als aan zakelijke klanten.

De producten van ENGIE Energie

ENGIE blijft bij de betere leerlingen van de klas als het gaat om innovatie op de energiemarkt. Zo werkt het bedrijf met drie verschillende producten: basisenergie, energie uit de eigen parken en energie uit de buurt. Voor het basisproduct basisenergie kan de consument kiezen tussen een energiecontract met de looptijd van 1, 2 of 3 jaar.

Deze energieleverancier gaat altijd op zoek naar het goedkoopste aanbod en levert hierbij ook nog eens groene stroom. Daardoor kunnen klanten tot wel 268 euro besparen bij het afsluiten van het contract ENGIE Helder, dit met een looptijd van drie jaar. Met ENGIE Opgewekt kunnen klanten dan weer zelf hun eigen bron van groene stroom kiezen. Die bronnen hebben dezelfde tarieven. Het verschil is dat de herkomst van de groene stroom extra transparant is. De energie komt namelijk direct van de bron. Op de website van het bedrijf is eenvoudig terug te vinden waar de energie precies vandaan komt. Zo kan de klant dus exact nagaan hoe de energie is opgewekt en welke  effecten dit heeft voor het milieu.

ENGIE Energie vindt het daarnaast ook belangrijk dat de eigen omgeving niet wordt vergeten. Want ook in de eigen omgeving kan er energie worden opgewekt. Dit kan door samen te werken met bijvoorbeeld familie, vrienden en buren. Door collectief zonnepanelen te plaatsen, wordt duurzame zonne-energie opgewekt. Vervolgens neemt ENGIE de opgewekte energie weer af. En daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

Nieuwsgierig? Op de website van ENGIE geeft het bedrijf meer tips over hoe men groene energie kan opwekken door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen.

Een veranderende wereld

De wereld om ons heen verandert. En dit geldt al zeker voor de energiewereld die aanzienlijk aan het veranderen is. ENGIE Energie speelt niet enkel in op die verandering, maar wil ook net een groot voortrekker zijn in de veranderingen op de energiemarkt. ENGIE Energie heeft dankzij zijn positie als wereldspeler de mogelijkheid om die taak van pionier wereldwijd op zich te nemen. Dat doet het bedrijf onder andere door de eigen energiebronnen stapje voor stapje duurzamer te maken. Bovendien is het bedrijf druk bezig met digitalisering.

Het energiebedrijf zal hierbij niet langer de touwtjes in eigen handen houden. De regie ligt voortaan bij de klant. Op die manier kunnen consumenten en zakelijke relaties hun energiekosten volledig optimaliseren en beheren. ENGIE Energie heeft bovendien flink geïnvesteerd in deskundigen. Daardoor heeft het bedrijf de deskundigheid en ervaring in huis om zowel consumenten als zakelijke klanten de beste duurzame energieoplossingen te bieden.

Veelgestelde vragen over ENGIE

Overweeg je ENGIE als jouw energieleverancier en zit je boordevol vragen? Of ben je al klant en zoek je duidelijkheid? Geen zorgen! Onze FAQ behandelt alles, van spoedaanvragen en betaalmethoden tot mogelijke boetes.

Waarvoor kan ik zoal terecht bij ENGIE?

In de eerste plaats voor de levering van energie, maar daarnaast ook voor talloze andere energieproducten. Voorbeelden daarvan zijn zonnepanelen, isolatiemogelijkheden (via hun partner Pluimers), ledverlichting (via hun partner Leddirect.nl), hr-ketels (via installatiepartner Breman), een warmtepomp en laadpalen.

Kan ik bij ENGIE een spoedaanvraag indienen?

Ja, maar meld je dan telefonisch aan bij de klantenservice. Houd er bovendien rekening mee dat er wel een waarborgsom wordt gevraagd. Deze waarborgsom bedraagt 200 euro per aansluiting (400 euro bij een gas- en elektriciteitsaansluiting). Voor mensen die onder bewind staan, wordt er soms een uitzondering gemaakt en wordt er geen waarborgsom gevraagd.

Heeft ENGIE ook een app?

Ja. Deze app is te downloaden via Google Play of via de App Store en wordt al door meer dan 100.000 klanten gebruikt. Deze app is gratis en maakt het energieverbruik inzichtelijk. Als je een slimme meter hebt, wordt het verbruik zelfs per uur weergegeven. Via deze app kan je bovendien ook eenvoudig je energiezaken regelen.

Op welke manieren kan ik betalen bij ENGIE?

De regel is betalen via automatische incasso. Je kan echter ook opteren voor betaling per acceptgiro. Hiervoor stuurt ENGIE per post acceptgiro’s en ben je zelf verantwoordelijk voor de tijdige betaling. Voor deze optie betaal je wel 2 euro extra per maand.

Betaalt ENGIE boetes van vorige energieleveranciers?

Dit is van een aantal zaken afhankelijk. Zo betaalt ENGIE nooit boetes terug als je kiest voor een contract met een looptijd van één jaar of voor een variabele looptijd. Ook bij acties kan dit eventueel zijn uitgesloten. Wanneer je kiest voor een contract met een looptijd van drie jaar of meer, zal ENGIE in principe wel de boetes vergoeden met een maximum van 125 euro per gas- of stroomaansluiting. Er zijn echter nog heel wat uitsluitingen van toepassing. Zo vergoedt ENGIE geen boetes die het gevolg zijn van terug te betalen welkomstcadeaus, instapkortingen en dergelijke meer. Neem bij twijfel contact op met de helpdesk van ENGIE.