Vastelastenbond

De Vastelastenbond is een collectief waarbij Nederlandse consumenten zich kunnen aansluiten. Collectieven krijgen vaak korting op bijvoorbeeld de prijs van energie of een autoverzekering, omdat zij veel klanten tegelijk onderbrengen bij dezelfde aanbieder. Daardoor kunnen collectieven een lagere prijs bedingen, waar de consument vervolgens weer van profiteert.
  • kwalitatief hoogwaardige energie Regelt alles
  • kwalitatief hoogwaardige energie Altijd het beste contract
  • kwalitatief hoogwaardige energie Elk jaar welkomstkorting

De Vastelastenbond heeft contracten met drie verschillende energieleveranciers: Greenchoice, Budget Energie en Energiedirect. Welke aanbieder het meest geschikt is, is afhankelijk van de contractduur. De consumentenvereniging is al sinds 2004 in ons land actief. Dat is meteen ook het jaar dat de Nederlandse energiemarkt werd vrijgegeven.

De noodzaak van de Vastelastenbond

De Vastelastenbond is een collectief waarbij Nederlandse consumenten zich kunnen aansluiten. Collectieven krijgen vaak korting op bijvoorbeeld de prijs van energie of een autoverzekering, omdat zij veel klanten tegelijk onderbrengen bij dezelfde aanbieder. Daardoor kunnen collectieven een lagere prijs bedingen, waar de consument vervolgens weer van profiteert.

Vastelastendbond bezoeken Vastelastendbond bezoeken

Samenwerken is goedkoper

In de regel is het zo dat samenwerking doorgaans veel goedkoper is. Daarom zijn er tegenwoordig veel collectieven waarbij consumenten zich aan kunnen sluiten. Ook energiecollectieven zijn steeds meer in opkomst. Naast energie biedt de Vastelastenbond bijvoorbeeld ook autoverzekeringen aan in een collectief verband.

Doordat de Vastelastenbond samenwerkt met andere partijen kan het een scherper tarief aanbieden dan de meeste energieleveranciers. Wel heeft de Vastelastenbond een vijftal eisen gesteld aan alle samenwerkingspartners. Zo moeten de tarieven altijd voordelig zijn, moet de klantenservice klantvriendelijk zijn en hebben de samenwerkingspartners een administratieve plicht om alles op orde te hebben, correcte voorwaarden te hanteren en een snelle en goede klachtenafhandeling te garanderen.

Die voorwaarden heeft de Vastelastenbond aan drie energieleveranciers kunnen stellen. Greenchoice is een zeer klantgerichte organisatie, terwijl Budget Energie meer het accent legt op voordelige tarieven. Wie dan weer groene stroom tegen een voordelig tarief wil, kan kiezen voor Energiedirect.

Advies inwinnen bij de Vastelastenbond

De Vastelastenbond geeft ook adviezen aan consumenten die zijn aangesloten bij het collectief. Een voorbeeld van zo’n advies is de keuze voor een driejarig contract. Of zo’n contract voordelig is, is doorgaans afhankelijk van de ontwikkelingen op de markt. Daarom legt de Vastelastenbond ook uit waarom het goed is om voor zo’n contract te kiezen en wat de argumenten daarvoor zijn.

Daarnaast biedt de bond een eigen unieke service aan: de Switch Service. De Switch Service zorgt ervoor dat de klant automatisch overstapt naar een nieuwe energie-aanbieder, ieder jaar opnieuw. Dit gebeurt op proactieve basis. Welke energie-aanbieder de consument krijgt, is afhankelijk van de energie aanbiedingen die op dat moment op de markt beschikbaar zijn.

Bij de Switch Service wordt onder meer gekeken naar de prijs, de situatie van de consument (verbruik) en de voorwaarden. Door ieder jaar over te stappen kunnen consumenten aanzienlijk besparen op hun vaste lasten. Dat weet de Vastelastenbond uiteraard als geen ander. De Vastelastenbond heeft bovendien een eigen klantenservice waar klanten terecht kunnen met hun vragen. Op die manier weten consumenten zeker dat zij voordelig, vertrouwd en veilig een energiecontract afsluiten. De bond kan altijd worden opgebeld tegen een lokaal tarief en dit zonder keuzemenu’s.