VanHelder

VanHelder is een zakelijke energieleverancier die inzet op een eerlijke communicatie, een uitstekende bereikbaarheid en diverse slimme oplossingen. Het beschikt onder andere over een eigen webshop voor GvO's. Vooral het feit dat de klantendienstmedewerkers van VanHelder permanent bereikbaar zijn, is op merkelijk te noemen.

De energieleverancier VanHelder gaat er prat op dat ze een persoonlijke en verregaande service bieden waar andere energieleveranciers niet aan kunnen tippen. Dit doen ze met een klein team dat 24 uur per dag bereikbaar is en dit 7 dagen per week. Zij gaan ook verder dan gewoon zakelijke energie leveren, want ze willen een maximale ontzorging aanbieden. Zelfs wanneer men bijvoorbeeld een elektrische laadpaal wil laten plaatsen. Ze doen dit zowel voor zzp’ers met een kantoor aan huis als voor grootzakelijke klanten.

Over VanHelder

De energieleverancier VanHelder levert energie aan bedrijven in Nederland. Ze hebben zowel oplossingen voor kleinzakelijke als voor grootzakelijke verbruikers. Daarnaast bieden ze ook gericht ondersteuning aan onder meer bouwbedrijven en VvE’s. Verder beschikt VanHelder over een eigen webshop waar men eenvoudig GvO’s kan kopen. Liever GvO’s verkopen? Dan is het mogelijk om een GvO-contract aan te gaan met VanHelder.

24/7 geholpen

VanHelder geeft aan dat ze elk uur van de dag bereikbaar zijn, ook in het weekend en op feestdagen.

Hulp bij opzeggen

VanHelder biedt overstaphulp en bekijkt vrijblijvend het een en ander, ook voor grootzakelijke verbuikers.

Overstappen naar VanHelder

Bij VanHelder willen ze het overstapproces enerzijds vereenvoudigen, maar anderzijds ook de persoonlijke hulp bieden waar sommige bedrijven nood aan hebben. Dat doen ze goed door hun uitstekende klantenservice te koppelen aan een handige offertetool.

  1. Offerte aanvragen

    Op de website van VanHelder is er een offertetool te vinden. Met deze offertetool kan men al binnen een minuut een offerte aanvragen. Hiervoor dient men verschillende stappen te doorlopen. Het begint allemaal bij het doorgeven van de adresgegevens. Vervolgens geeft men aan of men een kleinzakelijke, midzakelijke of grootzakelijke verbruiker is. Ook het gas- en elektriciteitsverbruik dient te worden doorgegeven. Op basis hiervan worden er drie contractvoorstellen uitgebracht.

  2. Offerte ontvangen

    Akkoord met een voorstel? Dan is het nu tijd om een offerte aan te vragen. Hiervoor dienen ook de contactgegevens, zoals het mailadres en het telefoonnummer, te worden doorgegeven. Het voorstel zal vervolgens per mail worden bezorgd. Wanneer extra gegevens noodzakelijk zijn, zal men echter ook telefonisch contact opnemen om het een en ander uit te klaren en een passende offerte op te stellen. De berekening wordt volledig op maat gemaakt en ook de kosten voor de meetdiensten, de energiebelastingen en het netbeheer worden glashelder in kaart gebracht. Dit alles kan uiteraard nog even worden vergeleken met voorstellen van andere zakelijke energieleveranciers.

  3. Overstapadvies en overstap regelen

    Klinkt het aanbod van VanHelder interessant? Neem dan even contact op met de klantendienst. Zij zullen namelijk nagaan of een overstap op dit moment al interessant is of helpen te bepalen wanneer de ideale overstapdatum is, zodat er geen torenhoge boetes hoeven te worden bepaald. Deze opzeghulp is er niet alleen voor kleinzakelijke verbruikers of grootzakelijke verbruikers. Wie liever niet zelf belt met VanHelder, kan ook zijn gegevens achterlaten en wordt op een gewenst moment teruggebeld.

VanHelder review

Er zijn verschillende redenen om positief te zijn over VanHelder. Zo communiceren ze heel transparant en eerlijk en hebben ze diverse tools die het klanten makkelijker moeten maken. De klantendienst is op elk moment bereikbaar en zij leggen alles ook goed uit of helpen klanten meteen verder. De vele digitale oplossingen zorgen al snel voor duidelijkheid en dus zal het contact met de klantendienst over het algemeen beperkt blijven. Hun inkoopbeleid is ten slotte minder positief en daar kan de aanschaf van GvO’s, hoe mooi dit ook mag en kan geregeld zijn, nu eenmaal geen verandering in brengen.

Slimme digitale oplossingen

Bij VanHelder zetten ze in op eenvoud en duidelijkheid en dan kunnen handige digitale oplossingen natuurlijk niet ontbreken. De offertetool is daar een voorbeeld van, net zoals de GvO-webshop. Denk echter ook aan de VanHelder-verbruikschecker. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig nagaan wat hun werkelijk verbruik is, hetgeen ook het vergelijken van energieleveranciers vereenvoudigt. Ook de video’s die in jip-en-janneketaal verschillende vragen behandelen of besparingstips meegeven, zijn leuk mooi meegenomen. Ten slotte is er natuurlijk nog het digitale portaal waarmee heel wat energiezaken te regelen zijn. Lukt het toch niet helemaal? Dan staat de klantendienst steeds klaar voor hun zakelijke klanten.

Contact en bereikbaarheid

Als er een iets is waar we echt wel heel positief over kunnen zijn, is dat wel de klantenservice. Zo’n verregaande vorm van bereikbaarheid is toch wel ongezien op de Nederlandse energiemarkt. Ook het feit dat ze niet-klanten op een even vriendelijke en uitgebreide manier helpen, spreekt in hun voordeel. Een minpuntje is dan weer dat het aantal contactmogelijkheden beperkt is tot een terugbelverzoek, mailverkeer en een telefoonlijn. Een chatfunctie om het contact nog laagdrempeliger te maken, was handig geweest.

Transparant en eerlijk

Natuurlijk zijn er punten waarop we kritiek kunnen hebben, zoals het weinig duurzame inkoopbeleid, maar anderzijds is VanHelder hier tenminste eerlijk over. Ze leggen duidelijk uit hoe GvO’s werken en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Ook actuele beursprijzen, hun tarieven en hun voorwaarden worden allemaal transparant op hun website weergegeven. Ook het feit dat klanten zelf in de pap te brokken hebben en bijvoorbeeld zelf kunnen kiezen voor lokale GvO-verstrekkers is iets waar wij enthousiast van worden.

Duurzaamheid en groene energie

In het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) scoort VanHelder een wel heel povere 2,9/10. Dat heeft natuurlijk veel te maken met hun inkoopbeleid, waarbij grijze stroom wordt ingekocht en wordt vergroend met GvO’s. Het is een pluspunt dat klanten zelf kunnen kiezen welke GvO’s ze kopen, maar het inkoopbeleid wordt er daardoor niet groener op en men blijft nog steeds grijze energieproducenten sponsoren. Het stroometiket van VanHelder toont bovendien aan dat veel zakelijke klanten nog steeds niet kiezen voor het vergroenen van hun stroom. Zo is het grootste deel van de geleverde energie afkomstig van grijze energiebronnen, zoals aardgas en kolen.

Veelgestelde vragen over VanHelder

Ontdek hier de antwoorden op de meest prangende vragen over VanHelder. Hoe helpt VanHelder je bij het opzeggen? Benieuwd naar hun handige webshop? Lees verder om erachter te komen en kom meteen ook te weten of VanHelder opzegtermijnen hanteert.

Wanneer kan VanHelder beginnen met de energielevering?

Dit is afhankelijk van de vraag of men al vrij is voor een nieuwe energieleverancier en dus is het afhankelijk van de opzegtermijn. Wanneer men per direct vrij is om over te stappen, kan alles binnen de 24 uur worden afgerond.

Hoe werkt de opzeghulp van VanHelder?

In de eerste plaats is er op de website veel informatie te vinden, inclusief een handige video die het een en ander uitlegt. Daarnaast kan er een terugbelverzoek worden ingediend. Op basis van het energiecontract gaat een expert telefonisch de opzegmogelijkheden en het ideale overstapmoment na. Wanneer opzeggen op dit moment niet wenselijk is, zal men dit ook gewoon zo aangeven.

Hoe werkt de webshop van VanHelder?

Producenten van groene energie kunnen een GvO-contract afsluiten en via VanHelder hun certificaten verkopen. Deze certificaten worden dan in de webshop aangeboden. Via de webshop kiezen bedrijven zelf van wie ze certificaten kopen en welke projecten ze zo steunen. De projecten hebben elk hun eigen tarieven. Zo zijn Scandinavische waterkracht-GvO’s bijvoorbeeld vijf keer voordeliger dan Hollandse zon-GvO’s. In de webshop is het ten slotte ook mogelijk om d te kopen.

Heeft VanHelder socialemediakanalen?

Ja, maar deze worden niet actief bijgehouden. Op het moment van schrijven was het dan ook al zes maand geleden dat er nog iets was geplaatst. Daarom is het beter om telefonisch of per mail contact op te nemen met de klantendienst.

Hoe kan ik betalen bij VanHelder?

Klanten hebben de keuze tussen zelf betalen of een automatische incasso. Wanneer ze zelf betalen, ontvangt men de factuur altijd rond de 25e van de maand. Bij automatische incasso wordt het geld op ongeveer hetzelfde moment afgeschreven. Voor een bancaire overboeking wordt per overboeking een administratiekost van €1,95 (excl. btw) in rekening gebracht.

Vraagt VanHelder om een waarborg?

Ja, maar enkel wanneer uit een kredietwaardigheidsonderzoek blijkt dat de klant mogelijk niet aan zijn betalingsverplichtingen zal kunnen voldoen.

Hanteert VanHelder opzegtermijnen?

Ja, bij een contract met een flexibele duur kan de overeenkomst gratis worden opgezegd met een opzegtermijn van 30 dagen. Bij een contract van bepaalde duur moeten kleinzakelijke verbruikers rekening houden met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen en een opzegvergoeding van maximaal 15% van de resterende verwachte waarde en met een minimum van 100 euro per aansluiting per niet-uitgediend jaar. Bij grootzakelijke verbruikers gaat het om een opzegtermijn van drie maanden.