Genieten van 100% groene energie in Nederland dankzij Vandebron

Vandebron heeft een belangrijke missie: ervoor zorgen dat 100% groene energie in Nederland de normaalste zaak van de wereld wordt. Dat doet het door in de eerste plaats zelf het goede voorbeeld te tonen. Klanten krijgen zelfs de mogelijkheid om hun eigen groene energiebron te kiezen, wat de betrokkenheid vergroot. Alle aangeboden energiebronnen zijn niet alleen duurzaam, maar bevinden zich bovendien ook in Nederland. Via de energiemarktplaats is er eenvoudig een energiebron bij jou in de buurt te vinden.

Bij Vandebron weet je waar je energie vandaan komt

Vandebron brengt het aanbod van energie en de vraag naar energie samen. Klanten kunnen zelf hun energiebron kiezen en weten hierdoor altijd waar hun energie vandaan komt en hun geld naartoe gaat. Dit gaat van een kleinschalig familiebedrijf met enkele windmolens en zonnepanelen tot volledige windmolenparken. Naast het afnemen van 100% groene stroom is het ook mogelijk om via Vandebron gas af te nemen. Het gaat dan niet om groen biogas, maar wel om CO2-gecompenseerd gas. Dat wil zeggen dat de CO2-uitstoot op andere manieren wordt gecompenseerd, bijvoorbeeld door bomen te planten.

"Het siert Vandebron dat ze er alles aan doen om van 100% groene energie in Nederland de maatstaf te maken. Ook de focus op lokale energiebronnen en de goed ingerichte energiemarktplaats zijn goede redenen om voor Vandebron te kiezen."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

100% wind-, zonne- en bio-energie uit Nederland

Goede energie uit Nederland. Geen sjoemelstroom, maar gewoon groen. Duidelijk naar wie je geld gaat.

Bekijk de aanbieding →

Energie aanbieding van Vandebron: 100% zeker van 100% groene energie

Bij Vandebron ben je zeker van de afkomst van je groene energie. Via het platform kies je namelijk tussen meer dan tweehonderd verschillende producenten van groene energie. Je weet écht waar je energie vandaan komt, zonder gedoe met allerlei certificaten en valse claims. Het gaat telkens om energiebronnen van de eigen Nederlandse bodem. Dat is de beste garantie om 100% duurzaam te worden. Wie overstapt van grijze energie naar de groene energie van Vandebron bespaart ongeveer 4 ton CO2-uitstoot per jaar. Bovendien kan overstappen niet alleen een CO2-besparing opleveren, maar kan je ook financieel besparen door over te stappen. Als dat geen mooie energie aanbieding van Vandebron is?

Handig besparen met Vandebron

Niet alleen omwille van deze energie aanbieding van Vandebron is overstappen behoorlijk interessant. Bovendien helpt deze energieleverancier jou op verschillende manieren om energie te besparen. Dat doet men met handige informatie en tools, bijvoorbeeld omtrent zonnepanelen plaatsen. Met deze energie aanbieding van Vandebron inspireert deze energieleverancier jou om het anders te doen, terwijl het ook andere energieleveranciers aanzet om de energietransitie in een stroomversnelling te brengen.

Bekijk de aanbieding →

Conclusie: een heerlijk groene energie aanbieding van Vandebron

De energiemarkt heeft het niet eenvoudig, maar de transitie naar groene energie moet voor een ommekeer zorgen. Daaraan draagt Vandebron graag een steentje bij. Deze energie aanbieding is er speciaal voor wie sjoemelstroom links wil laten liggen en daarbij de voorkeur geeft aan écht goede energie. Het is er ook voor mensen die sociaal betrokken zijn en die willen weten dat hun geld op de juiste plaats terechtkomt. Voor al deze mensen is deze groene energie aanbieding van Vandebron aan te raden.

  • 100% groene energie van Nederlandse bodem

  • Kies zelf je energiebron in Nederland

  • Uitstekende en vriendelijke klantenservice

  • Geen sjoemelstroom, wel transparante tarieven

  • De overstap is enorm snel geregeld

  • Momenteel enkel variabele contracten

  • Geen biogas (wel CO2-gecompenseerd)

  • Niet boetevrij overstappen

  • Betalen voor facturen

  • Geen welkomstcadeau

Veelgestelde vragen over Vandebron

Doordat Vandebron het helemaal anders aanpakt dan veel andere energieleveranciers hebben mensen vaak nog een aantal vragen over deze leverancier en over de energie aanbieding van Vandebron. In de onderstaande FAQ over Vandebron hebben wij daarom een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

Hoe en waar wordt de duurzame energie van Vandebron opgewekt?

Bij Vandebron biedt men enkel groene stroom aan. Dat wil zeggen: energie uit de zon, uit de wind en uit biomassa. Deze energie wordt in Nederland opgewekt door aangesloten energieproducenten. Het gaat veelal om kleine ondernemers en soms zelfs over families met een of meerdere eigen windmolens. Vandebron biedt deze lokale energieproducenten de mogelijkheid om hun energie te verkopen en doet dat door vraag en aanbod via een transparant platform samen te brengen.

Bio-energie is toch helemaal niet zo duurzaam, waarom kiest Vandebron hiervoor?

Bio-energie is in principe wel duurzaam, omdat het wordt opgewekt door organische materialen te verbranden. Deze organische materialen, zoals tuinafval en hout, kunnen nadien opnieuw aangroeien. In de praktijk zijn niet alle vormen van bio-energie duurzaam. Zo kapt men soms bomen in de Verenigde Staten om ze met behulp van olieverslindende schepen naar Europa te brengen en ze hier te verbranden. Bio-energie is enkel duurzaam als er organische restmaterialen worden gebruikt, zoals etensresten, mest of tuinafval. Daarom werkt Vandebron enkel samen met energieproducenten die enkel dergelijke grondstoffen gebruiken en die écht duurzaam zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Biomassa Energiecentrale Sittard, waar men tuinafval omzet in groene energie.

Is de klantenservice van Vandebron goed te bereiken?

Ja, de klantenservice is altijd vlot te bereiken. Dit kan telefonisch, via Facebook, via Twitter of via het formulier op de website. Meestal is de klantenservice tot 17.00 uur te bereiken. Veel zaken zijn overigens ook gewoon te regelen via Mijn Vandebron, het online portaal van deze energieleverancier. Onze ervaringen met de klantenservice van Vandebron zijn positief.

Wanneer krijg ik de jaar- of eindafrekening van Vandebron?

De jaarafrekening maakt men een jaar nadat Vandebron is gestart met het leveren van energie. De eindafrekening maakt men binnen zes weken na de laatste dag van levering. Ook bij een verhuizing wordt er altijd een eindafrekening gemaakt.

Waarom moeten sommige mensen een borg betalen bij Vandebron?

Vandebron koopt energie in bij lokale producenten. Deze energie verkoopt men door aan de eindklant. Daarbij loopt men het risico van betaalverzuim. Om dat risico te beperken, laat men de kredietwaardigheid van nieuwe klanten controleren. Als iemand een negatieve kredietscore heeft, is het toch mogelijk om klant te worden bij Vandebron. Men zal dan echter veelal om een borg vragen.