Qwint Energie

Qwint Energie is een energieleverancier voor de zakelijke markt. Ze leveren zowel elektriciteit als gas en ze helpen mkb'ers met de plaatsing van zonnepanelen. Hiervoor bieden ze verschillende oplossingen aan. Voor bedrijven met meerdere aansluitingen is het mogelijk om alle vestigingen onder één energiecontract onder te brengen.

Qwint Energie heeft aangegeven op termijn te stoppen met het leveren van gas en energie. Wij updaten deze pagina niet langer. Hierdoor kan de informatie op deze pagina verouderd zijn.

Qwint Energie is een energieleverancier voor kleinzakelijke en grootzakelijke verbruikers. Qwint Energie staat voor scherpe tarieven en flexibiliteit. Hiervoor bieden ze verschillende proposities aan. Deze energieleverancier focust naar eigen zeggen op duurzaamheid en heeft volgens hen vooral klanten die ook zelf willen bijdragen aan de Nederlandse duurzaamheidsdoelstellingen. Ze noemen zichzelf een van de groenste zakelijke energieleveranciers van Nederland. Hierbij is het niet onbelangrijk om te zeggen dat de zakelijke energiemarkt nog steeds veel grijzer is dan de consumentenmarkt.

Duurzame energie van Qwint Energie

Qwint Energie koopt duurzame energie in. Het gaat daarbij voornamelijk om windenergie en zonne-energie uit Nederland, maar klanten kunnen ook kiezen voor grijze energie of Europese wind-, zonne- of hydro-energie. Nederlandse bedrijven kunnen niet alleen bij Qwint Energie terecht voor (groene) stroom, maar ook voor gas. Daarbij is het ook mogelijk om tarieven te fixeren. De vele keuzemogelijkheden, de focus op duurzaamheid en het persoonlijk contact behoren tot de voornaamste kenmerken van Qwint Energie.

Uit Nederland of Europa

Klanten maken zelf de keuze tussen grijze energie of groene energie (EU of Nederland).

Kies zelf een contract

Vast, variabel of een spotmarkt-contract? Klanten kiezen zelf, ook wat de contractduur betreft.

Overstappen naar Qwint Energie

Omdat men niet online kan overstappen naar Qwint Energie is het overstapproces ietwat omslachtig. Dit heeft veel te maken met de persoonlijke benaderingsstrategie die ze bij Qwint Energie hanteren. Wie wil overstappen naar Qwint Energie neemt idealiter contact op met een accountmanager. Dit kan telefonisch of per mail.

  1. Neem contact op met Qwint Energie

    Het is niet mogelijk om online over te stappen naar Qwint Energie. Ook kan er online geen simulatie worden gemaakt waarmee de maandelijkse energieprijs wordt nagegaan. Het enige wat wel kan, is contact opnemen met Qwint Energie. Hiervoor is er op de website een contactformulier voorzien waar geïnteresseerden alvast hun naam, mailadres en telefoonnummer kunnen doorgeven. Vergeet ook niet om de bedrijfsnaam door te geven. Uiteraard kan er ook telefonisch contact worden opgenomen met Qwint Energie. Vraag in elk geval om een offerte.

  2. Contractgegevens doorgeven

    Neem er de verbruiksgegevens bij zodat er meteen informatie kan worden overgemaakt aan de accountmanager. Hij of zij zal meteen het een en ander uitleggen en zal vervolgens een offerte opstellen op basis van het geschatte verbruik. Onthoud dat zo'n offerte enkel richtinggevend is en ook enkel accuraat zal zijn wanneer het werkelijke verbruik met het geschatte verbruik overeenstemt. Wie verwacht om meer te verbruiken dan vorig jaar, bijvoorbeeld door de plaatsing van een nieuwe machine, dient dit dan ook aan te geven zodat de offerte zo accuraat mogelijk kan worden opgesteld. Bij variabele energietarieven blijft men uiteraard afhankelijk van verdere marktevoluties.

  3. Ga akkoord met de offerte

    Na de ontvangst van de offerte is men vrij om al dan niet op het aanbod in te gaan. Zo is het aangeraden om offertes bij verschillende energieleveranciers aan te vragen en deze onderling te vergelijken. Uiteraard mag men daarbij wel niet blind zijn voor de verdere voordelen die Qwint Energie te bieden heeft. Akkoord met de offerte? Neem dan contact op met de accountmanager om de overstap te finaliseren. Er dient namelijk nog een overstapdatum overeen te worden gekomen en het contract bij de huidige energieleverancier moet worden opgezegd. Qwint Energie kan daarbij helpen, maar eventuele opzegboetes blijven natuurlijk wel persoonlijk te betalen.

Qwint Energie review

We gaan niet beweren dat Qwint Energie leugenachtig is, maar op het moment van schrijven staan er op de website wel een aantal zaken die niet geheel kloppen of verouderd zijn. Dit kan klanten misleiden en we kunnen hen enkel oproepen om hun website up-to-date te houden. In ieder geval is Qwint Energie niet per se zo duurzaam als ze zelf doen uitschijnen. Wel hebben ze een aantal goede tools voor ondernemers en verloopt het contact volgens onze test heel goed. Vooral hun keuze voor onafhankelijke adviseurs zorgt voor veel negatieve feedback. Door bijvoorbeeld een offertetool op hun website te plaatsen, zouden ze het potentiële klanten eenvoudiger maken en zouden ze minder afhankelijk zijn van externen.

Duurzaamheid en groene energie

Naar eigen zeggen behoort Qwint Energie tot de groenste energieleveranciers voor de Nederlandse zakelijke markt. Het is een van hun stokpaardjes waar ze heel trots op zijn. Het is echter een vreemde bewering, want in het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) staan ze op een voorlaatste plaats. Het klopt inderdaad dat ze een jaar eerder nog een mooie 8,5/10 scoorden, maar dit is plotsklaps naar een 2,7/10 gedaald. Waar ze een jaar eerder nog duurzaam inkochten, is er ineens massaal overgestapt naar aardgas, kolen en kerncentrales. Het lijkt erop dat de websitebouwer daar nog niet van op de hoogte is. Het is niet duidelijk waarom Qwint Energie deze grijze ommezwaai heeft gemaakt. Het zou hen sieren om hier transparant over te communiceren.

Foute of gedateerde beweringen

Bovenstaande maakt ons alvast kritisch voor de beweringen die Qwint op hun website maakt. Zo geven ze aan dat ze volgens MT1000 het beste van alle Nederlandse energieleveranciers scoren op klantgerichtheid, excellente uitvoering en productleiderschap. Eerst en vooral lijkt het erop dat ze daarbij verwijzen naar een oud onderzoek, want bij de recentste editie (2020) staan ze enkel helemaal bovenaan als het om klantgerichtheid gaat en niet als het om productleiderschap of excellente uitvoering gaat. Bij een oudere editie is dit wel het geval, maar ook daar moet Qwint Energie de topscore delen met een aantal andere energieleveranciers. Op de algemene ranking van beste dienstverleners in de categorie energie (2020) staat Qwint Energie op een negende plaats in een lijst van 16.

Persoonlijk contact en duidelijkheid

Qwint geeft aan dat ze energie weer simpel maken en daarbij inzetten op persoonlijke aandacht voor hun klanten. Dit lijkt inderdaad te kloppen en de persoonlijke contacten verlopen veelal vlot. Voor bestaande klanten zijn er ook een aantal handige oplossingen bedacht waarbij energie aan beursprijzen kan worden ingekocht. Dit alles wordt op een begrijpbare manier gebracht en men is steeds paraat om een woordje uitleg te geven. Voor nieuwe klanten is alles echter iets minder duidelijk en zijn er bijvoorbeeld geen simulatiemogelijkheden. Het is zo dat Qwint sterk rekent op onafhankelijke adviseurs die aan de hand van een commissie werken. Dat is niet altijd voordelig voor klanten.

Andere klanten over Qwint Energie

Zoals steeds brengen we ook reviews van bestaande klanten in kaart. Via de Google-reviews scoort Qwint Energie op het moment van schrijven een magere 2,1/5. Positieve reviews hebben voornamelijk te maken met goedkope prijzen en positieve contacten met de klantendienst. Vooral korte betalingstermijnen, het snel aanrekenen van aanmaningskosten, een beperkte bereikbaarheid en slechte communicatie worden vaak als negatieve punten genoemd. Veel negatieve reviews hebben overigens te maken met onafhankelijke adviseurs. Verschillende mensen spreken bijvoorbeeld over onafhankelijke adviseurs die hen cashbackkortingen beloofden, terwijl Qwint Energie helemaal geen cashbackkortingen toekent. Het moet wel gezegd worden dat Qwint Energie altijd netjes op klachten reageert en steeds openstaat voor een gesprek en het verbeteren van hun werking.

Veelgestelde vragen over Qwint Energie

Ontdek alles wat je moet weten over Qwint Energie. Of je nu informatie zoekt over de groene stroom die ze leveren, hun bereikbaarheid of de keuze tussen elektriciteit en gas, alle antwoorden vind je hier.

Levert Qwint Energie enkel groene stroom?

Hun website doet nogal sterk uitschijnen dat het een groene energieleverancier is, maar klanten kunnen kiezen voor grijze of groene stroom. In de praktijk blijkt dat veel zakelijke klanten een voorkeur hebben voor grijze stroom. Hierdoor scoort Qwint Energie niet goed in het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020).

Hoe is Qwint Energie te bereiken?

Qwint Energie is enkel telefonisch of per mail te bereiken. Op werkdagen zijn ze bereikbaar tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Surf naar de website van Qwint Energie voor contactinformatie.

Kan ik enkel elektriciteit of gas afnemen bij Qwint Energie?

Ja, het is mogelijk om zich enkel voor gas of elektriciteit aan te melden. Alle twee kan natuurlijk ook.

Behoren spoedaanvragen tot de mogelijkheden?

Ja, maar hiervoor dient er telefonisch contact op te worden genomen met Qwint Energie. Dit kan enkel op werkdagen en tijdens de kantooruren.

Kent Qwint Energie cashbackkortingen toe?

Nee, dit doen ze niet. Ze geven aan dat ze zo de prijzen voor iedereen laag kunnen houden. Qwint Energie doet wel aan sponsoring en steunt goede doelen.

Hoe kan ik betalen bij Qwint Energie?

Betalen kan per automatische incasso of per factuur. Bij een betaling per automatische incasso wordt het geld iedere eerste dag van de maand ingehouden. Bij een betaling per factuur moet men de betaling voor de veertiende dag van de maand uitvoeren.

Zijn er extra kosten verbonden aan betalingen per factuur?

Ja. Qwint Energie vraagt 1,50 euro per manueel betaalde factuur. Dit zijn administratiekosten om de binnenkomende betaling te verwerken.

Wat kan ik doen via het digitale portaal "Mijn Qwint"?

Hier is het mogelijk om alle facturen in te zien. Ook het doorgeven van meterstanden kan via het portaal.