Deel energie en geniet van de voordelen van Powerpeers, de groenste stroomleverancier

Veel energieleveranciers zeggen groene stroom te leveren. In de praktijk wekken ze echter grijze stroom op en vergroenen ze deze stroom met behulp van certificaten. Bij Powerpeers doen ze het anders en leveren ze 100% groene stroom, afkomstig uit Nederland. Het is gebaseerd op een deelcollectief: wat de ene klant te veel opwekt, kan de andere klant verbruiken. Deze energieleverancier is recent door Consumentenbond verkozen tot de groenste stroomleverancier van Nederland.
Deel energie en geniet van de voordelen van Powerpeers, de groenste stroomleverancier
 • Vinkje voor groene energie De groenste stroom
 • Eerlijke handen Energie delen met anderen
 • Geld met vleugels Vriendenkorting van €75

Powerpeers is een innovatieve speler op de Nederlandse energiemarkt. Bij Powerpeers reken je op de meerwaarde van groene stroom. Grijze stroom hebben ze er niet. Deze groene stroom is in de eerste plaats afkomstig van andere Powerpeers-klanten, klanten die zelf groene stroom opwekken. Wat deze klanten niet zelf verbruiken, gaat naar de andere Powerpeers-klanten. Wekken deze Powerpeers-klanten te weinig energie op? Dan wordt dit aangevuld met andere lokale en groene energiebronnen. Je kan zelf kiezen op welke energiebron jij rekent. Het kan gaan om een windmolen van een lokale landbouwer in het dorp. Of van zonnepanelen op de sportclub. Wekken ook zij niet voldoende energie op, bijvoorbeeld tijdens een dunkelflaute? Dan wordt dit aangevuld met andere groene energie, bijvoorbeeld van waterkrachtcentrales. Zo kom je nooit zonder de groenste stroom van Nederland te zitten.

Laurens Arends

Bij Powerpeers zorgen ze ervoor dat groene energie écht groen is. Door klanten zelf hun opwekkers te laten kiezen, zorgen ze bovendien voor extra betrokkenheid. De 100% groene stroom in combinatie met de rijke community is een goede reden om over te stappen. Daarnaast heb je ook steeds inzicht in je verbruik en zie je exact waar het vandaan komt. Dit is met andere woorden een heel goede energie aanbieding.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 8.7

Energie aanbieding: de groenste stroom en energie delen

De werkwijze van Powerpeers is heel bijzonder. Zo krijg je in de eerste plaats stroom van Powerpeers-klanten met eigen zonnepanelen. Als ze niet voldoende stroom opwekken, neem je stroom af van lokale energiebronnen die je zelf kiest. Indien nodig wordt dit aangevuld met extra groene energie die door Powerpeers wordt ingekocht. Heb je zelf zonnepanelen? Dan kan je de opgewekte energie delen met andere Powerpeers-klanten. Hiervoor krijg je een mooie vergoeding. Dit gaat niet ten koste van de saldering met het eigen verbruik.

Het is zeker niet de enige reden waarom de groenste stroom van Powerpeers zo interessant is. Powerpeers biedt nog allerlei extra voordelen. Zo is er bijvoorbeeld het overzichtelijke dashboard en de handige app. En daarbovenop is er ook nog eens de vriendenkorting!

De groenste stroomleverancier van Nederland

Volgens Consumentenbond is Powerpeers de groenste stroomleverancier van Nederland. Dat is niet onlogisch, want het gaat om 100% groene stroom waar iedereen beter van wordt. Met een 10 op 10 kreeg Powerpeers eind 2021 opnieuw de eerste plek in de groene ranglijst toegewezen. Deze plek deelt Powerpeers met Pure Energie, Vrijopnaam, om | nieuwe energie en Energie VanOns. Het gaat met andere woorden om een gedeelde eerste plek. Enkel energieleveranciers die meer doen dan vergroenen door middel van certificaten kunnen een 10 op 10 krijgen. Energieleveranciers als Powerpeers investeren zelf in groene energie, dragen actief bij aan een schonere energievoorziening en kiezen voor langjarige inkoopcontracten met groene energie.

Daarnaast is Powerpeers meer dan gewoon de groenste stroomleverancier van Nederland. Ook voor gas kan je namelijk terecht bij de groenste stroomleverancier van Nederland. Standaard levert Powerpeers CO2-gecompenseerd gas. Dit CO2-gecompenseerd gas is Gold Standard-gecertificeerd en voldoet met andere woorden aan de hoogste eisen. Men zet in op diverse compensatieprojecten, zoals de bouw van windmolens op Aruba (Windpark Vader Piet) en in China (Windpark Hebei). Daarnaast kan je ook kiezen voor de formule 25% groen gas, waarbij je 75% CO2-gecompenseerd gas en 25% groen gas ontvangt. Via deze formule komt Powerpeers tegemoet aan de realiteit: écht groen gas is nog steeds duur. Wil je toch helemaal groen wezen? Kies dan voor de groenste variant: 100% groen gas dat CO2-neutraal is en dat afkomstig is van natuurlijke grondstoffen als slib en koeienmest.

De groenste stroom van Powerpeers

Voordelen

 • De groenste stroom van Nederland
 • Energie delen met andere klanten
 • Kiezen voor 100% groen gas

Nadelen

 • Groen gas is nog steeds erg duur
 • Geen cashbackkorting of cadeau
 • Geen boetevergoeding bij overstap

Conclusie: de goede keuze voor de groenste stroom van Powerpeers

De energieleverancier Powerpeers is vooral interessant voor mensen die heel bewust om willen gaan met hun energieverbruik en die vinden dat enkel de groenste stroom goed genoeg is. Voor mensen die graag de groene boodschap uitdragen, is deze energie aanbieding van Powerpeers dankzij de vriendenkorting extra interessant. Bovendien is het goed om te weten dat je je energie kan delen en dat je daarbij van een mooie vergoeding geniet. Het zijn stuk voor stuk redenen waarom de groenste stroom van Powerpeers zo’n goede keuze is.

Veelgestelde vragen over de groenste stroom van Nederland

Veel energieleveranciers beweren dat ze 100% groene stroom aanbieden. Vaak gaat het echter om vergroende stroom. En dat is geen subtiel verschil. Dat maakt het er natuurlijk allemaal niet eenvoudiger op. Maak je echter geen zorgen, want bij Powerpeers is het geen loze bewering en gaat het om écht groene stroom. Heb je hier nog een aantal vragen over? Lees dan zeker verder, want hieronder ontdek je alles over de leverancier van de groenste stroom van Nederland.

Wat is de vriendenkorting van Powerpeers?

Dankzij de vriendenkorting van Powerpeers ontvang je €75 korting als je door een vriend wordt uitgenodigd om klant te worden bij Powerpeers. Kan jij zelf een vriend overtuigen om klant te worden? Dan ontvang je ook zelf €75. Bovendien delen jullie groene stroom met elkaar. Na het verstrijken van de bedenktijd van 14 dagen wordt het geldbedrag overgemaakt aan de klant.

Hoeveel kan ik verdienen met de vriendenkorting van Powerpeers?

Per vriend die klant wordt bij Powerpeers ontvang je €75. De persoonlijke vriendenlink kan 25 keer worden gebruikt. Hierdoor kan je in totaal €1875 verdienen met de vriendenkorting van Powerpeers.

Waarom is groen gas bij Powerpeers duurder dan CO2-gecompenseerd gas?

Groen gas is op dit moment nog schaars. De prijs wordt bepaald door de markt van vraag en aanbod. Het aanbod is beperkt en de vraag is groot, waardoor de prijs hoog ligt. De komende jaren zal er wellicht steeds meer groen gas worden geproduceerd, waardoor de prijs zal dalen. Om aan de financiële verzuchtingen van klanten tegemoet te komen, biedt Powerpeers een tussenoplossing aan: 75% CO2-gecompenseerd gas en 25% groen gas.

Wat is het verschil tussen groen gas en CO2-gecompenseerd gas?

CO2-gecompenseerd gas is grijs gas en zorgt voor CO2-uitstoot. Het is slecht voor het klimaat en het is afkomstig van uitputbare bronnen. Deze uitstoot wordt gecompenseerd door middel van CO2-compensatieprojecten, bijvoorbeeld door bossen aan te planten of door te investeren in windparken. Wat men aan de ene kant slecht doet, doet men aan de andere kant goed. Bij groen gas is het gas écht groen en is het niet nodig om het te compenseren. Groen gas is afkomstig van natuurlijke grondstoffen, zoals mest, slib en gft-afval.

Ben ik bij Powerpeers verplicht om per automatische incasso te betalen?

Powerpeers geeft de voorkeur aan het betalen via automatische incasso. Dat is voor iedereen gemakkelijker. Het is wel mogelijk om handmatig te betalen, maar dan worden er extra kosten in rekening gebracht. Het gaat om 7,20 euro per jaar (incl. btw).