Het Nationale storingsnummer bellen?

Bij een gas- en/of stroomstoring kan het nationale storingsnummer gebeld worden. Het nationale storingsnummer kan gratis gebeld worden op 0800 – 9009. Dit nummer is 24 uur per dag, zeven dag per week bereikbaar vanuit het hele land.

Meldingen via dit nummer komen automatisch terecht bij de lokale netbeheerder. Let erop dat het nummer niet bedoeld is voor het melden van storingen binnenshuis, zoals een kortsluiting. Controleer of de storing binnenshuis is door in de stoppenkast te kijken of er stoppen zijn doorgeslagen en door te kijken of andere elektriciteitsgroepen in de woning nog wel werken.

Bij twijfel kan het nummer altijd gebeld worden.

Stappenplan nationale storingsnummer bij gaslucht

Hangt er een gaslucht in huis? Zet dan direct alle ramen en deuren open. Controleer vervolgens of het gasfornuis aanstaat. Draai de hoofdkraan van het gas dicht. Bel vervolgens het nationale storingsnummer, het liefst vanuit een ruimte waar geen gaslucht hangt, of buiten.

Met de specialisten van het nationale storingsnummer kan vervolgens bepaald worden wat er moet gebeuren.

Stappenplan nationale storingsnummer bij stroomuitval

Controleer eerst of de aardlekschakelaar niet is omgeslagen. Is dit het geval, dan is er ergens elektriciteit gelekt, meestal bij een defect apparaat. Controleer ook of er andere stoppen zijn doorgeslagen.

Is dit niet het geval, dan ligt de storing waarschijnlijk buitenshuis. Bekijk op de website van uw netbeheerder of de storing al bekend is bij hen. Is dit niet het geval, meld de storing dan via het nationale storingsnummer. Via de website van de netbeheerder wordt u meestal op de hoogte gehouden van de voortgang van de reparaties. Zie ook de pagina wat als de stroom uitvalt?