Welkom Energie

Welkom Energie is een sociale energieleverancier waarbij iedereen welkom is. Het noemt zichzelf de meest sociaal verantwoorde energieleverancier van Nederland. Dit doen ze door geen onderscheid te maken op basis van geslacht, ras, religie of overtuiging en door een steentje bij te dragen aan een tolerante maatschappij. Deze sociale energieleverancier levert 100% groene energie aan scherpe tarieven.

Welkom Energie is overgenomen door Eneco. De informatie op deze pagina is hierdoor niet langer actueel.

De missie van Welkom Energie is het leveren van groene energie aan betaalbare prijzen, zonder ooit het respect voor de klanten te verliezen. En daar hoort nu eenmaal een uitstekende service bij. Welkom Energie geeft dan ook zelf aan dat ze binnen vijf werkdagen antwoorden. Altijd eerlijk en oprecht, ook als het antwoord niet leuk is. De 100% scherpe tarieven maken het plaatje compleet.

Kenmerken van Welkom Energie

Bij Welkom Energie staan twee dingen centraal: jij en de sociale verbondenheid. Daarom betaal jij een eerlijke prijs voor groene energie. Met deze opbrengsten kan Welkom Energie maandelijks goede doelen, initiatieven en projecten ondersteunen. Hoewel Welkom Energie scherpe tarieven hanteert, wil dit niet zeggen dat Welkom Energie automatisch de voordeligste energieleverancier van Nederland is. Dat de inkomsten goed worden besteed, is een hele geruststelling.

Goede doelen steunen

Welkom Energie ondersteunt maandelijks goede doelen en projecten.

Gas en groene stroom

Welkom Energie levert 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.

Overstappen naar Welkom Energie

Bij Welkom Energie doen ze er alles aan om overstappen op sociale energie zo laagdrempelig mogelijk te maken. Daarom hebben ze een online tool ontwikkeld die je stap voor stap door het overstapproces loodst. Vul de gegevens in en laat Welkom Energie de overstap regelen.

  1. Bereken je deal in 1 minuut

    In slechts één minuut is het al mogelijk om te berekenen wat de sociale energie van Welkom Energie kost. Hiervoor dien je een aantal gegevens in te vullen, zoals je adres en je stroomverbruik. Als je niet weet hoeveel stroom je verbruikt, is er een schattingstool die je helpt om een goede schatting te maken. Je krijgt meteen verschillende pakketten voorgesteld: een vast energietarief voor één jaar, een vast energietarief voor drie jaar of een flexibel pakket met flexibele energietarieven. Kies het pakket uit dat het best bij jou past. Tip: het pakket 3 jaar Welkom levert de scherpste tarieven op.

  2. Overstap regelen

    Eenmaal je een aanbieding hebt gekozen, kan je een contractaanvraag indienen. Hiervoor dien je een aantal gegevens door te geven. Het gaat om standaardgegevens, zoals je naam, geboortedatum en e-mailadres. Daarnaast wil men ook een aantal contract- en betaalgegevens van je weten. Deze gegevens zijn nodig om het contract voor jou op te stellen. Uiteraard worden ze persoonlijk behandeld, zoals de AVG het voorschrijft.

  3. De overstap afronden

    Welkom Energie verzorgt de overstap en het opzeggen van het contract bij de huidige energieleverancier. Dit wil zeggen dat je verder helemaal niks hoeft te doen en dat je niet zonder stroom komt te zitten. Houd er wel rekening mee dat als je huidige energieleverancier kosten of opzegboetes in rekening brengt, deze voor je eigen rekening zijn. Je moet dus zelf bepalen of overstappen al dan niet een goed idee is. Als je hier vragen over hebt, kan je er wel over chatten met een van de medewerkers van Welkom Energie.

Welkom Energie review

Hoewel de missie van Welkom Energie anders is dan bij de meeste andere energieleveranciers, gaat het natuurlijk nog steeds om een energieleverancier. Je betaalt er marktconforme prijzen die niet lager liggen dan bij andere energieleveranciers. Ook kan je besparen door te kiezen voor energie aanbiedingen en cashbackkortingen, maar krijg je te maken met overstapboetes als je voortijdig opzegt. Hierin verschilt Welkom Energie dus niet van andere energieleveranciers. De eerlijke en duidelijke communicatie zijn belangrijke pluspunten van deze sociale energieleverancier, maar we merken ook dat er nog werk aan de winkel is.

Goede doelen steunen

De belangrijkste USP van Welkom Energie is dat je goede doelen steunt zonder extra kosten. Dit is iets dat ook heel vaak wordt benadrukt op de website van Welkom Energie. Dit is een goede zaak, maar het is nog heel onduidelijk welke goede doelen worden gesteund. Op hun blog staat bijvoorbeeld te lezen dat Welkom Energie Het Vergeten Kind, een organisatie die strijdt voor kwetsbare kinderen in Nederland, steunt. Over andere goede doelen is er niks te lezen. We hopen dat men hier in de toekomst eerlijk en duidelijk over communiceert, bijvoorbeeld met transparante rapporten die aangeven welke impact de klanten hebben gemaakt.

Groene energie

Bij Welkom Energie benadrukken ze vaak dat het om 100% groene energie gaat. Op hun website staat te lezen dat het om “groene stroom en groen gas” gaat en heeft men het over de “groenste stroom”. Het klopt inderdaad dat ze groene stroom leveren. Volgens het stroometiket gaat het om 100% groene stroom van Europese windmolens. Dat het om de groenste stroom gaat, valt te betwijfelen. Het gas is in ieder geval niet groen, maar wel CO2-gecompenseerd. Dit kan verwarring veroorzaken en dit is toch een minpuntje voor een energieleverancier die beweert eerlijk en duidelijk te communiceren.

Welkom Zon

Bovenop het reeds besproken aanbod is het mogelijk om via Welkom Energie zonnestroom te regelen. Hiervoor werkt Welkom Energie samen met Solar Concept. Solar Concept is een ervaren bedrijf dat diverse oplossingen aanbiedt, inclusief zonnepanelen zonder investering. Via Welkom Zon krijgen klanten 8% korting op het reguliere aanbod van Solar Concept. Dit is mooi meegenomen, maar wellicht is dit geen doorslaggevende reden om voor Welkom Energie te kiezen.

Gulle energie aanbiedingen, maar niet automatisch de goedkoopste

Net als andere energieleveranciers heeft ook Welkom Energie energie aanbiedingen waarmee het nieuwe klanten wil overtuigen. Deze energie aanbiedingen focussen voornamelijk op energiecontracten met een vaste termijn en willen vooral aanzetten tot het afsluiten van een energiecontract met een contractduur van drie jaar. Het gaat om gulle energie aanbiedingen, maar men lijkt hier bij de prijszetting alvast rekening mee te hebben gehouden. We raden dan ook aan om niet alleen rekening te houden met de cashbackkorting, maar om ook het totale prijskaartje te vergelijken met dat van andere energieleveranciers.

Veelgestelde vragen over Welkom Energie

Ontdek de wereld van Welkom Energie! Laat je meenemen door een reis vol voordelen, transparantie en betrokkenheid. Benieuwd naar de cashback? Nieuwsgierig naar opzegvergoedingen? Of wil je weten hoe je jouw facturen kunt betalen? Geen zorgen, we hebben alle antwoorden voor je.

Hoe werkt de cashback van Welkom Energie?

Welkom Energie biedt verschillende cashbackacties aan. Deze cashbacks zijn welkomstkortingen waaraan een aantal voorwaarden verbonden zijn. Zo zijn de cashbacks voorbehouden aan nieuwe klanten, moet je voor een periode van minimaal een jaar stroom afnemen en moet je via een automatische incasso betalen. Het recht op een cashback vervalt bovendien als er sprake is van betalingsachterstand. Als je een cashback krijgt bij een driejarig energiecontract, wordt de totale cashback verdeeld over de drie contractjaren. Je ontvangt dus drie keer een derde van de cashback op de jaarnota.

Brengt Welkom Energie opzegvergoedingen in rekening?

Ja, als je kiest voor een energiecontract met een vaste termijn en je voortijdig opzegt, moet je een opzegvergoeding betalen. De hoogte van deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het energiecontract en het aantal energiecontracten. De opzegvergoeding per product bedraagt €50 tot €125.

Hoe kan ik facturen van Welkom Energie betalen?

Je kan je facturen via iDEAL betalen of via een automatische incasso. Als je via iDEAL betaalt, moet je elke factuur handmatig betalen. Bovendien betaal je €1,35 administratiekosten per factuur. Als je via een automatische incasso betaalt, wordt het maandelijkse termijnbedrag rond de 28ste dag van de maand voor de levering automatisch van je rekening afgeschreven. Dan worden er geen administratiekosten in rekening gebracht.

Wat als mijn contract bij Welkom Energie afloopt?

Welkom Energie zal het contract niet stilzwijgend verlengen. In de plaats hiervan stuurt het een transparant aanbod voor een contractverlenging. Je krijgt dan de keuze tussen een contract voor een onbepaalde tijd met een variabele prijs of je kan het tarief opnieuw voor een bepaalde tijd vastzetten. Wanneer je geen keuze maakt, wordt het contract automatisch voortgezet en kan je dit opzeggen met een opzegtermijn van dertig dagen. Zo kom je niet zonder energie te zitten als je vergeet te reageren.

Ik heb het moeilijk om te betalen. Kan ik een betalingsregeling treffen?

Ja, bij Welkom Energie is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Deze betalingsregeling loopt maximaal zes maanden en de minimale betaling per keer bedraagt €100. Er worden steeds rente en administratiekosten in rekening gebracht.

Op deze site vindt je de energie aanbiedingen van 2023. Daarnaast zijn er vele bespaartips en tips rondom een efficienter huis. Zo helpen we niet alleen jouw portemonee, maar ook het milie.