MAIN Energie

MAIN Energie is een betrouwbare, zakelijke energieleverancier met marktconforme energietarieven en allerlei slimme oplossingen. Ze staan voor persoonlijk contact en dit is toch een belangrijk pluspunt. Er is niet alleen zakelijke energie, want klanten kunnen ook thuis van deze energie genieten. Hiervoor biedt MAIN Energie een variabel contract aan.
MAIN Energie
  • kwalitatief hoogwaardige energie Energiescan
  • kwalitatief hoogwaardige energie Energiebesparingsadvies
  • kwalitatief hoogwaardige energie Zonmanagement

MAIN Energie is een ervaren energieleverancier voor de zakelijke markt. Al sinds 2003 profileert het zich als een zakelijke energiespecialist met een persoonlijke aanpak. Elke zakelijke klant krijgt dan ook een eigen energiespecialist toegewezen die meteen het eerste aanspreekpunt is. Hierdoor kan er altijd werk worden gemaakt van laagdrempelige, zakelijke oplossingen. Dankzij allerlei netwerkevents en de aanwezigheid op beurzen bouwen ze bij MAIN Energie stap voor stap een band op met hun klanten. De ISO-certificatie bewijst ten slotte dat de interne processen gestroomlijnd zijn, zoals zakelijke klanten dit ook verwachten.

Zakelijke energie van MAIN Energie

Als zakelijke energiepartner gaat MAIN Energie verder dan het leveren van stroom en gas. Ze geven hun klanten verregaand inzicht in hun verbruik en bezorgen hen passend besparingsadvies. Ook voor inzicht in de nationale en Europese energiewetgeving kunnen klanten bij hun persoonlijke energiespecialist terecht. Ze hebben onder meer energiespecialisten in dienst die gespecialiseerd zijn in de zakelijke, Nederlandse markt. Daarnaast richten ze zich eveneens op de Aziatische markt, de agrarische markt en de vastgoedsector. En de herkomst van de energie? Dat kiezen klanten zelf. Ook CO2-gecompenseerd gas of elektriciteit door het Nederlandse Wind Milieukeur behoort tot de mogelijkheden.

PERSOONLIJK CONTACT
Eigen energiespecialist
Zakelijke klanten krijgen een eigen specialist toegewezen die hen persoonlijk adviseert.
MAXIMALE KEUZEVRIJHEID
Eigen energiepakket samenstellen
Kies zelf de herkomst van energie op basis van wat belangrijk is voor de onderneming.

Overstappen naar MAIN Energie

Niet alleen klanten van MAIN Energie rekenen op persoonlijk contact, want ook potentiële klanten worden al meteen persoonlijk benaderd. Zij krijgen hierbij meteen een eerste advies en het overstappen wordt voor hen extra eenvoudig gemaakt.
1

Stap 1: energiespecialist contacteren

Het is niet mogelijk om online over te stappen naar MAIN Energie. De zakelijke tarieven zijn dan wel op de website weergegeven, maar ze zijn louter indicatief en mogelijk kan de energiespecialist een scherper voorstel uitbrengen. In ieder geval moet er eerst contact worden opgenomen met een energiespecialist die alvast een aantal vragen zal beantwoorden. De energiespecialist zal vervolgens een voorstel op maat uitbrengen. Mail hiervoor naar het klantteam van MAIN Energie ([email protected]) en vraag naar een scherp voorstel op maat. Zij nemen spoedig contact op.
Stap 1: energiespecialist contacteren
2

Stap : bespreek de situatie met de energiespecialist

De energiespecialist maakt vervolgens tijd vrij om een persoonlijk voorstel uit te brengen. Ook wanneer er verdere vragen zijn, helpt de energiespecialist hen alvast verder met een eerste advies. Zo kan de energiespecialist bijvoorbeeld al even nagaan of het bedrijf wel klaar is voor het Klimaatakkoord en of MAIN Energie hen verder kan helpen. Op basis van het eerste gesprek met de energiespecialist ontvangen zakelijke klanten een persoonlijke offerte. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Het blijft met andere woorden mogelijk om ook bij andere energieleveranciers offertes op te vragen en ze onderling met elkaar te vergelijken.
Stap : bespreek de situatie met de energiespecialist
3

Stap 3: de overstap afronden

Omdat MAIN Energie werkt met maatwerkcontracten, ziet elke overstap er anders uit. MAIN Energie kan natuurlijk een aantal taken uit handen nemen, maar het is ook mogelijk om zelf de overstap te regelen. In functie van de opzegtermijnen en eventuele boetevrije overstapmogelijkheden worden er afspraken gemaakt met de energiespecialist. Wat er al dan niet mogelijk is, is voor een stuk afhankelijk van de onderhandelingsmarge waarbij grote spelers natuurlijk sterker in de schoenen staan. MAIN Energie deelt in ieder geval niet duidelijk mee of zij opzegboetes en dergelijke voor hun nieuwe klanten betalen.
Stap 3: de overstap afronden

MAIN Energie review

MAIN Energie is een betrouwbare, zakelijke energieleverancier die zich als energiepartner in de kijker zet. Deze rol nemen ze goed in. Ze bieden goed advies, garanderen persoonlijk contact en helpen hun klanten graag verder. Hun tarieven zijn marktconform, zonder dat het een prijsvechter is. Ook voor wie thuis energie afneemt, is dit het geval. Zij moeten het wel stellen met variabele energiecontracten, wat zowel voor- als nadelen heeft. Daarnaast zijn de slimme besparingsoplossingen een van de sterke punten van MAIN Energie. Het is opvallend dat MAIN Energie ondanks deze sterke punten toch niet zo goed scoort in online reviews.

Zakelijke energiepartner

Als energieleverancier voor de zakelijke markt dringt MAIN Energie geen oplossingen op. Daarentegen geven ze klanten maximaal inspraak. Klanten kunnen bijvoorbeeld zelf de herkomst van hun energie kiezen. Ondernemingen die een duurzame identiteit willen aanmeten, kunnen er terecht. Ondernemingen die vooral willen besparen op hun energierekening, zijn er even welkom. Omdat er altijd een persoonlijk voorstel moet worden uitgewerkt, is het echter moeilijk om te zeggen wat de zakelijke energie bij MAIN Energie kost. Online reviews wijzen er in ieder geval op dat hun tarieven marktconform zijn.

Energie voor thuis

Hoewel MAIN Energie vooral de zakelijke markt bedient, willen ze hun zakelijke klanten ook de mogelijkheid bieden om thuis energie bij hen af te nemen. Hiervoor bieden ze 100% groene elektriciteit aan met een contract voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat de energietarieven variabel zijn, wat niet iedereen even interessant vindt. Dit kan een nadeel zijn, maar daartegenover staat dan weer het voordeel dat opzeggen altijd boetevrij mogelijk is. Hiervoor geldt wel een opzegtermijn van 30 dagen. Ook hier zijn de gehanteerde tarieven marktconform. Van acties en kortingen is er geen sprake.

Inzicht in verbruik

De meerwaarde van MAIN Energie zit voor een groot deel in de innovatieve en slimme diensten die ze aanbieden. Ook wat het verbruiksinzicht betreft, is dit het geval. Via het digitale portaal mijnMAIN krijgen klanten inzicht in hun energieverbruik, maar kunnen ze ook hun energiezaken regelen. Daarnaast is het mogelijk om een energiescan uit te voeren en helpt de persoonlijke energiespecialist met diverse bespaarmogelijkheden, inclusief bedrijfstijdenenergiemanagement en feestdagenenergiemanagement. Dankzij de handige besparingstips en het persoonlijk advies van de energiespecialist is energie besparen even eenvoudig als geniaal.

Andere klanten over MAIN Energie

Aangezien persoonlijk klantcontact bij MAIN Energie centraal staat, is het belangrijk om na te gaan wat hun klanten daar allemaal van vinden. Bij de Google-reviews noteren we een gemiddelde score van 3,2/5. Dit is niet bijster hoog. Klanten die positief zijn roemen vooral hun vaste en vriendelijke contactpersoon. Negatieve reacties hebben dan weer te maken met hogere energietarieven dan aanvankelijk vooropgesteld, wat volgens de klantendienst van MAIN Energie niks met hen te maken heeft, maar met verhoogde energiebelastingen. In ieder geval reageren ze netjes op negatieve reviews en bieden ze contactmogelijkheden aan, wat positief is.

Wat is er te vinden in mijnMAIN?

Via het digitale portaal mijnMAIN is het mogelijk om energiezaken te regelen, maar kunnen ook nota’s worden geraadpleegd en kan men inzicht krijgen in de zakelijke verbruiksgegevens.

Wat is de MAIN Energiescan?

Via de MAIN Energiescan wordt nagegaan welke energiebesparende maatregelen nodig zijn en hoe men minder energie kan verbruiken. Op basis hiervan voldoen zakelijke panden aan huidige en nieuwe regelgeving.

Wat is Energiemanagement van MAIN Energie?

Via de slimme energiemanagement-tools is het mogelijk om te ontdekken hoe bedrijven extra energie kunnen besparen. De persoonlijke energiespecialist neemt de instellingen van het pand door en door het aanpassen van deze instellingen op basis van de bedrijfsactiviteiten is het al snel mogelijk om een mooie besparing te realiseren.

Wat houdt bedrijfstijdenmanagement van MAIN in?

Hiermee krijgt men inzicht in het verbruik tijdens openings- en sluitingstijden. Op basis hiervan kunnen er instellingen worden aangepast om zo extra energie te besparen.

Wat houdt zonmanagement van MAIN Energie in?

Bij deze dienst gaat het om advies m.b.t. de aanschaf van zonnepanelen. MAIN Energie kijkt naar verschillende offertes, helpt de juiste keuze te maken en zorgt ervoor dat de SDE++-subsidieaanvraag succesvol wordt afgehandeld.

Wat is de elektriciteit door Nederlandse Wind Milieukeur?

Deze energie die door MAIN Energie wordt geleverd, is 100% groene stroom afkomstig van windenergie die in Nederland is opgewerkt. Het komt inclusief een certificaat dat de groene, Nederlandse oorsprong bewijst.

Wat houdt de Aziatische expertise van MAIN Energie in?

MAIN Energie heeft enkele Aziatische energiespecialisten in dienst die de taal spreken en de cultuur begrijpen. Ze focussen voornamelijk op Chinese ondernemers die actief zijn in de restaurant-, hotel-, vastgoed- en retailsector. Dit is een verregaande service die ook beschikbaar is voor Aziatische klanten die de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn.

Levert MAIN Energie enkel groene stroom?

Neen, maar zakelijke klanten kiezen wel zelf de herkomst van hun stroom. Er is nog steeds vraag naar grijze stroom en dus levert MAIN Energie nog steeds stroom die afkomstig is van aardgas-, kolen- en kerncentrales.