LEON Zeewolde

Voor wie in Zeewolde woont, kan het interessant zijn om energie af te nemen bij LEON Zeewolde. Deze lokale speler verkoopt en verhuurt ook zonnepanelen, waardoor er een mooie besparing mogelijk is. Daarnaast gaat het om lokale, groene energie van een energieleverancier die zijn steentje bijdraagt aan een mooier dorp.

Wegens een fusie tussen LEON Zeewolde en Groenpand Energie is de informatie op deze pagina niet langer actueel.

LEON Zeewolde maakt deel uit van Chiriqui bv, een organisatie die naast het algemene beheer van energielevering ook instaat voor advisering met betrekking tot energiebesparing en het zelf opwekken van energie. Sinds 1 januari 2020 behoren de aandelen van Chiriqui bv toe aan de Groenpand Holding, een energiebedrijf dat soortgelijke diensten aanbiedt. LEON Zeewolde levert lokale energie, de naam staat dan ook voor Lokaal Energie Opwekkingsnetwerk, waarbij wordt gerekend op energie uit zonnepanelen. Omdat de zon nu eenmaal niet altijd schijnt en na regen niet altijd zonneschijn komt, werkt LEON Zeewolde ook samen met externe energieleveranciers die onder meer wind- en bio-energie leveren.

Groene energie van LEON Zeewolde

LEON Zeewolde maakt in de eerste plaats zonnepanelen toegankelijk via allerlei huur- en kooppakketten. Klanten produceren dus hun eigen zonne-energie en leveren deze ook aan het Zeewolde-energienetwerk. Wie geen zonnepanelen heeft, kan gewoon energie van dit netwerk afnemen. Om te garanderen dat er altijd voldoende energie is, vult LEON Zeewolde de energietoevoer aan met externe groene wind-, zonne- en bio-energie. LEON Zeewolde is een coöperatieve vereniging die zich focust op inwoners van Zeewolde, een gemeente in Flevoland. Naast stroom levert Leon Zeewolde ook gas.

Lokale zonne-energie

LEON Zeewolde maakt lokale zonne-energie toegankelijk voor alle Zeewoldenaren.

Lokale samenwerkingen

Via allerlei lokale samenwerkingen met o.a. VV Zeewolde wordt Zeewolde een mooiere plek.

Overstappen naar LEON Zeewolde

Overstappen naar LEON Zeewolde is natuurlijk enkel mogelijk voor Zeewoldenaren. Zij rekenen op de overstapservice van deze leverancier, maar we raden hen wel aan om vooraf zelf de vergelijking te maken en/of een offerte aan te vragen.

  1. Zelf de vergelijking maken

    Aangezien LEON Zeewolde een kleine en lokale speler is, hebben ze niet de grote budgetten voor een hippe website waarmee men allerlei vergelijkingen kan maken. In de plaats daarvan zijn de tarieven gewoon helder op de website weergegeven. Omdat de werkingskosten bij LEON Zeewolde beperkt zijn en zij weinig hoeven te investeren in energieopwekking zijn de leveringstarieven heel concurrentieel. Het zijn per slot van rekening de eigenaars van zonnepanelen die investeringen doen en dit terwijl de huurders voor een constante bron van inkomsten zorgen.

  2. Offerte aanvragen

    Lijkt het aanbod van LEON Zeewolde interessant? Vraag dan een offerte aan via de website. Hiervoor moet men een aantal persoonlijke gegevens doorgeven, zoals de naam, het adres en contactgegevens. Ook moet men een keuze maken tussen de verschillende pakketten. Wie ook zelf zonnepanelen wil, kiest voor een koop- of huurpakket. Wie liever geen eigen zonnepanelen heeft, kiest voor het postcode- of het leveringspakket. Via het leveringspakket wordt er energie afgenomen van het lokale Zeewoldse netwerk. Het postcodepakket is ook beschikbaar voor inwoners van omliggende postcodes. Zij maken gebruik van zonnepanelen die door ZeewoldeZon zijn geïnstalleerd. Een pluspunt is dat ze rechtstreeks op deze zonnepanelen rekenen en dus geen energiebelasting moeten betalen.

  3. Overstapservice

    Net zoals de grote spelers biedt ook LEON Zeewolde een overstapservice aan. Zij zullen de overeenkomst met de vorige energieleverancier voor de nieuwe klant beëindigen. Ze betalen hierbij geen opzegvergoedingen, waardoor nieuwe klanten zelf moeten nagaan of kosteloos overstappen wel al tot de mogelijkheden behoort. Nadat men akkoord is gegaan met de offerte en de bedenktermijn van 14 kalenderdagen is verstreken, gaat LEON Zeewolde over tot de opzegging. Eventueel kan er wel nog een onderzoek naar het betalingsgedrag worden georganiseerd en kunnen ze zo nodig zekerheden vragen. Enkel op deze manier kan LEON Zeewolde zijn diensten duurzaam aanbieden.

LEON Zeewolde review

Energieleverancier LEON Zeewolde heeft een nobel doel en kan onder andere omwille van de lokale betrokkenheid zeker een goede keuze zijn voor iedereen die in Zeewolde woont. Vooral voor wie ook zelf zonnepanelen wil laten plaatsen, is dit het geval. Zij rekenen op een uitgebreide service en de zonnepanelen die worden geplaatst, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk zou het niet eerlijk zijn om bij een kleine, lokale speler dezelfde eisen te stellen als bij grote spelers. De klantenservice is dan ook iets beperkter en de prijzen zijn niet de laagste van de markt, maar in combinatie met de (gehuurde) zonnepanelen is een flinke besparing wel gewoon mogelijk.

Contact en klantenservice

Aangezien LEON Zeewolde een kleine speler is, moet men er geen dure callcenters en online chatfunctionaliteiten verwachten. In de plaats daarvan garanderen ze een laagdrempelig contact, met een eigen telefoonnummer waar men (potentiële) klanten graag te woord staat. Ook een contactformulier is op de website terug te vinden. Wij hebben de test gedaan en we kregen netjes binnen de 24 uur een antwoord. Ten slotte zijn er op de website een aantal veelgestelde vragen voorzien, maar deze zijn anderzijds iets te simplistisch en draaien te weinig om de praktische vragen waar klanten echt mee te kampen hebben. Dit zouden ze toch nog even onder handen moeten nemen.

Contractvoorwaarden

De contract- en betalingsvoorwaarden zijn vrij strikt. Dit valt enigszins te begrijpen omdat het om een kleine lokale speler gaat die zijn cashflow op orde moet houden. Zo moeten klanten vooraf, op de eerste dag van de maand, betalen via automatische incasso. Het is mogelijk om de betaling handmatig uit te voeren, maar dan rekenen ze wel 50 euro administratiekosten per jaar aan. Een onbetaalde voorschotnota resulteert in een boete van 10% van het verschuldigde bedrag en bij drie maanden achterstand volgt er een afsluiting. Het voordeel is dan weer dat het leveringspakket er een is voor onbepaalde tijd, waardoor opzeggen altijd mogelijk is.

100% lokale energie

Het mooie aan LEON Zeewolde is dat klanten rekenen op lokale zonne-energie. Hiervoor rekenen ze op de kracht van lokaal geplaatste zonnepanelen van Jinko Solar. In onafhankelijke reviews scoren deze zonnepanelen heel goed op het vlak van prijs-kwaliteit. De panelen komen dan ook met een productgarantie van 25 jaar, waardoor ze zichzelf zeker terug laten verdienen. Op deze keuze valt niks aan te merken. Verder is het ook mooi dat LEON Zeewolde op verschillende manieren bouwt aan een mooier dorp. Ze leveren bijvoorbeeld lokaal opgewekte energie aan de hengelsportvereniging die zich er op hun beurt toe verbindt om zich in te zetten voor schoon viswater.

Meer dan alleen een energieleverancier

LEON Zeewolde is een uitstekende keuze voor wie niet alleen op zoek is naar een energieleverancier, maar ook zelf energie opwekt. Het is er mogelijk om zonnepanelen te kopen en te laten plaatsen, maar ze kunnen ook worden gehuurd. Vooral deze tweede formule is interessant omdat de elektriciteitsrekening, inclusief de huurprijs, tot 15% lager kan liggen dan wat men gewoon is. Uiteraard is dit wel op voorwaarde dat het dak voldoende geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast rekent men ook gewoon op het advies van LEON Zeewolde, bijvoorbeeld voor de overstap naar een energieneutrale woning of voor het onderhoud van de eigen zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over LEON Zeewolde

Je bent zeker niet de enige die nog vragen heeft over LEON Zeewolde. Het gaat dan ook over een vrij onbekende energieleverancier, wat niet wil zeggen dat het geen interessante keuze is. Neem de onderstaande informatie door en ontdek meer over LEON Zeewolde.

Heeft LEON Zeewolde cashbackkortingen aan voor nieuwe klanten?

Nee. Als lokale energieleverancier heeft LEON Zeewolde hier niet de budgetten voor. Bovendien besteden ze hun geld liever aan lokale projecten en het verder uitbouwen van het aandeel zonne-energie.

Kan iedereen zonnepanelen laten plaatsen door LEON Zeewolde?

Neen. LEON Zeewolde focust zich op inwoners van Zeewolde, maar bovendien moet ook het dak geschikt zijn. Indien dat laatste niet het geval is, kan men wel nog steeds zonne-energie afnemen dat verder in het dorp wordt opgewekt.

Onderhoudt LEON Zeewolde ook mijn zonnepanelen?

Ja. LEON Zeewolde biedt een voordelige onderhoudsovereenkomst aan. Hierbij wordt het systeem vanop afstand gemonitord, terwijl ze ook instaan voor de reiniging en de inspectie van de zonnepanelen. Dit laatste doen ze één keer per jaar.

Biedt LEON Zeewolde ook tools aan om energie te besparen?

Verwacht van deze lokale speler natuurlijk geen hippe applicaties, maar ze staan wel garant voor maatwerkadvies. Het eerste advies is daarbij gratis. Via het gratis webportaal is het overigens mogelijk om het verbruik te monitoren en hieruit zelf een aantal conclusies te trekken, maar dit kan wel alleen wanneer men over een slimme meter beschikt.

Hoe ziet het stroometiket van LEON Zeewolde eruit?

Het stroometiket verschilt van jaar tot jaar. In principe tracht men om voor 100% op zonne-energie te rekenen, maar dit is niet altijd realistisch. Zo nodig wordt er dan ook groene energie (wind-, zonne-, biomassa- en waterkrachtenergie) ingekocht om aan de behoeften te voldoen, maar zonne-energie maakt altijd het overgrote deel uit van de geleverde energie.

Welke extra voordelen hebben klanten van LEON Zeewolde?

Het grootste voordeel is dat ze bijdragen aan een betere lokale leefomgeving, in combinatie met een potentiële verlaging van hun energiefactuur. Daarnaast zijn er een aantal kleinere acties die lokale verenigingen ten goede komen. Lidmaatschap van de hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ in Zeewolde zorgt er bijvoorbeeld voor dat LEON Zeewolde 50 euro in de clubkas stort wanneer ze zich bij de energieleverancier aansluiten.

Kan ik ook kiezen voor een vast contract bij LEON Zeewolde?

Nee. LEON Zeewolde biedt enkel overeenkomsten voor onbepaalde tijd aan. De energietarieven kunnen dus variëren, maar overstappen is wel steeds mogelijk. Hiervoor geldt een eenvoudige opzegtermijn van 30 dagen.