Gazprom Energy

Sinds 2012 is Gazprom Energy in 's-Hertogenbosch gevestigd. Sindsdien kent Gazprom Energy een snelle groei, waarbij het aantal aansluitingen steeds sneller toeneemt. Desondanks blijven ze wel op een kleinschalige manier opereren en inzetten op toegankelijkheid en een hechte relatie met hun klanten. Gazprom Energy levert wel enkel gas en stroom voor de zakelijke markt.

Gazprom Energy is een Nederlands bedrijf, maar maakt wel deel uit van de Gazprom Group. Dit is een voordeel want door de schaalvoordelen kan Gazprom Energy energie extra voordelig inkopen, wat dan weer in extra scherpe prijzen resulteert. Gazprom Energy focust op zakelijke klanten en biedt zowel gas als elektriciteit aan. Daarbij streven ze naar de flexibiliteit en de bereikbaarheid die van kleine spelers mag worden verwacht, terwijl ze ook rekenen op de voordelen van een energiereus. Dit maakt van Gazprom Energy een energiepartner met veel potentieel.

Pakketten van Gazprom Energy

Bij Gazprom Energy hebben klanten de keuze uit vier verschillende pakketten. Gas Zeker focust op een vaste leveringsprijs gedurende een vaststaande periode, terwijl Gas Flexibel variabele gasprijzen gebruikt maar het overstapproces dan weer eenvoudiger is. Wat de elektriciteit betreft, zijn variabele tarieven echter niet mogelijk. Hier krijgen zakelijke partijen wel de keuze tussen Elektriciteit Zeker en Elektriciteit Europees Groen. Bij dit laatste pakket wordt gegarandeerd dat het gaat om 100% groene energie.

Duidelijke communicatie

Gazprom Energy geeft duidelijk aan waar het op staat en bezorgt een heldere offerte.

Sociaal en bewust

Gazprom Energy ondersteunt duurzame ontwikkelingen, maar ook de kunst- en cultuursector.

Overstappen naar Gazprom Energy

In tegenstelling tot bij veel andere zakelijke energieleveranciers is het bij Gazprom Energy mogelijk om via de website zicht te krijgen op de energiekosten. Vervolgens kan er ook meteen een offerte worden aangevraagd.

  1. Berekening maken

    Via de website van Gazprom Energy is het eenvoudig mogelijk om een offerte aan te vragen. Hiervoor moet de klant eerst even zijn KvK-nummer of bedrijfsnaam ingeven. De bedrijfsgegevens worden vervolgens automatisch opgehaald. Daarna geeft men de contactgegevens door, net zoals de gegevens met betrekking tot de aansluiting. Het systeem berekent automatisch wat men voor energie bij Gazprom Energy moet betalen. Vervolgens krijgt men ook meteen de keuze uit verschillende formules en men kan daarbij de startdatum vrij instellen.

  2. Offerte aanvragen

    Eenmaal er een keuze is gemaakt, kan de aanvraag worden afgerond. Hiervoor moet aangegeven worden of er voor dit adres al een overeenkomst bestaat met een andere energieleverancier. Als er nog geen overeenkomst is, moet Gazprom Energy namelijk het een en ander bij de netbeheerder registreren. Vervolgens dient men de keuze te maken tussen betaling per automatische incasso of per overboeking en dient men ook de bankgegevens aan Gazprom Energy door te geven. Door naar de volgende stap te gaan, wordt de finale offerte aangevraagd.

  3. Akkoord gaan met de offerte

    Ten slotte zal men de offerte van Gazprom Energy ontvangen. Deze offerte is gedurende een beperkte periode geldig. Indien er voor het opstellen van de offerte nog verdere vragen zijn, zal iemand van de klantendienst mogelijk even een telefoontje plegen. Ook als klant is het uiteraard mogelijk om zelf even te bellen voor meer informatie of om een terugbelverzoek in te dienen. Pas wanneer de offerte wordt ondertekend en men akkoord gaat met het aanbod wordt de aanvraag gefinaliseerd en wordt de overstap naar Gazprom Energy in gang gezet. Vergeet hierbij niet om ook nog even de huidige leverancier te contacteren en het energiecontract op te zeggen.

Gazprom Energy review

Klanten van Gazprom Energy zijn overwegend positief en vinden het klantcontact heel goed. Verder is de website van Gazprom Energy heel duidelijk en reageren ze ook correct op vragen. Het aantal contactmogelijkheden is wel beperkt, maar de digitale klantomgeving is dan weer heel uitgebreid. De prijzen zijn niet per se de scherpste op de markt en ook op het gebied van duurzaamheid heeft Gazprom Energy nog stappen te zetten. Vooral voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar dat extra beetje ondersteuning die ze ook van de consumentenmarkt kennen, kan Gazprom Energy een geschikte energieleverancier zijn.

Prijzen en contracten

De prijzen voor een energiecontract bij Gazprom Energy zijn niet torenhoog, maar dit wil niet zeggen dat ze de goedkoopste van de markt zijn. Uiteraard is het een en ander ook afhankelijk van de actuele prijzen en van de evoluties op de markt. Wel is het zo dat Gazprom Energy vaak met lokkertjes strooit, zoals dat ook op de consumentenmarkt al eens het geval is. Sommige mensen vinden dit positief, terwijl anderen net vinden dat trouwe klanten daarvan de dupe zijn. Frappanter is in elk geval de verplichting om gedurende een vaste periode stroom af te nemen. Hierdoor maken ze overstappen nodeloos lastiger.

Groene energie en duurzaamheid

Gazprom Energy biedt de mogelijkheid aan om enkel groene energie bij hen af te nemen, maar de klant dient hier zelf nadrukkelijk voor te kiezen. In tegenstelling tot bij de andere energieproducten is het bovendien niet mogelijk om de prijs te berekenen, maar moet men eerst contact opnemen met Gazprom Energy. Dit werpt nodeloze barrières op. In het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) scoort Gazprom Energy als enige een extreme onvoldoende van 1/10 voor groene investeringen. Vooral het feit dat Gazprom blijft investeren in gas- en kolencentrales wordt door Consumentenbond gehekeld. Over de totale lijn kende Gazprom Energy wel een beperkte groei van 2,1/10 naar 2,6/10.

Transparantie en duidelijkheid

Veel energieleveranciers voor de zakelijke markt focussen op persoonlijk contact via allerlei vertegenwoordigers. De duidelijkheid en transparantie die zo typerend is voor de consumentenmarkt, is er vaak afwezig. Gazprom Energy doet het echter anders en communiceert heel duidelijk en transparant. Op hun website is veel informatie voorzien en het is zelfs mogelijk om online te berekenen wat een energiecontract bij Gazprom Energy zal kosten. Enkel de contactmogelijkheden zijn heel beperkt. Hun socialemediakanalen worden dan weer wel goed beheerd en ook de Mijn Gazprom Energy-omgeving is voldoende duidelijk en toegankelijk.

Klantenreviews en -ervaringen

Recensies via Trustpilot zijn overwegend positief. Vooral het prettig contact, de duidelijkheid en de snelheid waarmee de klantendienst handelt, wordt als positief ervaren. Ook de digitale omgeving wordt geroemd. Klachten hebben vooral te maken met de vele en snelle aanmaningen wanneer tijdig betalen niet lukt. Enkele klanten hekelden ontvangen aanmaningen voor €0,01. Ook het uitblijven van een reactie op dergelijke aanmaningen wordt vaak genoemd. In elk geval blijkt dat Gazprom Energy wel snel op dergelijke reviews reageert en zo nodig telefonisch contact opneemt met de betrokken klant.

Veelgestelde vragen over Gazprom Energy

Ontdek de handige digitale wereld van Mijn Gazprom Energy en beheer eenvoudig je energiezaken. Pas het termijnbedrag naar wens aan en houd grip op je energiekosten. Wil je weten hoe? Check dan zeker deze FAQ over Gazprom Energy.

Wat zijn de mogelijkheden van de digitale omgeving Mijn Gazprom Energy?

Hier is het mogelijk om alle energiezaken online te regelen. Hier kunnen meterstanden worden doorgegeven, zijn de persoonlijke gegevens te wijzigen, kunnen verbruiksgegevens worden geraadpleegd, zijn facturen te bekijken en te downloaden enzovoort.

Kan ik de hoogte van een termijnbedrag aanpassen?

Dit kan enkel in samenspraak met Gazprom Energy. Hiervoor dient men contact op te nemen met de klantenservice. Een klantendienstmedewerker zal de situatie bespreken en de mogelijkheden nagaan.

Wat moet ik bij een verhuizing doen?

De verhuizing dient via de digitale omgeving te worden doorgegeven. Het contract wordt dan gewijzigd zodat de energielevering gewoon op de nieuwe locatie wordt verdergezet.

Kan ik bij Gazprom Energy ook energie terugleveren?

Ja, energie terugleveren kan. Hiervoor moet de installatie wel tijdig bij de netbeheerder zijn aangemeld en moeten de meters en de aansluiting hiervoor geschikt zijn. De netbeheerder kan hierover informeren.

Wat zijn de opzegmodaliteiten bij Gazprom Energy?

Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Bij een voortijdige opzegging kan er bovendien ook een opzegboete in rekening worden gebracht. De hoogte van deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd van het opgezegde energiecontract.