€150 shoptegoed met keuze uit 14 merken bij een eenjarig contract bij Essent

Een cadeaukaart van bol.com, Hema, Wehkamp of toch maar een welkomstcadeau? Met de vele welkomstcadeautjes is het kiezen van een nieuwe energieleverancier niet altijd even eenvoudig. Daarom heeft Essent een eenvoudige maar tegelijkertijd geniale oplossing bedacht. Je krijgt er namelijk een Essent-keuzekaart ter waarde van 150 euro. Deze keuzekaart kan je vervolgens omwisselen naar een cadeaukaart bij één van maar liefst 14 verschillende winkels. Hierdoor krijg je altijd het welkomstcadeau waar jij naar smacht. Bovendien ben je niet langdurig aan de energieleverancier gebonden, want het gaat hier om een eenjarig contract voor Groene Stroom & Gas Zeker. Zo weet je zeker dat je ook volgend jaar een scherpe energie aanbieding kan kiezen.
€150 shoptegoed met keuze uit 14 merken bij een eenjarig contract bij Essent
 • kwalitatief hoogwaardige energie 1 jaar vaste prijzen
 • vinkje voor goede energie Kiezen uit 14 merken
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Thuisvoordeel-korting

Bij deze gekozen formule leg je de energietarieven voor groene stroom en gas gedurende een jaar vast. Dit wil zeggen dat je één jaar lang van de lage Essent-tarieven geniet, ook wanneer de energietarieven op de inkoopmarkt zouden stijgen. Daartegenover staat dan weer dat je gedurende één jaar niet zomaar boetevrij kan overstappen, hoewel er ook energieleveranciers zijn die ook je boete overnemen. Toch is het zelfs dan opletten geblazen, want je zal tevens een deel van het ontvangen shoptegoed terug moeten betalen. Daarom is het over het algemeen interessanter om toch een jaar lang trouw te zweren aan Essent. Met de lage energietarieven, 100% groene stroom en meteen ook 5% korting via het Thuisvoordeel-programma is dit echter geen aartsmoeilijke opgave.

Laurens Arends

Er zijn wel meer energieleveranciers die een cadeaukaart ter waarde van 150 euro weggeven bij een eenjarig energiecontract. Toch is deze energie aanbieding interessant omdat je zelf kan kiezen tussen 14 merken. Ook gaat het hier om groene stroom én krijg je via het Thuisvoordeel-programma ook nog eens 5% korting. Dit maakt deze energie aanbieding toch wel interessant.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 8.5

Energie aanbieding: keuzekaart met €150 shoptegoed bij Essent

Bij deze energie aanbieding krijg je een Essent-keuzekaart die je kan omruilen voor een cadeaukaart van 150 euro bij een van de deelnemende merken. Je bent dus wel verplicht om de volledige som aan één deelnemend merk toe te wijzen. Je Essent-keuzekaart ontvang je vier maanden na de start van de energielevering. Je hoeft dus niet eerst de volledige twaalf maanden uit te zitten. Wel is het zo dat Essent 100 euro kan terugvragen wanneer je voor het eerste jaar opnieuw overstapt naar een andere energieleverancier. Dit komt bovenop de opzegboete die Essent wettelijk mag vragen. Ten slotte zijn aan deze energie aanbieding ook andere actievoorwaarden verbonden. Zo geldt deze energie aanbieding alleen voor nieuwe particuliere klanten (m.u.v. consumentencollectieven) en ben je verplicht om binnen een termijn van twee jaar de activatiecode te gebruiken, maar dat laatste lijkt ons toch ruimschoots voldoende tijd.

Energie aanbieding van Essent

Voordelen

 • €150 shoptegoed
 • Eenjarig contract
 • Keuze uit 14 merken
 • Groene stroom
 • Thuisvoordeel-korting

Nadelen

 • Alleen voor nieuwe klanten
 • Alleen voor stroom en gas
 • Alleen voor particulieren
 • Terugbetalen bij vroege overstap
 • Zelf aanvragen

Conclusie: mooie energie aanbieding voor wie houdt van vrijheid, groene energie en cadeautjes

Door jaarlijks over te stappen is de grootste besparing mogelijk. Hoewel er ook energieleveranciers zijn die mooie cashbackacties hebben, moet je het dan vaak stellen met welkomstcadeaus. Het is net hier dat deze energie aanbieding interessant is, want je moet niet kiezen uit een lijst met cadeaus of je krijgt niet gewoon een enkele cadeaubon voor de kiezen, maar je kan kiezen uit maar liefst 14 verschillende merken. Dit in combinatie met het eenjarige energiecontract biedt dit toch wel heel veel vrijheid. Het gaat bovendien ook nog eens om groene energie en je hebt het Thuisvoordeel-programma met minstens 5% extra korting. Deze energie aanbieding heeft dan ook veel voordelen te bieden.

Voor welke cadeaubonnen kan ik de Essent-keuzekaart inwisselen?

Je hebt de keuze uit cadeaukaarten van Marlies Dekkers, Wehkamp, HotelSpecials, Hema, Perry Sport, Rituals, Aktiesport, Bijenkorf, Vitaminstore, Zalando, bol.com, Shoeby, ICI PARIS XL en My Jewellery.

Kan ik deze energie aanbieding combineren met de voordeelactie voor cv-ketelonderhoud?

Nee, deze combinatie is niet mogelijk. Wanneer je kiest voor de energie aanbieding bij drie jaar Groene Stroom & Gas Zeker, waarbij je een Essent-keuzekaart ter waarde van 250 euro ontvangt, is deze combinatie wel mogelijk. Je betaalt dan gedurende het eerste jaar 8,95 euro per maand voor het cv-ketelonderhoudscontract in plaats van 11,45 euro per maand.

Kan ik deze energie aanbieding combineren met het Thuisvoordeel-klantprogramma?

Ja, deze combinatie is wel mogelijk. Je krijgt dan al meteen 5% korting op je stroomtarief. Vergeet je hier dus zeker niet voor aan te melden zodat je geen extra korting misloopt.

Moet ik de cadeaukaart volledig terugbetalen als ik binnen het jaar opnieuw overstap?

Nee, maar wel 100 euro. Bovendien wordt er ook een opzegboete in rekening gebracht.

Ik ben mijn activatiecode verloren. Wat nu?

Essent geeft aan dat dit volledig op eigen verantwoordelijkheid is. Wanneer je de activatiecode verliest, niet tijdig inwisselt, een foutief e-mailadres hebt opgegeven, ben je helaas ook meteen de voordelen van deze actie kwijt.