DGB Energie

De energieleverancier DGB Energie is een energieleverancier die duidelijk focust op de agrarische sector en die deze sector ook net dat tikkeltje meer biedt. Ook gezinnen en zakelijke klanten kunnen bij DGB aankloppen voor een voordelig energiecontract. Ze gaan voor 100% eerlijke energie die grotendeels afkomstig is uit de landbouwsector.

DGB Energie is een oer-Hollands bedrijf met een agrarische oorsprong. De Groene Belangenbehartiger staat dan ook voor eerlijke energie van landbouwers voor landbouwers. Ze spreken er de taal van de landbouwer en kennen de specifieke energetische eisen van het boerenbedrijf. De geleverde energie is afkomstig van biomassa uit de agrarische sector en ook zonne-energie, wind- en waterkracht is in de energiemix terug te vinden. Naast landbouwers kunnen ook particulieren en bedrijven terecht bij DGB Energie. Ze leveren niet alleen eerlijke energie, maar ook voor zonnepanelen kan men er terecht.

Waar komt de energie van DGB Energie vandaan?

Een groot deel van de door DGB Energie opgewekte stroom is afkomstig uit biomassa uit de agrarische sector. Het gaat dan om diverse dierlijke en plantaardige restproducten zoals mest van dieren, voedselafvalresten, gft-afval enzovoort. Omdat de opwekking uit biomassa niet volstaat om aan de vraag tegemoet te komen, wordt er ook voor een klein deel een beroep gedaan op Nederlandse en Noord-Europese windkracht en zonne-energie. Omdat DGB Energie niet tot de grootste spelers op de energiemarkt behoort, zijn klanten er nog geen nummer en denken ze graag met hen mee.

100% groen

DGB Energie levert 100% groene energie afkomstig van biomassa, wind en zonne-energie.

Maatwerk

Bij DGB Energie zijn klanten geen nummer en rekenen ze altijd op een persoonlijke aanpak.

Overstappen naar DGB Energie

DGB Energie heeft een overstapservice die overstappen heel eenvoudig maakt. De overstapservice neemt een aantal taken uit handen en zorgt daarbij voor een persoonlijke begeleiding tijdens het overstapproces. Nadien krijgen klanten toegang tot de digitale omgeving.

  1. Aanmelden bij DGB Energie

    Via de website van DGB Energie is het mogelijk om snel en eenvoudig aan te melden, ook wanneer men nog klant is bij een andere energieleverancier. Het nieuwe contract bij DGB Energie gaat per slot van rekening pas in wanneer het oude contract afloopt. Via de website van DGB Energie is meteen weergegeven wat een energiecontract bij hen kost. Voor deze aanmeldmethode is er wel een actiecode voor een collectieve inkoop nodig. In het andere geval is het beter om even te bellen naar de klantenservice waar ze meteen het een en ander regelen.

  2. De overstap wordt geregeld

    Na het aanmelden gaat de overstapservice van DGB Energie van start. De klant ontvangt nog even een bevestigingsmail waarin een samenvatting terug te vinden is. Vervolgens regelen ze de opzegging bij de huidige energieleverancier. De klant heeft hier dus helemaal geen omkijken naar. Tegelijkertijd regelen ze de aansluiting. Ze doen dit heel transparant en ze communiceren duidelijk en tijdig over de voortgang. Ook wanneer ze het voorschot incasseren, geven ze dit vooraf even aan zodat men niet voor verrassingen komt te staan.

  3. Eindafrekening en definitieve overstap

    De vorige energieleverancier zal de eindafrekening bezorgen en daarbij de aan hem betaalde voorschotten verrekenen. Deze eindafrekening is aan de vorige energieleverancier te voldoen en staat los van DGB Energie. De eindstanden die op deze eindafrekening genoteerd zijn, zullen altijd overeenkomen met de beginstanden op de factuur van DGB Energie. Ze zullen ook in de jaarnota terug te vinden zijn. Vanaf dit moment is de overstap compleet en heeft de klant toegang tot de digitale omgeving waar hij zijn energiezaken kan regelen. Ook het contract dat men met DGB Energie heeft afgesloten, is hier te raadplegen.

DGB Energie review

DGB Energie is een goede en betrouwbare energieleverancier die scherpe prijzen hanteert, zeker wanneer er wordt gekozen voor een collectieve inkoop. Wie zonder actiecode om een offerte vraagt, moet mogelijk meer betalen. Voorts is zeker de klantenservice iets waar positief kan over worden gesproken, net zoals de goede dienstverlening naar agrarische bedrijven toe. Ten opzichte van consumenten springt de dienstverlening er niet meteen uit en zijn er veel zaken die nog telefonisch moeten worden geregeld. Toch beschikt DGB Energie over een eigen portaalomgeving waar gelukkig toch het een en ander digitaal kan worden gedaan.

Klant worden bij DGB Energie

Hoewel DGB Energie over een goede overstapservice beschikt, is het voor mensen zonder actiecode toch enigszins omslachtig om klant te worden bij DGB Energie. Zij moeten dan al meteen bellen naar de klantendienst of ze moeten een offerteaanvraag indienen. Dit werpt toch een aantal drempels op die potentiële klanten afschrikken. Wie daarentegen over een actiecode beschikt, kan zich snel en eenvoudig aansluiten via de bekende digitale weg. Ook bij bijvoorbeeld een verhuizing is het nodig om de klantenservice telefonisch te bellen of om het verhuisformulier via mail te bezorgen. Dit zijn stuk voor stuk onnodige drempels.

Fantastische oplossingen voor de agrarische sector

Dat DGB Energie zich vooral focust op agrarische bedrijven, valt al snel op. Zo koopt het Agrarisch Collectief energie bij hen in en kent DGB Energie daarbij mooie prijzen toe. Ze denken ook altijd met de landbouwers mee, bijvoorbeeld wanneer ze zonnepanelen op het dak van hun landbouwbedrijf willen plaatsen. Voor dit alles komen ze het liefst op het bedrijf langs voor een adviesgesprek aan de keukentafel. Dit doen ze zonder opdringerig te zijn, maar gewoon door het typische boerenverstand aan te boren.

Facturatie en betaling

DGB Energie werkt in principe via automatische incasso. Dit wil zeggen dat elke 22ste van de maand die voorafgaat aan de levering het voorschot wordt ingehouden. Naar eigen zeggen doen ze dit om de tarieven zo laag mogelijk te houden. Voor wie niet houdt van automatische incasso’s is dit natuurlijk een minpuntje. Navraag leert wel dat ze een uitzondering maken voor wie een contante betaling wil maken. Klanten moeten dan wel zelf langskomen om de contante betaling te doen op het kantoor in Hardenberg. Uiteraard is dit niet voor iedereen een realistische oplossing.

Zelf energiezaken regelen

Hoewel het niet meteen om een bekende energieleverancier met grote budgetten gaat, hebben ze toch een portaalomgeving waar klanten hun energiezaken kunnen regelen. Zo kan men er de meterstanden doorgeven, het energieverbruik inzien, de voorschotnota raadplegen enzovoort. Een verhuizing doorgeven kan dan weer niet via het portaal en moet telefonisch gebeuren of via een mail naar de klantenservice. Persoonlijke bespaartips zijn er eveneens niet te vinden, maar zijn wel op de website weergegeven. Al moeten we er wel een kanttekening bij maken: een A4’tje met zes bespaartips is toch wat magertjes.

Veelgestelde vragen over DGB Energie

Ontdek de wereld van DGB Energie en ontrafel de geheimen van hun producten, diensten en energie aanbiedingen. Deze FAQ heeft het over de energiecontracten, opzegprocedures, groene stroom en vele andere aspecten die deze energieleverancier zo uniek maken.

Welke energiecontracten biedt DGB Energie aan?

Bij DGB Energie is het als particulier mogelijk om stroom en/of gas aan een vast tarief af te nemen. Deze vaste tarieven blijven naar keuze van de klant één, twee of drie jaar gegarandeerd. Voor zakelijk en agrarische klanten gelden gelijkaardige voorwaarden, maar zijn de tarieven afwijkend.

Kan ik mijn energiecontract bij DGB Energie eenvoudig opzeggen?

Ja, maar houd rekening met een eventuele opzegvergoeding. Deze opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van de overeenkomst en het type klant. Een kleinzakelijke afnemer zal een hogere opzegvergoeding moeten betalen dan een consument.

Levert DGB Energie echt groene stroom?

Sinds 2016 levert DGB Energie enkel groene stroom aan haar klanten. Hiervoor koopt het onder andere biomassa in binnen de eigen agrarische klantengroep, waardoor ze de slogan “van boeren voor boeren” terecht mogen gebruiken. Toch is er daarnaast nog een groot deel van de geleverde energie afkomstig van hydro-elektriciteit en een beperkt deel van zonne-energie en windenergie. Dit zijn uiteraard allemaal groene energiebronnen.

Kan ik ook zonnepanelen kopen via DGB Energie?

Ja, dat kan. DGB Energie levert zonnepanelensystemen en heeft een eigen showroom waar klanten welkom zijn om verschillende systemen te ontdekken. Ook via de klantendienst kan er meer informatie worden verkregen.

Op welke extra voordelen rekenen klanten van DGB Energie?

DGB Energie houdt de prijzen liever laag en is niet het type energieleverancier dat met allerlei extraatjes strooit. Wel rekenen klanten op een goede dienstverlening. Zo kunnen ze er niet alleen zonnepanelen kopen, maar rekenen ze bijvoorbeeld ook op gratis subsidieadvies.

Kan ik mijn voorschot bij DGB Energie eenvoudig wijzigen?

Het wijzigen van het voorschot kan door contact op te nemen met de klantendienst van DGB Energie. Dit kan telefonisch, waarna er na een keuzemenu iemand aan de lijn komt om de klant persoonlijk verder te helpen.

Moet ik bij DGB Energie een slimme meter gebruiken?

DGB Energie verplicht het gebruik van een slimme meter niet, maar dan is het wel niet mogelijk om tussentijdse verbruiks- en kostenoverzichten te ontvangen. Ook moeten klanten dan zelf hun meterstanden doorgeven aan DGB Energie.

Wat bedoelt DGB Energie met "eerlijke energie"?

Daarmee geeft DGB Energie aan dat het om groene energie gaat, maar het is ook een verwijzing naar hoe ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kiezen ze voor milieuvriendelijke auto’s, werken ze vanuit innovatieve energiebesparende gebouwen, kopen ze duurzaam in, sponsoren ze eerlijke initiatieven en gaan ze voor 100 procent gezonde werkplekken.