Scholt Energy

Scholt Energy is een zakelijke energieleverancier die actief is in België, Nederland en Duitsland. Het biedt een innovatieve formule aan waarbij klanten gelijktijdig van vaste tarieven en van de flexibiliteit van de dagmarkt kunnen genieten. Het is niet de grootste energieleverancier van Nederland, maar voor zakelijke partijen is het een te overwegen partner.

Scholt Energy werd in 2005 als familiebedrijf opgericht, maar groeide al snel uit tot een speler waar de energiemarkt maar beter rekening mee houdt. Met een jaarlijkse omzet van meer dan 600 miljoen euro, tien afdelingen en meer dan 5000 klanten roert Scholt Energy zich namelijk steeds nadrukkelijker op de energiemarkt. Desondanks geeft Scholt Energy aan dat ze niet de grootste willen zijn, maar wel de beste. Deze energieleverancier zet in op een partnerschap met zakelijke klanten. Particulieren kunnen dus geen energie afnemen bij Scholt Energy.

Informatie over Scholt Energy

Als energieleverancier voor de zakelijke markt helpt Scholt Energy Nederlandse bedrijven om te besparen op de energiefactuur. Dit doen ze door middel van gerichte inkoopspreiding. Op gunstige marktmomenten worden deelvolumes aan een vast tarief ingekocht, maar het is eveneens mogelijk om ook op de dagmarkt in te kopen en zo van de voordelen van actuele dagschommelingen te genieten. Scholt Energy geeft aan dat ze door deze slimme manier van werken de energiefactuur met 15% kunnen doen dalen.

100% transparant

Het energietarief is gelijk aan het inkooptarief plus een toeslag voor risicofactoren. Dat is eerlijk.

100% groen

Naast besparen helpt Scholt Energy ook te verduurzamen, bijvoorbeeld door zonprojectenbegeleiding.

Overstappen naar Scholt Energy

Bij Scholt Energy staan ze voor een persoonlijke benadering, maar het is wel mogelijk om online een offerte aan te vragen. Deze wordt dan niet meteen gegenereerd, maar door een specialist samengesteld. Uiteraard is zo'n offerte geheel vrijblijvend.

  1. Informatie inwinnen

    Omdat Scholt Energy een uniek concept heeft, is het aangeraden om hier in eerste instantie informatie over in te winnen. De specialisten van Scholt Energy leggen graag het een en ander uit. Via de website van Scholt Energy is het mogelijk om met hen in contact te treden. Dit kan door hen op te bellen of door hen te mailen en zo een terugbelverzoek in te dienen. Een van de specialisten zal dan vrijblijvend het gesprek aangaan en uitleggen hoe de energiemarkt werkt en hoe Scholt Energy kan helpen. Dit is volledig vrijblijvend.

  2. Offerte aanvragen

    Overtuigd van de meerwaarde van Scholt Energy? Dan is het mogelijk om online een offerte aan te vragen. Hiervoor heeft Scholt Energy een handige offertetool gemaakt die via hun website te bereiken is. Hierbij dient men eerst een aantal persoonlijke contactgegevens in te vullen. Bijzonder is dat er vervolgens niet allerlei gegevens moeten worden doorgegeven, maar dat het volstaat om een energiefactuur te uploaden. De offertespecialist gebruikt deze gegevens om een offerte op te stellen. Voor startende ondernemers blijft het natuurlijk wel mogelijk om een inschatting te maken van het verbruik.

  3. De overstap maken

    Na het indienen van de aanvraag zal men nog even per mail een bevestiging verzenden. Binnen de 3 werkdagen wordt dan een voorstel op maat uitgewerkt en toegezonden. Dit voorstel is geheel vrijblijvend. Als het interessant lijkt, gaat men gewoon verder en accepteert men het voorstel. Het is pas op dit punt dat men daadwerkelijk klant wordt bij Scholt Energy. Stem de startdatum wel steeds af in functie van de einddatum van het vorige energiecontract en vergeet dit niet op te zeggen. Eventueel zal een expert helpen om dit vlot te laten verlopen. Hoe dan ook komt men nooit zonder energie te zitten.

Scholt Energy review

Het unieke concept van Scholt Energy zal voor veel zakelijke verbruikers wel degelijk interessant zijn. Het concept wordt bovendien op een begrijpelijke manier uitgelegd en men staat er steeds klaar om het een en ander van een woordje extra uitleg te voorzien. Besparen is zeker mogelijk, maar is natuurlijk wel afhankelijk van de evolutie van de dagprijzen. Dat zouden ze misschien iets meer mogen benadrukken. De persoonlijke dienstverlening en het bijzondere concept kunnen alvast op onze goedkeuring rekenen. Wat de duurzaamheid betreft, scoort Scholt Energy echter ondermaats. Waar de focus op besparen ligt, lijken ze ondertussen wel het klimaat te vergeten.

Uniek concept

Veel energieleveranciers geven de keuze tussen vaste en variabele energiecontracten, maar bij Scholt Energy gaan de mogelijkheden verder. Zo zijn vast en variabel te combineren. Via deze tussenoplossing wordt een deel via een vaste prijs op de termijnmarkt ingekocht en een ander deel op de dagmarkt. Hierdoor zijn de fluctuaties minder groot. Het is een bijzondere oplossing waar veel mensen wellicht warm van worden. Toch liever de dagmarkt op? Ook dan kan men bij Scholt Energy terecht. Het bewijst in elk geval dat Scholt Energy meer doet dan alleen energie aanbieden, maar echt de marktnoden centraal plaatst. Wat dit betreft, kunnen we dan ook enkel lovend zijn.

Persoonlijke dienstverlening

Bij Scholt Energy staan ze voor een persoonlijke service en dit doen ze dan ook heel goed. Zo komen adviseurs gewoon bij klanten langs. Klanten hebben ook hun eigen vast aanspreekpunt waar ze steeds naar kunnen bellen en hun CRM-systeem werkt duidelijk goed. Ook de details, zoals de mogelijkheid om een factuur te uploaden zodat een expert het even kan bekijken, bewijzen de klantgerichtheid die Scholt Energy tentoonstelt. Voor wie echt een persoonlijke service wil van echte experts en niet gewoon van klantendienstmedewerkers die van toeten noch blazen weten, zit bij Scholt Energy zeker goed.

Transparantie en duidelijkheid

Nu Scholt Energy een bijzonder energieconcept aanbiedt, moeten ze het concept natuurlijk wel uitgelegd krijgen. En dat doen ze wonderbaarlijk goed. De website is heel duidelijk vormgegeven en geeft aan hoe het werkt, maar zeker de informatieve video legt het heel goed uit. Daarnaast is het altijd mogelijk om even een specialist te bellen die eventuele resterende vragen beantwoordt. Hier kunnen andere energieleveranciers nog wat van leren. Desondanks gaan we niet beweren dat Scholt Energy het helemaal perfect doet. Een lijst met veelgestelde vragen, extra verdiepende informatie of e-publicaties en dergelijke meer zouden voor nog meer duidelijkheid kunnen zorgen.

Duurzaamheidsscore

Scholt Energy helpt bedrijven op verschillende manieren om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Dit doen ze onder andere door ondersteuning te bieden bij de realisatie van zonne-energieprojecten. Desondanks scoort Scholt Energy niet bijster goed bij het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020). Dit heeft volgens Consumentenbond alles te maken met hun inkoopbeleid waarbij ze onvoldoende focussen op groene energie. Ook uit hun eigen stroometiket blijkt dat ze sterk focussen op aardgas en kolencentrales. Het gedeelte groene energie is daarbij sterk gebaseerd op Europese biomassacentrales die op vlak van duurzaamheid sowieso al gecontesteerd zijn. Consumentenbond geeft wel aan dat Scholt Energy netjes heeft meegewerkt aan het onderzoek en ook transparant is met betrekking tot hun inkoopbeleid, maar daarmee redden ze de planeet natuurlijk nog niet.

Veelgestelde vragen over Scholt Energy

Ontdek de antwoorden op de veelgestelde vragen over Scholt Energy! Benieuwd of alleen grootverbruikers bij hen terecht kunnen? Of wat als je zelf elektriciteit opwekt? En vraagt Scholt Energy een waarborgsom? Lees verder voor deze antwoorden en ontdek ook of je alleen voor stroom of gas bij Scholt Energy kunt aankloppen.

Kunnen alleen grootverbruikers bij Scholt Energy terecht?

Nee, zowel zakelijke klein- als grootverbruikers kunnen klant worden bij Scholt Energy. Natuurlijk zijn de voorwaarden dan wel net iets anders.

Ik wek zelf elektriciteit op. Kan ik bij Scholt Energy terecht?

Ja. Scholt Energy zal netjes de zelf opgewekte energie verrekenen. Bovendien ondersteunt Scholt Energy ook actief (grote) zonne-energieprojecten in Nederland, Duitsland en België.

Vraagt Scholt Energy om een waarborgsom?

Ja, maar dit doen ze enkel als men eerder betalingsachterstanden heeft gehad bij Scholt Energy of wanneer een kredietwaardigheidsonderzoek een risico aantoont. De waarborgsom die ze vragen, bedraagt maximaal zes keer het vermoedelijk te betalen maandbedrag.

Kan ik enkel voor stroom of gas bij Scholt Energy terecht?

Ja, het is mogelijk om voor energie en/of gas klant te worden bij Scholt Energy.

Scholt Energy biedt ondersteuning bij zonne-energieprojecten. Wat houdt dit in?

Scholt Energy biedt een volwaardige begeleiding die start bij het indienen van de subsidie-aanvraag en gaat tot de feitelijke oplevering. Ze helpen bijvoorbeeld bij het bepalen van de potentiële voordelen en helpen bedrijven om het maximum te halen uit hun zonnepanelen.

Hoe kan ik betalen bij Scholt Energy?

Dit kan via automatische incasso of via handmatige overschrijving. Bij een handmatige overschrijving geldt er een betalingstermijn van 14 kalenderdagen.

Op deze site vindt je de energie aanbiedingen van 2023. Daarnaast zijn er vele bespaartips en tips rondom een efficienter huis. Zo helpen we niet alleen jouw portemonee, maar ook het milie.