Geniet van 100% de groenste energie bij Pure Energie

Bij Pure Energie kiezen ze niet gewoon voor groene energie, maar wel voor pure energie. Dat wil zeggen dat het gaat om zonne-energie en windenergie uit Nederland. En niet om bio-energie waarvan de oorsprong heus niet altijd zo groen is als het lijkt. Door samen te werken met energiecoöperaties en andere energiemak(k)ers zorgen ze voor pure winst voor het milieu. En dat is goed voor iedereen.
Geniet van 100% de groenste energie bij Pure Energie
 • Vink voor pure energie Groenste energie van Nederland
 • Puurder wordt het niet Handige overstapservice
 • Pure Energie is goedkoop €300 korting per jaar

Voor wie op zoek is naar de groenste energieleverancier van Nederland is Pure Energie het antwoord. Door te kiezen voor 100% groene wind- en zonne-energie uit Nederland blijft er enkel pure milieuwinst over. Al sinds 1995 ontwikkelt deze energieleverancier windenergieprojecten en intussen heeft het al meer dan 80 windmolens en 50.000 zonnepanelen geplaatst. En met Extra Windvoordeel geniet je ook nog eens van een heel mooie energie aanbieding van Pure Energie!

Laurens Arends

Veel energieleveranciers zetten momenteel een stop op de aanbiedingen, maar dat geldt niet voor Pure Energie. Het combineert de groenste energie van Nederland met een korting. Dit is een heel mooie energie aanbieding die ik zeker aanbeveel.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • 5 ster
 • 9.2

Energie aanbieding: de 100% groenste energie van Nederland mét korting

Bij Pure Energie kies je voor de groenste energieleverancier van Nederland. Dat zeggen we niet zomaar, want deze energieleverancier is door Consumentenbond al negen jaar op rij verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Elk jaar opnieuw krijgt het als enige energieleverancier een 10 op 10. Ook volgens Natuur&Milieu en WISE is het de groenste energieleverancier van Nederland. Dat komt omdat de geleverde energie écht groen is, zonder sjoemelstroom en zonder gekke certificaten om dingen goed te praten. Niet voor niets heeft ook Gaslicht.com Pure Energie eerder al verkozen tot e” beste energieleverancier van het jaar 2021.

Naast groene stroom biedt Pure Energie ook CO2-gecompenseerd gas aan. Geen gas gebruiken, is natuurlijk nog steeds de beste oplossing. Voor wie niet zonder gas kan, is CO2-gecompenseerd gas op dit moment het groenste alternatief. Pure Energie compenseert de CO2-uitstoot volgens de Gold Standard van het WNF. Daarvoor investeert het in onder meer duurzaamheidsprojecten in Afrika en Azië, bijvoorbeeld in grote wind- en zonneparken.

De groenste energie én Extra Windvoordeel bij Pure Energie

Niet alleen reken je bij Pure Energie op de groenste energie van Nederland, maar bovendien is deze groene energie ook nog eens te combineren met een heel mooie energie aanbieding van Pure Energie: Extra Windvoordeel. Dat wil zeggen dat je een korting van €300 ontvangt op je energiecontract voor gas en stroom. Hiervoor dien je wel te kiezen voor een contract van één jaar. Het gaat om een korting op jaarbasis. Op maandbasis betekent dit een korting van 25 euro.

100% de groenste stroom

Voordelen

 • De groenste stroom van Nederland
 • Geniet van €300 korting
 • CO2-gecompenseerd gas
 • 100% groene energie uit Nederland
 • 100% klimaatneutrale energieleverancier

Nadelen

 • Geen welkomstcadeau voor nieuwe klanten
 • Pure Energie App is soms onduidelijk
 • CO2-gecompenseerd gas is geen groen gas
 • €300 korting enkel bij een contract van 1 jaar
 • €300 korting geldt enkel bij stroom en gas

Conclusie: veel redenen om te kiezen voor de groenste energie van Nederland

Het milieu is iets dat ons allemaal aanbelangt. Door goed te doen voor het milieu, doen we goed voor onszelf, voor onze buren en voor onze kinderen. Alleen al daarom is het een enorm goed idee om te kiezen voor de groenste energieleverancier van Nederland. Dat de groenste energieleverancier van Nederland daar ook nog eens een mooie energie aanbieding aan koppelt, maakt het er alleen maar mooier op. Zeker als je weet dat de energieprijzen er ongelofelijk scherp zijn. Daarom is deze energieleverancier wat ons betreft een aan te raden keuze.

Veelgestelde vragen over de groenste energie van Pure Energie

Verschillende energieleveranciers geven aan dat ze groene energie leveren, terwijl de groenste energieleverancier volgens organisaties als Consumentenbond toch Pure Energie is. Hoe dat komt en wat er zo groen is aan Pure Energie? Deze en andere vragen beantwoorden we in deze FAQ over de groenste energie van Pure Energie.

Wat is CO2-compensatie met de Gold Standard Certificaten?

De CO2 Gold Standard Certificaten zijn de certificaten die Pure Energie gebruikt om de CO2-uitstoot van het geleverde gas te compenseren. Het gaat om een initiatief van onder andere het WNF (Wereld Natuur Fonds). Hierbij compenseert Pure Energie de CO2-uitstoot door dergelijke certificaten aan te schaffen. Dit geld wordt dan gebruikt om dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen, bijvoorbeeld door te investeren in het opwekken van groene energie elders in de wereld.

Wat is het verschil tussen CO2-gecompenseerd gas en groen gas?

CO2-gecompenseerd gas is eigenlijk grijs gas, gas dat voor vieze CO2-uitstoot zorgt. Deze CO2-uitstoot compenseert men door elders in de wereld de CO2-uitstoot terug te dringen. Zo staat men quitte. Bij groen gas of biogas is het gas gemaakt uit digestaat (vergiste biomassa). Op dit moment is groen gas nog steeds erg schaars en voor veel mensen geen oplossing. CO2-gecompenseerd gas is het duurzaamste alternatief dat momenteel op grote schaal kan worden aangeboden in Nederland.

Wat is de oorsprong van de groenste energie van Pure Energie?

Pure Energie levert enkel groene stroom die afkomstig is van windmolens en zonnepanelen uit Nederland. Volgens het recentste stroometiket gaat het voornamelijk om windenergie (98%). Zonnepanelen nemen slechts een klein aandeel in (2%).

Wat kan ik met de Pure Energie App?

De Pure Energie App maakt het mogelijk om altijd en overal het energieverbruik in te zien. Daarnaast is het mogelijk om gegevens aan te passen of om een energiebron te kiezen. Dit alles kan ook online, via het klantenportaal van Pure Energie.

Kan ik een laadpaal laten plaatsen via Pure Energie?

Ja, dat kan. Pure Energie werkt hiervoor samen met Blue Current. Dat wil zeggen dat de contractspartij Blue Current is en niet Pure Energie. Blue Current zal ook de laadpaal komen installeren. Pure Energie zorgt er enkel voor dat de gegevens correct worden overgedragen aan Blue Current en dat je geniet van een scherpe prijs.