Tijdelijk €350 korting bij 3 jaar groene stroom en gas van NLE

NLE heeft regelmatig een mooie energie aanbieding lopen, maar deze keer gaan ze wel heel ver om nieuwe klanten aan te trekken. Ze hebben namelijk tijdelijk een voordelige energie aanbieding lopen waarbij je tot 350 euro korting krijgt als je kiest voor een driejarig energiecontract voor stroom en gas. Drie jaar tarieven vastklikken is niet eens zo gek, want hun knetterscherpe tarieven maken de overstap wel heel aangenaam. Daarnaast regelt NLE de overstap en gaat het ook nog eens om 100% groene windstroom.
Tijdelijk €350 korting bij 3 jaar groene stroom en gas van NLE
 • kwalitatief hoogwaardige energie 3 jaar stroom en gas
 • vinkje voor goede energie €350 cashback
 • verantwoorde energie aanbieding 100% groene stroom

Bij deze energie aanbieding gaat het om een korting tot 350 euro. Dit wil zeggen dat er ook andere kortingen mogelijk zijn. Dit klopt, want bij de keuze voor een eenjarig energiecontract krijg je een korting van 100 euro. Het is opvallend dat de keuze voor een driejarige energie aanbieding hier voordeliger is, terwijl veel energieleveranciers net de omgekeerde methode hanteren. In beide gevallen gaat het wel om een korting voor wie groene stroom én gas afneemt. Wanneer je alleen gas of alleen stroom afneemt, wordt de korting met 50% verminderd. In dat geval heb je de optie om te kiezen voor 50 euro korting bij een eenjarig energiecontract of 175 euro bij een driejarig energiecontract. In de praktijk wil dit zeggen dat bijna iedereen van deze actie gebruik kan maken.

Laurens Arends

Dit is een mooie groene energie aanbieding voor wie de tarieven gedurende een langere periode wil vastzetten. Ook de eenjarige korting is mogelijk, maar die aanbieding is toch net iets minder rooskleurig. Daarom raad ik aan om voor de maximale korting te kiezen.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 8.5

Energie aanbieding: €350 korting bij NLE

Aan deze energie aanbieding zijn zoals altijd een aantal voorwaarden verbonden. Zo is de maximale korting er enkel voor nieuwe klanten die zowel stroom als gas afnemen. Bestaande klanten kunnen deze korting niet gebruiken en ook nieuwe klanten die enkele jaren terug klant zijn geweest, komen niet in aanmerking voor deze bonus. Verder wordt deze bonus als een cashbackkorting toegekend op de eerste jaarnota. Dit wil zeggen dat je de korting eenmalig ontvangt en dat je de jaren daarop dus geen korting meer geniet. Voortijdig overstappen is dan geen goed idee omdat je een opzegboete moet betalen. Het doet natuurlijk geen afbreuk aan hoe royaal deze korting is en ook andere energieleveranciers hanteren soortgelijke voorwaarden, maar het zijn toch belangrijke zaken om te weten alvorens je een nieuw energiecontract afsluit.

€ 350 korting bij NLE

Voordelen

 • 100% groene energie
 • Heel scherpe tarieven
 • Hoge korting
 • Ook bij enkel stroom of gas
 • Ook korting bij 1-jarig contract

Nadelen

 • 1-jarige korting is minder interessant
 • Korting is eenmalig
 • Strenge voorwaarden
 • Enkel voor nieuwe klanten
 • Enkel voor consumenten

Conclusie: een mooie aanbieding voor de snelle beslissers

NLE heeft wel vaker een mooie energie-aanbieding, maar deze worden vaak slechts tijdelijk aangeboden. Ook deze mooie energie aanbieding met een cashback van 350 euro zal uiteraard niet eeuwig blijven bestaan. Voor de snelle beslissers die groene energie willen combineren met een mooie cashbackkorting in het eerste jaar is deze energie aanbieding zeker te overwegen. Liever een korter energiecontract? Dan kan je ook de kortlopende energie aanbieding overwegen, maar dan zijn er eigenlijk interessantere opties te vinden.

Over welke betaalmethoden beschik ik?

Deze energie aanbieding geldt enkel voor wie de energienota’s via automatische incasso voldoet. Je kan dus geen andere betaalmethoden gebruiken en van deze korting genieten.

Wanneer krijg ik de cashback?

De cashback wordt verrekend wanneer de eerste jaarnota wordt opgesteld. Het is wel belangrijk dat alle termijnnota’s op dat moment zijn voldaan, inclusief eventuele extra kosten als incassokosten. Indien dit niet het geval is, zal de bonus automatisch vervallen.

Wat als ik voortijdig overstap?

Bij een voortijdige overstap moet je altijd een opzegboete betalen. Als je in het eerste jaar overstapt, betaal je niet alleen een opzegboete maar verlies je ook deze cashback.

Hoelang geleden mag ik klant geweest zijn van NLE om van deze korting te genieten?

Je moet minstens de afgelopen 61 maanden geen klant van NLE zijn geweest om aanspraak te kunnen maken op deze korting.

Heeft NLE ook energie aanbiedingen voor bestaande klanten?

Ja, ruimschoots voor het einde van het energiecontract nemen ze zelf contact op met hun klanten om hen opnieuw een scherpe energie aanbieding voor te stellen.