Geniet van groene stroom tegen inkoopprijzen bij Frank Energie

Bij Frank Energie pakken ze de dingen net iets anders aan. Deze energieleverancier profileert zichzelf als eerlijk en openhartig en houdt geen commissie in op de energiekosten. Er zijn ook geen vaste energiecontracten of kleine lettertjes, want alle klanten genieten er gewoon van energie tegen inkoopprijzen. Als klant van Frank Energie geniet je dus van dezelfde energietarieven als groothandelaars en dat is op lange termijn in principe voordeliger. Daarmee speelt Frank Energie in op de Nederlandse consument, een consument die er écht niet van houdt om te veel te betalen.
Geniet van groene stroom tegen inkoopprijzen bij Frank Energie
 • kwalitatief hoogwaardige energie 100% groene stroom
 • vinkje voor korting Geniet van inkoopprijzen
 • liefde voor groene energie Geen opzegboetes

De energiemarkt heeft het moeilijk en verschillende energieleveranciers gingen al op de fles. Frank Energie laat deze turbulente tijden niet aan zijn hart komen. Integendeel, het vindt dat dit net het ideale moment is om extra veel windenergie op de Nederlandse consument los te laten. Het doet dat met een unieke en gewaagde formule: 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas tegen inkoopprijzen. Dat wil zeggen dat de energieprijzen die de consument betaalt elk uur van de dag anders zijn. Consumenten die bewust omgaan met energie of die bijvoorbeeld een thuisaccu hebben, kunnen op deze manier flink besparen. Dit combineert Frank Energie met allerlei tools om extra inzicht te krijgen, waardoor de besparing alleen maar verder oploopt.

Laurens Arends

Hoewel de energiemarkt het heel moeilijk heeft, bewijst Frank Energie dat het toch nog steeds mogelijk is om te besparen. Het doet dat met een geniale en tegelijkertijd ook gewaagde energie aanbieding: 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas tegen inkoopprijzen. Hoewel deze energie aanbieding heel interessant kan zijn, is het misschien niet voor iedere consument even geschikt. Tijdens de winter betaal je namelijk (veel) meer en in de zomer (veel) minder. Je zal dus zelf een spaarpotje moeten aanleggen voor de wintermaanden.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • 5 ster
 • 9.0

Voordelen

 • Geniet van energie tegen inkoopprijzen
 • Altijd 100% groene stroom
 • Kies al dan niet voor CO2-gecompenseerd gas
 • Behoud zelf de controle en verbruik wanneer energie goedkoop is
 • Handige tools voor extra inzicht in het energieverbruik

Nadelen

 • Meteen meer betalen als de energieprijzen stijgen
 • Niet geschikt voor wie vooral verbruikt op piekmomenten
 • Elke maand een ander factuurbedrag zorgt voor onzekerheid
 • Niet geschikt voor mensen zonder een digitale meter
 • Minder geschikt voor mensen zonder een smartphone

Energie aanbieding: groene stroom en CO2-gecompenseerd gas tegen inkoopprijzen

Dankzij deze energie aanbieding kunnen klanten van Frank Energie stroom en gas verbruiken aan dezelfde tarieven als wat groothandelaars betalen. In tegenstelling tot andere energieleveranciers past Frank Energie hier geen winstmarge op toe. Wel is er per contract een maandelijkse servicevergoeding te betalen. Deze vergoeding is onafhankelijk van het verbruik. Frank Energie heeft er met andere woorden geen belang bij dat klanten meer energie verbruiken.

100% groen en 100% grip op de kosten

Niet alleen het feit dat klanten energie tegen inkoopprijs afnemen, is heel bijzonder. Bovendien gaat het ook nog eens om duurzame stroom die wordt opgewerkt door zonnepanelen en windparken uit Nederland. Daarnaast biedt Frank Energie talloze mogelijkheden om energie te besparen en de grip op de kosten te verhogen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de actuele prijzen in te zien, periodes te vergelijken of na te gaan op welk moment van de dag de energie voordeliger is. En dat is dan weer een ideaal moment om de elektrische auto op te laden. Een leuk extraatje: er zijn geen opzegtermijnen of opzegboetes voor wie toch niet tevreden is van deze energie aanbieding van Frank Energie.

Energie aanbieding van Frank Energie

Conclusie: goede energie aanbieding voor wie graag de touwtjes in handen heeft

Deze energie aanbieding kan interessant zijn, maar is dat mogelijk niet voor iedereen. Voor wie graag de touwtjes in handen heeft, bereid is om de energieprijzen actief op te volgen en van plan is om het gedrag daarop af te stemmen, is Frank Energie een goede keuze. Het is mogelijk om op deze manier flink te besparen. De voorwaarde is wel dat het geen probleem is als de energiefactuur de ene maand wat hoger of lager is dan de andere maand. Voor wie daarentegen problemen heeft om tijdens de zomermaanden geld opzij te zetten voor de hogere energiefacturen in de koude wintermaanden is Frank Energie een minder goede keuze. Hetzelfde geldt voor mensen die liever niet actief hun energieverbruik opvolgen.

Veelgestelde vragen over de energie aanbieding van Frank Energie

Terwijl veel energieleveranciers pronken met bijvoorbeeld welkomstbonussen of loyaliteitsprogramma’s pakt Frank Energie het anders aan. Door deze bijzondere aanpak hoeft het niet te verbazen dat de energie aanbieding van Frank Energie vragen oproept. Daarom beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over deze aanbieding van Frank Energie.

Frank Energie verkoopt energie tegen inkoopprijzen. Hoe verdient Frank dan geld?

Bij Frank Energie rekenen ze per energieproduct een maandelijkse vergoeding aan. Deze vergoeding wordt onder andere gebruikt om het platform operationeel te houden en verder uit te bouwen. Men werkt dus niet gratis, maar is wel goedkoop.

Hoe groen is de energie van Frank Energie?

De stroom van Frank Energie is 100% groen. Het gaat om groene stroom die afkomstig is windparken en zonnepanelen. Bij het gas heb je zelf de keuze of je al dan niet kiest voor CO2-gecompenseerd gas. Men plant actief bomen aan in samenwerking met Trees for All. Dit compenseert de CO2-uitstoot.

Ik heb zonnepanelen. Kan ik ook gebruikmaken van deze energie aanbieding?

Ja, dat kan. Frank Energie past eerst de landelijke salderingsafspraken toe en vergoedt vervolgens de dynamische energieprijs.

Zijn er risico's verbonden aan energie tegen inkoopprijzen?

Ja, bij inkoopprijzen zijn wijzigingen op de internationale energiemarkt meteen voelbaar. Dat is minder het geval als er wordt gewerkt met energiecontracten met vaste bedragen. Bovendien zullen mensen die vooral tijdens de piekuren energie verbruiken meer betalen. Het is met andere woorden belangrijk om slim energie te verbruiken.

Wat zijn de inkoopprijzen waarover Frank Energie het heeft?

Het gaat om de spotprijzen of de groothandelprijzen, de prijzen die de energiebedrijven zelf dienen te betalen. Voor stroom worden deze energieprijzen per uur vastgelegd, voor gas wordt dit per dag vastgelegd. Frank Energie rekent deze prijzen een-op-een door. Houd er rekening mee dat Frank Energie, net als andere energieleveranciers, wel verplicht is om daarbovenop onder meer belastingen, heffingen en netbeheerkosten te berekenen.