Zorgeloos genieten van CO2-gecompenseerd gas bij Engie

Op het gebied van groen (bio)gas zijn er nog grote stappen te zetten. In de praktijk blijven we nog steeds erg afhankelijk van klassiek aardgas uit onder meer Groningen en Rusland en van vloeibaar (schalie)gas uit onder meer de Verenigde Staten. Het gaat daarbij om grijze energie. Bij Engie vinden ze dat het beter kan en daarom is er deze energie aanbieding van Engie: stoot minder CO2 uit door CO2-gecompenseerd gas en betaal geen cent extra.

Hoe gas toch groen kan zijn

Voor veel Nederlanders is het spijtig genoeg nog niet mogelijk om gasloos te wonen. En voor energieleveranciers is het nu eenmaal nog niet mogelijk om écht groen gas te leveren. Desondanks biedt Engie toch een oplossing aan: CO2-gecompenseerd gas. Bij CO2-gecompenseerd gas compenseert Engie de CO2-uitstoot door te investeren in groene projecten. Zo wordt de totale CO2-uitstoot naar nul herleid. En dat zonder dat het de klant meer kost. Wat een leuke energie aanbieding van Engie!

"Bij Engie hebben ze begrepen dat de energietransitie maar beter niet op zich kan laten wachten. Net daarom is dit zo’n mooi initiatief dat ik enkel kan toejuichen. Alleen al omwille van de keuze voor CO2-gecompenseerd gas is Engie wat mij betreft aan te raden."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

Standaard genieten van CO2-gecompenseerd gas

Eenvoudig energie besparen. Goede CO2-compensatie. Donaties aan Trees for All.

Bekijk de aanbieding →

Energie aanbieding van Engie: CO2-gecompenseerd gas

Op termijn moeten we in Nederland van het gas af, maar dat wil niet zeggen dat elk gezin zomaar gas links kan laten liggen. Daarom biedt Engie een passende oplossing aan, namelijk door de CO2-uitstoot van het geleverde gas te compenseren. Het doet dat al sinds 2019 voor alle nieuwe klanten met een gascontract. Dat is belangrijk, want broeikasgassen als CO2 dragen bij aan de klimaatverandering.

Het gas wordt gecompenseerd door diverse projecten te ondersteunen. Men investeert voornamelijk in de eigen Gold Standard Cookstove-projecten in Eritrea, Ethiopië en China. Daar gebruikt men nog steeds erg veel hout en houtskool om op te koken, wat resulteert in ontbossing. Door schone kooktoestellen aan te bieden, hoeft men er niet langer te ontbossen en draagt Engie ook nog eens bij aan een betere luchtkwaliteit.

CO2-compensatie volgens de strengste standaard

De projecten waarmee de CO2-uitstoot door Engie wordt gecompenseerd, doen meer dan alleen de CO2-uitstoot reduceren. Het draagt bij aan een betere levensstandaard voor de lokale bevolking. Door te investeren in ontwikkelingslanden kunnen de inwoners van deze landen ook zelf evolueren naar een schonere manier van leven en werken. En door te kiezen voor Gold Standard-projecten ben je zeker dat er aan de strengste standaard op het gebied van CO2-reductie is voldaan. Deze standaard is door een groep ngo’s, onder leiding van het WNF (Wereld Natuur Fonds), ontwikkeld. De op basis van deze standaard verkregen CO2-credits zijn heel betrouwbaar. Hierdoor ben je zeker dat de CO2-uitstoot bij deze energie aanbieding correct is gecompenseerd.

Bekijk de aanbieding →

Conclusie: goede energie aanbieding voor Nederlandse gezinnen die gas verbruiken

Kan jij nog niet van het gas af, maar wil je wel zo duurzaam mogelijk gas verbruiken? Dan is het een goed idee om te kiezen voor deze energie aanbieding van Engie. Bij Engie ben je namelijk zeker dat je gas altijd wordt gecompenseerd. In afwachting van wat de toekomst brengt – misschien wel 100% biogas – is dit momenteel het beste dat je kan doen en verwachten. De door Engie gesteunde projecten voldoen aan de hoogste eisen en men investeert zowel in Nederland als in het buitenland. Bovendien zijn de contractvoorwaarden bij Engie heel goed. Het zijn stuk voor stuk goede redenen om te kiezen voor deze groene energie aanbieding van Engie.

  • Standaard CO2-gecompenseerd gas voor nieuwe klanten

  • Projecten die voldoen aan de Gold Standard

  • Duurzame investeringen in derdewereldlanden

  • Tienduizenden bomen planten in Nederland

  • Boetevergoeding bij het overstappen naar Engie

  • CO2-gecompenseerd gas is minder groen dan biogas

  • De groene stroom is niet volledig van Nederlandse oorsprong

  • De groene stroom is ook afkomstig van biomassacentrales

  • Betaling boetevergoeding is enkel voor contracten vanaf 3 jaar

  • Engie kan zekerheden vragen, zoals een waarborgsom

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas bij Engie

CO2-compensatie is pas waardevol als er waardevol wordt gecompenseerd. En als de CO2-credits aan voldoende hoge eisen voldoen. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat mensen soms nog vragen hebben over CO2-gecompenseerd gas van bijvoorbeeld Engie. In de onderstaande FAQ beantwoorden we deze vragen.

Wat houdt de compensatie met efficiënte cookstoves in?

In veel landen is men nog steeds heel afhankelijk van bomen om te verwarmen en te koken. Deze afhankelijkheid zorgt ervoor dat men volledige bossen kapt. Het resulteert ook in luchtvervuiling, bodemverdeling, een verlies van biodiversiteit en rookvorming. Met de cookstoves van Engie biedt men een alternatief. Deze cookstoves hebben tot 70% minder hout nodig en zorgen voor een CO2-reductie, terwijl het bos de tijd heeft om opnieuw aan te groeien. De cookstoves worden onder andere verspreid in Eritrea, Ethiopië en China.

China is toch een rijk land. Waarom biedt Engie er cookstoves aan?

In China is er ongelofelijk veel ongelijkheid en komt armoede nog steeds erg vaak voor. Zeker op het platteland is de armoede soms schrijnend. Engie biedt de cookstoves aan in de armste regio’s van het land. Het gaat om cookstoves op zonne-energie die veel zuiniger zijn dan de kolenfornuizen die men er vaak gebruikt.

Wat is de impact van de CO2-compensatieprojecten van Engie?

Elk jaar publiceert Engie een impactrapportage met duidelijke cijfers omtrent de impact van de compensatieprojecten. Op het moment van schrijven dateert het recentste rapport van 2020. In dat jaar heeft Engie via de projecten 237.092 ton CO2 gecompenseerd. Dat is evenveel CO2 als wanneer je met de auto 21.592 keer langs de evenaar rondom de aarde zou rijden.

Doet men bij Engie ook iets voor de natuur in Nederland?

Ja, naast het investeren in cookstoveprojecten doneert Engie aan de stichting Trees for All. Deze organisatie plant met dit geld bomen, ook in Nederland. De afgelopen jaren heeft Engie op deze manier al tienduizenden bomen geplant. Deze bomen nemen CO2 op en compenseren zo de CO2-uitstoot.

Ik wil ook zelf duurzamer door het leven gaan. Hoe kan Engie mij helpen?

Engie doet meer dan alleen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas leveren. Met de gratis ENGIE-app is het bijvoorbeeld mogelijk om eenvoudig te zien hoeveel energie er wordt verbruikt en waar er besparingsopportuniteiten voor het grijpen liggen. Het is ook mogelijk om van persoonlijk besparingsadvies te genieten. Onder andere voor zonnepanelen, laadpaaloplossingen en een warmtepomp kun je eveneens terecht bij Engie.