€200 cashback voor Nederlandse groene energie bij Engie

Bij Engie krijgen klanten die kiezen voor 100% Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas nu een cashback van €200. Dit geldt enkel voor een 1-jarig contract met vaste energietarieven en niet voor het 3-jarig energiecontract. Echter, bij het 3-jarig energiecontract reken je op extra scherpe energietarieven waardoor het alsnog een interessantere keuze kan zijn. Neem er dus even je rekenmachine bij en ga na welke optie het meeste voordeel oplevert. Onthoud wel: bij een 3-jarig energiecontract kan je niet tussentijds boetevrij overstappen, waardoor je niet elders van een cashback of een welkomstcadeau kan genieten. De praktijk leert dat een kort energiecontract en jaarlijks overstappen het meeste voordeel oplevert, maar lage energietarieven voor drie jaar zorgt voor zekerheid en gemak. Aan jou de keuze.

Bij Engie gaan ze voor duurzaam

Bij Engie willen ze de duurzame keuze maximaal aanmoedigen en daarom kiezen ze voor een scherpe cashback in combinatie met 100% groene energie en CO2-gecompenseerd gas. Dit gas is dus gewoon grijs, maar wordt gecompenseerd met andere duurzame initiatieven zoals bebossingsprojecten. Aan deze cashback zijn weinig voorwaarden verbonden, net omdat Engie de duurzame keuze zo interessant mogelijk wil maken. Zo komt het 1-jarig energiecontract gewoon in aanmerking voor de maximale cashback. Wie daarentegen kiest voor een driejarig energiecontract krijgt wel scherpere tarieven voorgeschoteld. Afhankelijk van het energieverbruik kan dit voor een grotere besparing zorgen dan de cashback van €200.

"Dit is geen slechte energie aanbieding en de energietarieven zijn scherp, maar er zijn ook een aantal minpunten. Zo betaalt Engie de opzegboete van je huidige energieleverancier niet terug als je voor deze actie kiest en geldt de actie enkel voor nieuwe klanten. Er zijn ook aanbiedingen met een royalere cashback. Deze energie aanbieding is vooral een goede keuze wanneer groene energie een must is, maar het is niet de scherpste energie aanbieding.."

Laurens Arends - Reviewer van energie aanbiedingen

€200 cashback op 1 jaar groene energie

1 jaar vaste prijzen. €200 cashback. 100% groen.

Bekijk de aanbieding →

Cashback bij Engie: voorwaarden en aandachtspunten

Aan deze cashbackactie van Engie zijn zoals altijd een aantal spelregels verbonden. In de eerste plaats moet je weten dat je deze actie niet kan combineren met andere acties. Bovendien betaalt Engie geen opzegboetes van je huidige energieleverancier terug wanneer je een beroep doet op deze cashbackactie. Verder verlies je de cashbackkorting wanneer je binnen het jaar de overeenkomst beëindigt of wanneer je betalingsachterstand hebt. De cashback ontvang je na de minimale looptijd van 12 maanden en wordt verrekend met het saldo.

Bekijk de aanbieding →

Conclusie van de energie aanbieding van Engie

Al met al is dit een mooie energie aanbieding, zeker ook door de scherpe energietarieven. Toch is het niet de scherpste aanbieding en zijn er veel voorwaarden aan verbonden. De actie beperkt zich ook enkel tot nieuwe klanten en het geldt bijvoorbeeld niet wanneer je betaalachterstand hebt, terwijl het net mensen met betaalachterstand zijn die de cashback wellicht het beste kunnen gebruiken. Desondanks gaat het wel om echte groene stroom en CO2-gecompenseerd gas. Hierbij worden overigens niet alleen bomen geplant in het buitenland, maar ook in Nederland. Daardoor blijven de voordelen niet beperkt tot CO2-reductie, maar wordt ook onze eigen leefomgeving een stukje groener en aangenamer. Deze cashbackactie is dan ook vooral aan te raden voor wie groene energie heel belangrijk vindt. Als het louter gaat om maximaal voordeel, zijn er scherpere energie aanbieding te vinden.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • €200 extra cashback bovenop de jaarrekening

  • Contract met een korte looptijd van 1 jaar

  • Energie van Nederlandse bodem (zonne-energie)

  • Vrij scherpe energietarieven

  • Deze actie geldt alleen voor nieuwe klanten

  • Verlies van cashback bij voortijdige overstap

  • Engie betaalt de opzegboete niet terug

  • 1 jaar wachten alvorens je de cashback krijgt

  • Geen cashback bij een energiecontract van 3 jaar

Veelgestelde vragen over de €200 cashback op 1 jaar groene energie

Ontdek de diepgaande details over de €200 cashback op 1 jaar groene energie en de voordelen van een driejarig energiecontract. Duik in de mogelijkheden voor zowel particuliere als zakelijke klanten en begrijp de relatie tussen opzegboetes en cashbackkorting. Verken daarnaast hoe je bijdraagt aan de vergroening van Nederland. Lees verder en verrijk je kennis over energie aanbieding.

Kan het driejarig energiecontract interessanter zijn?

Dit is sterk afhankelijk van het energieverbruik. Bij een beperkt energieverbruik weegt een cashback van €200 veel zwaarder door dan scherpe energietarieven. Wij namen bijvoorbeeld de proef op de som. Bij een jaarlijks stroomverbruik van 1.590 kWh en een gasverbruik van 850 m³ betaal je €91 per maand bij een eenjarig energiecontract. Verreken daar de cashbackkorting bij en het gaat om €74,33 per maand. Bij een driejarig energiecontract betaal je in dit geval €87 per maand, waardoor een eenjarig energiecontract interessanter is. In de meeste gevallen zal zo’n eenjarig energiecontract interessanter zijn.

Waar in Nederland plant Engie bomen aan?

Dit gebeurt steeds in samenwerking met Trees for All en in diverse natuurgebieden. Eerder werden er bijvoorbeeld al 12.000 bomen geplant in Hollandse Hout, waar onder meer de houtsnip en zeldzame paddenstoelsoorten voorkomen. Ook werden er 18.000 bomen geplant in Sang en Goorkens, waar onder meer het elzenzegge-elzenbroek, de gevlekte orchis en de sperwer voorkomen.

Kan ik zelf helpen bij het planten van bomen?

Ja, jaarlijks organiseert Engie de ENGIE Boomplantdagen. Klanten van Engie, maar ook hun kinderen, kunnen dan helpen bij het planten van bomen.

Kan ik als zakelijke klant een beroep doen op deze cashbackkorting?

Nee, deze cashbackkorting is er enkel voor particuliere klanten. Raadpleeg onze zakelijke energievergelijker om de scherpste zakelijke energie aanbieding te vinden.

Mijn huidige energieleverancier rekent een opzegboete aan. Is deze cashbackkorting dan nog interessant?

Het is afhankelijk van hoe hoog de opzegboete is. Bij contracten die een resterende contractduur hebben van 2,5 jaar of langer bedraagt deze boete namelijk €125. Bij stroom en gas samen gaat het dus om €250. Wanneer je kiest voor een energiecontract van drie jaar of langer, dus zonder cashbackkorting, zal Engie deze boete vergoeden. Bij een 1-jarig energiecontract met cashbackkorting doet Engie dit niet. Neem er dus even je rekenmachine bij en ga na welke optie voordeliger is. Houd daarbij ook rekening met de lagere energietarieven bij het driejarig energiecontract.

Op deze site vindt je de energie aanbiedingen van 2023. Daarnaast zijn er vele bespaartips en tips rondom een efficienter huis. Zo helpen we niet alleen jouw portemonee, maar ook het milie.