10% korting en tot €140 welkomstbonus bij UnitedConsumers

UnitedConsumers koopt energie in voor ruim 500.000 deelnemers in Nederland. Hierdoor kan dit consumentencollectief betere voorwaarden en prijzen bedingen. Dit voordeel stroomt rechtstreeks terug naar de deelnemers. Zo biedt UnitedConsumers momenteel stroom aan met een korting van 10% op de gemiddelde energieprijs, met daarbovenop een welkomstbonus die oploopt tot €140. Dit niet alleen bij energiecontracten met vaste prijzen, maar evenzeer bij energiecontracten met variabele prijzen. Hierdoor behoud je steeds alle keuzevrijheid. Het gaat hierbij bovendien enkel om groene stroom. UnitedConsumers eist namelijk van de energiebedrijven dat zij hun beste aanbod voor groene stroom uitbrengen. Daar wint iedereen bij.
10% korting en tot €140 welkomstbonus bij UnitedConsumers
 • kwalitatief hoogwaardige energie Vanaf 1 jaar stroom en/of gas
 • vinkje voor mooie korting 10% korting op energieprijs
 • hartje voor extra korting Welkomstkorting tot €140

Met energie van UnitedConsumers bespaar je 10% op de gemiddelde energieprijs in Nederland. Deze gemiddelde landelijke energieprijs wordt berekend op basis van de tarieven van de tien grootste energieleveranciers in Nederland. Het exacte bedrag van de korting zal pas later bekend zijn. Daarom betalen klanten eerst het gewone termijnbedrag zonder korting aan UnitedConsumers. Na een jaar wordt de korting berekend en wordt het toegevoegd aan het persoonlijk bespaartegoed in hun account. Dit kan vervolgens worden uitbetaald, maar het is ook mogelijk om het in te wisselen in de Kadoshop. Hierin zijn allerlei spulletjes te vinden waarop UnitedConsumers opnieuw flinke kortingen heeft bedongen.

Laurens Arends

UnitedConsumers heeft een vrij interessante energie aanbieding voor wie niet jaarlijks wil vergelijken. Toch blijkt het niet altijd de interessantste keuze te zijn. Bovendien wordt de korting ook pas laat uitbetaald, namelijk na de eerste jaarnota. Een degelijke korting in combinatie met gemak zijn de voornaamste voordelen.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • lege ster
 • 7.1

Voordelen

 • Niet zelf zoeken naar goede kortingen
 • 10% korting op de gemiddelde energieprijs
 • Mooie cashbackkorting
 • Veel vrijheid qua contractduur
 • Betaalt opzegboetes terug

Nadelen

 • Niet de scherpste deal
 • Korting volgt pas na 1 jaar
 • Tot een jaar wachten voor terugbetaling opzegboete
 • Zelf uitbetaling van korting aanvragen
 • Betalen met automatische incasso

Energie-aanbieding: tijdelijk tot €140 welkomstbonus

Bovenop de korting van 10% op 100% groene stroom en gas heeft UnitedConsumers nu ook een welkomstbonus afgedwongen. Deze welkomstbonus bedraagt €20 bij een energiecontract van één jaar met variabele prijzen. Bij een energiecontract van drie jaar stroom en gas aan vaste prijzen bedraagt de welkomstbonus €100.

De ruimste korting hebben ze afgedwongen bij een energiecontract met één jaar aan vaste tarieven voor stroom en gas. Dan krijg je namelijk een welkomstbonus van €140. Net zoals de korting, wordt de welkomstbonus jaarlijks na de jaarnota aan het persoonlijk bespaartegoed toegevoegd. Je moet dus altijd een jaartje wachten alvorens je het voordeel echt voelt.

Tot €140 welkomstbonus bij UnitedConsumers

Conclusie: een goede energie aanbieding voor wie liever niet zelf zoekt en vergelijkt

UnitedConsumers legt de focus op het bedingen van mooie kortingen op de energieprijs en niet op welkomstcadeaus en welkomstkortingen. Hoewel ze nu zo’n welkomstkorting in de wacht wisten te slepen, is deze zeker niet gunstiger dan wat je van andere energieleveranciers gewoon bent. Het is inderdaad zo dat de energietarieven via UnitedConsumers (incl. korting) ongelofelijk scherp zijn.

Desondanks staat het niet vast dat het ook echt de best mogelijke deal is. Sommige energieleveranciers geven bijvoorbeeld cadeaubonnen ter waarde van €300 weg, waardoor het totale voordeel groter is. Het gaat dan echter niet om geld dat je op je rekening krijgt. UnitedConsumers heeft dan weer het voordeel van het gemak: je weet steeds zeker dat je een goede aanbieding in de wacht hebt gesleept, zonder dat je zelf hoeft te vergelijken.

1 jaar wachten Wanneer krijg ik mijn korting gestort?

De korting wordt net zoals de eenmalige welkomstbonus jaarlijks, na de jaarnota, op het persoonlijk bespaartegoed bijgeschreven. Via de applicatie Mijn UnitedConsumers kan je dit bespaartegoed laten uitbetalen. Uitbetalingen die voor de 10de van de maand zijn aangevraagd, worden tussen de 15de en de 20ste van dezelfde maand uitbetaald. Aanvragen na de 10de van de maand worden de volgende maand behandeld.

Gratis overstapservice Zegt UnitedConsumers mijn huidig energiecontract voor me op?

Ja. UnitedConsumers regelt de overstap en zegt het huidige energiecontract op. Hierbij houden ze rekening met de aangegeven gewenste startdatum en de opzegtermijn.

Ja, dat doen ze! Betaalt UnitedConsumers de opzegboete van mijn huidige energieleverancier?

Ja, UnitedConsumers vergoedt deze boete. Hiervoor moet de factuur van de opzegboete wel binnen drie maanden na de overstap aan UnitedConsumers worden toegestuurd. Na het eerste volledig uitgediende contractjaar betaalt UnitedConsumers de opzegboete terug. Het is dus eerst zelf te betalen. Houd er wel rekening mee dat dit mogelijk niet geldt wanneer het contract via een vergelijkingssite is afgesloten. Bovendien houden zij zich ook aan de wettelijke maximale vergoeding en betalen ze bijvoorbeeld geen teruggevorderde cadeaus of welkomstkortingen terug.

Wachten is logisch Waarom wordt mijn korting niet rechtstreeks toegepast?

De korting is afhankelijk van de gemiddelde energietarieven en van het werkelijk energieverbruik. Pas bij het opmaken van de jaarnota kan UnitedConsumers de korting berekenen.

Enkel stroom afnemen Geldt de korting ook als ik enkel stroom afneem?

Ja, de korting van 10% geldt dan eveneens. De welkomstkorting wordt echter met 50% verminderd. Dit wil zeggen dat je dan €70 welkomstkorting krijgt bij een energiecontract van één jaar aan een vaste prijs.