Zonnepanelen van deze tijd

Zonnepanelen van deze tijdWe leven in een tijd waarin we afstand moeten doen van fossiele brandstoffen. We mogen nagenoeg geen huizen meer stoken op gas, en ook de steenkolencentrales worden gesloten. Het is dus tijd dat er nieuwe energiebronnen worden aangeboord. Een energiebron die al een ruime tijd bekend is, is de zon. Die zien we niet dagelijks in ons land, maar er is gelukkig meer mogelijk dan men zo denkt. Leven van de zon is iets wat voor veel huishoudens mogelijk is.

De zon voor wereldverbeteraars

Op het moment dat men aan zonne-energie denkt ziet men vooral een stel alternatieve wereldverbeteraars voor zich. Met de voeten gehuld in geitenwollen sokken doet men moeite om het huis warm te krijgen. Feit is dat de zon voor iedereen schijnt. Zonnepanelen ziet men op steeds meer daken verschijnen. Daaraan mag men aflezen dat de zon terrein aan het winnen is op het gebied van energievoorziening.

Zonnepanelen die betaalbaar zijn
Zonnepanelen hadden in het verleden een slechte naam. Zo waren ze lomp, log maar vooral ook heel erg duur. De kosten die men berekend kreeg bij de aanschaf werden maar zelden terugverdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat zonnepanelen een heel slecht imago hebben. Wie tegenwoordig gaat oriënteren op het gebied van zonnepanelen komt echter tot de conclusie dat deze een stuk betaalbaarder zijn geworden. Daarnaast speelt er nog een factor mee die ervoor zorgt dat zonnepanelen een aantrekkelijker alternatief zijn geworden.

Een betere techniek die deuren opent

De oude categorie zonnepanelen had mede een slecht imago doordat ze een redelijk laag rendement hadden. Wie in die tijd zonnepanelen kocht verdiende deze nauwelijks terug. Sterker nog, met een dak vol van deze oude zonnepanelen was een huis absoluut niet van stroom te voorzien. De nieuwe techniek die zijn intrede heeft gedaan zorgt ervoor dat zonnepanelen een steeds hogere opbrengst hebben. Die opbrengst wordt uitgedrukt in een rendement. Dat zorgt ervoor dat men een aanschaf van zonnepanelen in ongeveer 10 jaar heeft terugverdiend. Dat is iets wat deuren opent aangezien consumenten steeds wanhopiger op zoek zijn naar gratis brandstof voor hun huis.

Het warmwater probleem opgelost
Een woning van het stroomnet afsluiten was ooit het hoofddoel, maar met de nieuwste techniek is ook het gasprobleem opgelost. Met een zonneboiler kan men simpelweg met zonne-energie een boiler verwarmen waardoor het huis wordt voorzien van warmte en warmwater. Dat heeft als groot voordeel dat men met een redelijk eenvoudige installatie zelfvoorzienend kan worden op het gebied van energievoorziening. Tel daarbij op dat de overheid steeds meer toeschietelijk is om subsidies te geven om een installatie op zonne-energie aan te schaffen. Dan kan men niet anders dan tot de slotsom komen dat leven van de zon een stuk aantrekkelijker wordt gemaakt.

 

 

Leave a Comment