Elke maand een nieuwe deal bij Vattenfall

Elke maand heeft Vattenfall een nieuwe straffe maanddeal voor klanten die overstappen. Deze klanten krijgen een leuk geschenkje of ander leuks wanneer ze stroom en gas afnemen. Bij deze maanddeal gaat het bovendien om duurzame energie. Welke deal er valt te krijgen, verschilt per maand. Hierbij is de energie aanbieding soms, maar heus niet altijd, interessanter dan andere energie aanbiedingen van Vattenfall. Wij houden de verschillende maanddeals bij en geven aan wanneer de maanddeal van Vattenfall ook echt interessant is.
Elke maand een nieuwe deal bij Vattenfall
 • kwalitatief hoogwaardige energie 1 jaar stroom en gas
 • vinkje voor goede energie Gratis welkomstcadeau
 • liefdevolle energie aanbieding en leverancier Groene energie

De maanddeals van Vattenfall komen bovenop andere energie aanbiedingen van deze energieleverancier. Een bekende energie aanbieding is bijvoorbeeld het Energiecadeau XL, waarbij klanten vrij een welkomstcadeau kunnen kiezen met een waarde tussen €200 en €350. De maanddeal is, net zoals de weekdeal, een extra potentieel cadeau voor nieuwe klanten. Elke maand is er een nieuwe maanddeal waar zij van kunnen profiteren. Op deze pagina is niet alleen de huidige maanddeal, maar zijn ook de verlopen maanddeals terug te vinden.

Laurens Arends

De maanddeals vormen een leuke toevoeging op de welkomstcadeaus die je sowieso al bij Vattenfall kan krijgen. Samen met de weekdeals bieden ze toch wat extra afwisseling, terwijl ze soms een wel heel hoge winkelwaarde hebben.

Laurens Arends

 • 1 ster
 • 2 ster
 • 3 ster
 • 4 ster
 • 5 ster
 • 9.5

Voordelen

 • Elke maand een nieuwe maanddeal
 • Welkomstcadeaus met een hoge winkelwaarde
 • Maanddeal bij een energiecontract van 1 jaar
 • Welkomstcadeau bij duurzame stroom en gas
 • De groene stroom is afkomstig uit Nederland

Nadelen

 • Alleen voor wie stroom én gas afneemt
 • MixGroen Gas is voor 90% gewoon aardgas
 • Snel zijn om geen enkele maanddeal te missen
 • Niet te combineren met andere aanbiedingen
 • Deels terugbetalen bij een snelle overstap

Vattenfall-maanddeals: overzicht van alle maanddeals van Vattenfall

Elke maand opnieuw verrast Vattenfall met een nieuwe maanddeal. Wij houden de maanddeals voor je bij en geven transparant aan of een maanddeal al dan niet interessant is. Hoe dan ook zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo gelden voor alle maanddeals dezelfde actievoorwaarden. Zo heb je volgens deze actievoorwaarden alleen recht op het cadeau als je zowel stroom als gas bij Vattenfall afneemt. Daarnaast moeten de termijnbedragen worden afgeschreven. Ook kan je de energie aanbieding niet met andere acties combineren en moet je het cadeau deels terugbetalen als je binnen het jaar opnieuw overstapt van energieleverancier.

Maanddeal: een gratis Apple Watch SE t.w.v. €299 (01/10/2021 – 31/10/2021)

Je kan niet zonder stroom en gas en dan is het altijd leuk als het met een extraatje komt. Nu de herfst helemaal is losgebarsten, is het verleidelijk om lekker binnen te blijven. Daar brengt Vattenfall graag verandering in. Dit doet het met een mooi cadeautje: een gratis Apple Watch SE! Het gaat om een multifunctionele smartwatch die je helpt om in beweging te blijven. Je kiest tussen tientallen work-outs en je houdt je persoonlijke trainings- en bewegingsdoelen bij. Je kan er zelfs mee zwemmen, want de Apple Watch SE is helemaal waterdicht. Het gaat hier om de uitvoering Apple Watch SE 40 mm Space Gray. Deze smartwatch heeft een adviesprijs van €299. Ter vergelijking: bij Coolblue is het te koop voor €297, terwijl het bij bol.com €297,95 kost. In principe is het dus nog net iets voordeliger om te kiezen voor de bol.com-cadeaubon t.w.v. €300 van Vattenfall, maar dan moet je wel zelf de bestelling plaatsen.

Maanddeal bij Vattenfall

Maanddeal: gratis JBL Soundbar bij Vattenfall (01/09/2021 – 01/10/2021)

Het film- en serieseizoen is opnieuw aangebroken. Voor wie een echte bioscoopervaring in zijn woonkamer wil, heeft Vattenfall een nieuwe maanddeal: een zwarte JBL Soundbar 2.1 Deep Bass. Ook sport en muziek komt perfect tot leven met deze set die zowel een draadloze subwoofer als een soundbar bevat. Niet alleen je favoriete films worden door het beste geluid begeleid, want dankzij de bluetoothfunctie speel je ook muziek af vanaf je smartphone of tablet. Hoewel het een mooi welkomstcadeau is, moeten we er toch een kritische opmerking bij maken. Volgens Vattenfall heeft dit welkomstcadeau namelijk een winkelwaarde van €299, terwijl wij het bij bol.com voor minder dan €225 konden vinden. Hierdoor is het interessanter om te kiezen voor de gratis bol.com-cadeaubon ter waarde van €300. Dan kan je een soundbar kopen en heb je nog zo’n €75 over om vrij te besteden!

Maanddeal bij Vattenfall

Maanddeal: Sonos One én Google Nest Hub t.w.v. €429 (01/07/2021 – 01/09/2021)

Deze maanddeal van Vattenfall moet veruit de beste zijn die we al hebben gezien. Nieuwe klanten die kiezen voor één jaar gas en groene stroom met een vaste prijs ontvangen namelijk een Sonos One en een Google Nest Hub 2-pack ter waarde van €429. Dankzij de Sonos One geniet je van een uitstekende en heldere audiokwaliteit. Je kan ‘m bedienen met de Sonos-app om je favoriete muziek of radiozender af te spelen. Omdat je het combineert met de Google Nest Hub 2-pack heb je meteen alles in huis voor een slimme woonkamer. Terwijl de Sonos One zorgt voor optimaal geluid, staat Google Nest je met allerlei slimme functies bij.

De geafficheerde prijs van €429 is wel enigszins aan de hoge kant. Wie goed vergelijkt, kan de Sonos One kopen voor €229. De scherpste deal voor de Google Nest Hub 2-pack vonden we voor €99. Dit wil zeggen dat je dit pakket ook voor €328 kan aanschaffen. Desalniettemin blijft het wel een heel mooie energie aanbieding. Daarom raden we deze maanddeal van Vattenfall zeker aan.

Wegens succes is deze energie aanbieding met een maand verlengd. Hierdoor kan je ook gedurende de volledige maand augustus van deze energie aanbieding blijven genieten.

Maanddeal bij Vattenfall

Maanddeal: een Acer Chromebook t.w.v. €349 (22/05/2021 – 01/07/2021)

De nieuwe maanddeal van Vattenfall loopt extra lang door. Bij deze maanddeal krijgen nieuwe klanten een Acer Chromebook 514 als welkomstcadeau. Deze Acer Chromebook heeft een full-hd-display van 14 inch en een opslagcapaciteit van 64 GB. Dit is niet bijster veel, maar je kan verder wel gewoon opslaan in de cloud. Daarvoor heb je wel een internetverbinding nodig. Het draait op het besturingssysteem Chrome OS, waardoor je zeker bent van automatische updates en een optimale virusbeveiliging. Volgens Vattenfall heeft het een winkelwaarde van €349. Hierdoor behoort het tot de betere cadeaus die je bij Vattenfall kan krijgen. We moeten wel zeggen dat we deze versie ook online hebben gevonden voor €289, waardoor de werkelijke cadeauwaarde iets lager ligt. Desondanks blijft het een mooie maanddeal die zeker te overwegen is.

Maanddeal bij Vattenfall

Maanddeal: Klus-cadeaukaart t.w.v. €200 (22/04/2021 – 22/05/2021)

Bij deze maanddeal ontvang je een Klus-cadeaukaart ter waarde van €200. Deze cadeaukaart gebruik je bij aankopen in de winkels Hornbach, Multimate, Hubo en Praxis. De cadeaukaart is twee jaar geldig en je kiest zelf wat je koopt. Zo heb je meteen alles in huis om te bouwen aan je thuiskantoor of een nieuwe schuur in de tuin. Of je koopt er gewoon je nieuwste tuinspeeltjes. Hoewel gratis cadeautegoed mooi is, moeten we toch zeggen dat Vattenfall interessantere energie aanbiedingen heeft. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor de bol.com-cadeaubon ter waarde van €300. Ook bij bol.com kan je namelijk klusbenodigdheden en gereedschap aanschaffen.

Maanddeal bij Vattenfall

Conclusie: de moeite waard om deze pagina te volgen

Elke maand heeft Vattenfall een nieuwe energie aanbieding en het valt moeilijk te voorspellen wat de volgende maand zal brengen. Deze maanddeals zijn heus niet altijd interessant, maar in het verleden waren er wel reeds heel wat pareltjes waar snelle beslissers voordeel uit konden halen. Net daarom is het interessant om deze pagina blijvend te volgen en regelmatig na te gaan wat de huidige maanddeal is. Wacht je moment af en sla toe wanneer er een mooie maanddeal op je wacht.

Ik was eerder al klant van Vattenfall. Kan ik ook van deze maanddeal gebruikmaken?

Ja, op voorwaarde dat je het afgelopen jaar geen stroom of gas bij Vattenfall hebt afgenomen.

Wanneer krijg ik het beloofde cadeau?

Het beloofde cadeau ontvang je nadat het derde termijnbedrag is afgeschreven. Het wordt dan binnen de week toegestuurd. Houd er wel rekening mee dat dit enkel geldt zolang de voorraad strekt. Vattenfall heeft het recht om een ander, vergelijkbaar cadeau aan te bieden.

Moet ik het cadeau volledig terugbetalen als ik voortijdig opnieuw overstap?

Nee, maar wel €100 (€50 per energieproduct). Dit komt bovenop een eventuele opzegboete.

Hoe groen is de beloofde energie?

De geleverde stroom is 100% groen en is afkomstig van natuurlijke energiebronnen, zoals water-, wind- en zonne-energie. Het gaat bovendien om lokaal opgewekte stroom. Het MixGroen Gas is echter maar voor 10% groen gas, gemaakt van natuurlijk afval. De overige 90% is gewoon aardgas.

Gelden de maanddeals tot het einde van de maand?

Nee, de maanddeals wijzigen rond de derde week van de maand. Op de website van Vattenfall is een aftelklok te zien. Zo weet je meteen wanneer de nieuwe maanddeal verschijnt.