Total Gas & Power review
De energieleverancier Total Gas & Power is niet meteen de bekendste van Nederland, althans niet wat de rol als energieleverancier betreft, maar het is wel degelijk een energieleverancier die te overwegen valt. Weet natuurlijk wel dat ze zich enkel op de zakelijke markt roeren en dat ze bovendien niet de duurzaamste keuze zijn. Daarnaast rekent men wel op een totaalpartner die duidelijk is, transparant communiceert en gewoon verder gaat dan de meeste andere energieleveranciers. Ook de digitale oplossingen spreken in het voordeel van Total Gas & Power.
Totaalpartner voor energie
Er zijn wel meer energieleveranciers die woorden als “totaalpartner” of “totaalleverancier” in de mond nemen, maar er zijn er maar weinig die zo compleet zijn als Total Gas & Power. Men kan er namelijk niet alleen terecht voor energie, maar ook voor talloze extra producten en diensten. Naast klassieke oplossingen, zoals zonnepanelen of laadpalen, gaat het bijvoorbeeld ook om ondersteuning bij de wettelijke verplichtingen, ondersteuning bij waterstofprojecten of hulp bij energieopslag. Ook hier hanteren ze transparante prijzen en hebben klanten een volwaardige keuzevrijheid.
Duidelijkheid en communicatie
Total Gas & Power kiest voor heldere bewoordingen en een overzichtelijke website. Hier is bijvoorbeeld een FAQ te vinden met diverse veelgestelde vragen die klanten kunnen hebben. De klantendienst van Total Gas & Power waarderen we positief. Bovendien is de live chat elke dag, ook tijdens het weekend, bemand tussen 07.00 en 01.00 uur. Hier kunnen maar weinig andere energieleveranciers aan tippen. Ook telefonisch kan er contact worden opgenomen met Total Gas & Power, maar dan enkel op werkdagen en tussen 08.00 en 17.00 uur.
Digitale oplossingen
Hoewel Total Gas & Power zijn pijlen op de zakelijke markt richt, is de website zo duidelijk vormgegeven dat het wel lijkt alsof ze op de consumentenmarkt actief zijn. Begrijp ons niet verkeerd, want dit is net een goede zaak. Vooral de digitale oplossingen zijn een pluspunt. Neem bijvoorbeeld de energiecalculator waarmee zakelijke verbruikers al in enkele klikken te zien krijgen hoeveel ze voor hun elektriciteit en gas zullen moeten betalen. Ook digitale tools zijn Mijn Total, de online chatfunctie en de Wetcheck zijn belangrijke pluspunten.
Groene energie en duurzaamheid
Hoewel Total een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld is, staat hun website vol met afbeeldingen van windmolens en zonnepanelen. Ze geven ook aan dat ze begrijpen hoe de wereld verandert en nood heeft aan duurzame energie. Dan verwachten we natuurlijk dat ze het op dit punt ook goed doen, maar dat blijkt toch tegen te vallen. Het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) kent het bedrijf namelijk een magere 2,8/10 toe. Het krijgt nog een voldoende voor hun duurzame investeringen, maar zowel hun inkoop- als verkoopbeleid scoren sterk onvoldoende. Bovendien heeft Total Gas & Power niet meegewerkt aan het onderzoek.