Powerhouse

Powerhouse is een zakelijke energieleverancier die net iets anders is. Het focust sterk op bedrijven die ook zelf energie produceren en die slim met de aankoop en de verkoop om willen gaan. Hiervoor heeft het een eigen platform ontwikkeld dat hen daar maximaal in bijstaat. Na een gratis demonstratie kan men klant worden bij Powerhouse.
Powerhouse
  • kwalitatief hoogwaardige energie Digitale oplossingen
  • kwalitatief hoogwaardige energie Kosten minimaliseren
  • kwalitatief hoogwaardige energie Slim platform

Powerhouse profileert zich als een energytech-bedrijf, zijnde een combinatie van een energiebedrijf en een technologiebedrijf. Dat wil zeggen dat ze een energiebedrijf zijn, maar daarnaast ook technisch innoveren. Dat waren ze eigenlijk al in hun beginjaren, want toen Powerhouse in 2005 werd opgericht boden ze met een innovatief bedrijfsmodel bedrijven de mogelijkheid aan om zelf te handelen op de energiemarkt. Ook nu blijven ze innoveren, waarbij vooral het inni-platform, dat ook al in Spanje wordt gebruikt, op veel enthousiasme kan rekenen.

Via het Powerhouse Energy Platform kunnen bedrijven flexibel met energie omgaan. Via formules als Gas Relax en Elektriciteit Flex kunnen bedrijven onder meer rekenen op de voordelen van transparante LEBA-prijzen. Ze kunnen kopen en verkopen tegen de beste prijs, maar het blijft ook mogelijk om te kiezen voor de zekerheid van vaste elektriciteit- of gasprijzen. Ook wie geld wil verdienen aan de zonnepanelen, door zelf te investeren of door het dak aan Powerhouse te verhuren zodat zij er een zonnestroomsysteem op kunnen plaatsen, zit goed bij Powerhouse.

DIGITALE OPLOSSINGEN
Inni-platform
Het inni-platform biedt 100% digitale ondersteuning aan energie-, water- en netwerkbedrijven.
DUURZAAM PRODUCEREN
CO2-uitstoot verlagen
Powerhouse biedt verschillende diensten aan voor bedrijven die willen inzetten op zonne- of windenergie.

Overstappen naar Powerhouse

Via de website van Powerhouse is het niet mogelijk om klant te worden, maar wel om een demo aan te vragen. Bij Powerhouse zet men namelijk in op persoonlijk contact en wil men dat alles ook vooraf duidelijk is. Nadien kan de overstap worden afgerond.
1

Stap 1: vraag een demo aan

Het is niet mogelijk om online klant te worden bij Powerhouse. Op de website is wel veel handige informatie te vinden en kan bijvoorbeeld ook de brochure worden gedownload. We raden aan om alvast het een en ander te bekijken. Bovendien is er een mogelijkheid voorzien om een persoonlijke demo in te plannen. Via deze tool kan er een moment worden ingepland waarop een vertegenwoordiger langskomt en het een en ander demonstreert en uitlegt. Geef een favoriet moment door en de nodige contactgegevens. Nadien volgt er een bevestiging of pleegt men even een telefoontje om eventueel een ander moment vast te leggen.
Stap 1: vraag een demo aan
2

Stap 2: genieten van de demonstratie

Op het afgesproken moment komt er een vertegenwoordiger langs die een demonstratie geeft. Deze demonstratie is afgestemd op de individuele noden. Er zijn bijvoorbeeld demonstraties voor bedrijven die groene energie produceren, energienormale bedrijven, waterbedrijven enzovoort. Opdat de demonstratie maximaal aan de noden zou zijn aangepast, is het dan ook belangrijk dat deze informatie vooraf wordt doorgegeven. Na de demonstratie is er natuurlijk tijd voor vragen.
Stap 2: genieten van de demonstratie
3

Stap 3: overstappen naar Powerhouse

Klinkt het allemaal interessant? Dan helpt de vertegenwoordiger graag verder met het afhandelen van de overstap. In eerste instantie legt hij uit hoe de overstap zal plaatsvinden en zal hij ook een aantal zaken bekijken. Omdat de zakelijke markt nood heeft aan maatwerkoplossingen zal hij ook een offerte opstellen die perfect aan de eisen en verwachtingen voldoet. Uiteraard is men vrij om al dan niet op zo'n offerte in te gaan. Eventueel kan de offerte ook nog even worden vergeleken met offertes van andere energiebedrijven.
Stap 3: overstappen naar Powerhouse

Powerhouse review

Een review over Powerhouse kan niet zonder het loven van de digitale oplossingen. Dit is echt het stokpaardje van Powerhouse en dit doen ze dan ook heel goed. Ook de vele keuzemogelijkheden en hun extra diensten, zoals de ondersteuning van bedrijven die duurzame energie willen produceren, zijn positief te noemen. Toch zijn er ook minpunten. Qua duurzaamheid scoort Powerhouse bijvoorbeeld ondermaats. Daarnaast zijn het aantal contactmogelijkheden wel heel beperkt. Een chattool zou bijvoorbeeld niet misstaan bij een energieleverancier die net inzet op digitalisatie.

Digitaal bedrijf

De digitale oplossingen van Powerhouse zijn lovenswaardig. Het inni-platform, een digitaal en cloudgebaseerd platform dat nutsbedrijven commercieel succesvol helpt te zijn, is daar misschien nog wel het beste voorbeeld van. Ook voor wie zonnepanelen heeft en de groene energie wil verkopen, is het handelsplatform van Powerhouse een goede oplossing. Hier kunnen zij namelijk hun energie op de verschillende energiemarkten verhandelen zonder onbalansrisico’s en met een mooi rendement op hun GvO’s. Het klinkt misschien complex, maar bij Powerhouse staan ze steeds klaar om klanten te helpen. Ook bij hun SDE-aanvraag.

Duurzaamheid en groene energie

Powerhouse draagt op verschillende manieren bij aan een groener Nederland. Zo ondersteunen ze bedrijven die groene energie willen produceren en investeren ze ook zelf in zonnepanelen. Het stroometiket toont echter aan dat er nog duchtig op grijze stroom wordt ingezet, waarbij er voornamelijk op aardgas wordt gerekend. In het duurzaamheidsonderzoek van Consumentenbond (2020) krijgt Powerhouse dan ook een slechte 3/10. De slechte score heeft onder meer te maken met het feit dat de groene investeringen, waarvoor ze wel een mooie 7,4/10 scoren, slechts beperkt wegen op de totaalscore. Vooral het inkoop- en verkoopbeleid speelt Powerhouse parten.

Veel keuzemogelijkheden

Met zowel vaste als variabele looptijden en de mogelijkheid om te profiteren van de transparantie van de LEBA-prijzen en de flexibiliteit van de TTF-markt, biedt Powerhouse bedrijven alle oplossingen waar ze naar zoeken. Ook voor wie energie produceert, is dit het geval. Zij krijgen namelijk alle hulp bij het nemen van verkoopbeslissingen en kunnen daarbij een optimale return on energy realiseren. Zeker de Easy Flex Autobid, waarbij een forecasting algoritme zelf de nodig voorspellingen doet, is een meerwaarde voor alle energieproducerende bedrijven.

Beperkte contactmogelijkheden

De contactmogelijkheden zijn beperkt. Het contactformulier is eigenlijk enkel geschikt voor het vastleggen van een afspraak. Verder is het telefoonnummer van de Nederlandse vestiging op de website terug te vinden. Bij twijfel of problemen kan men niet anders dan hiernaar bellen. Er is niet weergegeven gedurende welke momenten van de dag zij bereikbaar zijn. Daarnaast heeft Powerhouse wel een eigen Twitter- en LinkedIn-kanaal, maar dat eerste lijken ze niet meer intensief bij te houden. In ieder geval zijn de contactmogelijkheden ook hier beperkt. Het toont aan dat ze maximaal inzetten op de kracht van vertegenwoordigers.

kwalitatief hoogwaardige energie ️Ik wil geld verdienen aan mijn zonnepanelen. Kan Powerhouse mij helpen?

Ja. De elektriciteit kan worden verhandeld via het handelsplatform van Powerhouse. Bovendien wordt het productiecontract maximaal afgestemd op de SDE++-subsidie en wordt het onbalansrisico aan Powerhouse gelaten.

kwalitatief hoogwaardige energie ️Hoe kan ik aansluitingen toevoegen of verwijderen in het energiecontract?

Hiervoor heeft Powerhouse een speciale EAN-aansluiting-management-tool ontwikkeld. Met deze tool kan men online aansluitingen toevoegen. Het verwijderen van aansluitingen gebeurt op dezelfde manier.

kwalitatief hoogwaardige energie ️Wat houdt de Easy Flex Marktselector van Powerhouse in?

Deze tool stelt klanten in staat om met behulp van de forecasting-tool te profiteren van verschillen tussen de onbalans en de day-ahead market. Hierbij wordt het biedschema automatisch ingevuld.

kwalitatief hoogwaardige energie ️Wat kost een demonstratie bij Powerhouse?

Niks. De demonstratie is volledig gratis en vrijblijvend. Natuurlijk is het wel mogelijk om nadien klant te worden bij Powerhouse.