Itho Daalderop lanceert vier nieuwe warmtepompen

Het bedrijf ‘Itho Daalderop' heeft bekend gemaakt dat ze vier nieuwe warmtepompen op de markt zal lanceren. De nadruk ligt bij de lancering van deze nieuwe warmtepompen hoofdzakelijk op zelflerende producten en systemen. Het uiteindelijke doel is dat deze systemen niet alleen kunnen zorgen voor nog meer comfort en efficiëntie, maar ook voor een hogere energiebesparing evenals een maximaal rendement. Monitoring evenals bediening op afstand door middel van een mobiele applicatie spelen op dat vlak een belangrijke rol. Op deze manier is het mogelijk om de status van duizenden warmtepompen in het oog te houden door middel van real-time monitoring.

Energiezuinigste water/water warmtepomp op de markt

De vijfde generatie water/water warmtepomp welke door Itho Daalderop op de markt wordt gelanceerd is de meest energiezuinige van het moment. De zogenaamde WPU 5G-serie weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van de concurrentie. Het water waar gebruik van wordt gemaakt is bijvoorbeeld zo schoon als bronwater. Daarnaast is er sprake van een 2-in-1 condensorprincipe en is er standaard niet alleen een gelijkstroompomp voorzien, maar ook een geïsoleerd voorraadvat. Deze laatste wordt in combinatie met de warmtepomp in een compacte kast toegepast. In vergelijking met conventionele water/water warmtepompen moet het gezegd dat de rendementen die behaald kunnen worden op ruimteverwarming 12 procent en op tapwaterbereiding zomaar even 25 procent hoger zijn gelegen.

Compleet concept voor duurzaam verwarmen en koelen

De HP-S warmtepomp biedt een complete oplossing voor zowel duurzaam verwarmen als afkoelen. Bovendien kan ze ook perfect instaan voor het bereiden van warm tapwater. De HP-S bestaat uit zowel een binnen- als een buiten gedeelte. De warmtepomp levert de beste prestaties bij een lagetemperatuurverwarmingssysteem zoals bijvoorbeeld vloerverwarming. Allebei de pompen kunnen worden bestuurd door middel van een afstandsbediening evenals met behulp van de zogenaamde ‘Spider App' voor de slimme thermostaat. De HP-S is niet alleen geschikt om zelfstandig te verwarmen, daarnaast weet ze ook warm tapwater te bereiden evenals te koelen. Op deze manier beschikt de koper steeds over een bijzonder veelzijdig systeem. De klant heeft bovendien de mogelijkheid om een keuze te maken tussen enerzijds een ‘all electric' of anderzijds een ‘hybride' opstelling.

Zelflerende smartboiler

De zelflerende smartboiler van Itho Daalderop zorgt er voor dat er geheel naar behoefte kan worden opgewarmd. De boiler zal na verloop van tijd aan de hand van het verbruikspatroon van de eindgebruiker meer te weten komen over de levensstijl waarna het opwarmen daar aan aangepast zal worden. In de praktijk zal er vastgesteld kunnen worden dat dit systeem zeer energiezuinig te werk kan gaan. Dit niet in het minst omdat het verwarmen zal worden uitgesteld waardoor er minder warmte evenals energie verloren gaat. De lagere watertemperatuur die wordt gehanteerd zorgt er bovendien voor dat stilstandsverliezen tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden. Deze besparing kan in het geval van een gewone smartboiler oplopen tot wel 10 procent op jaarbasis. In het geval van een Green Energy Smartboiler ligt deze besparing met gemiddeld 12 procent zelfs nog hoger!

De Green Energy Smartboiler

De Green Energy Smartboiler uit het aanbod van Itho Daalderop is een energiezuinige, slimme elektrische tapwaterboiler. Deze zelflerende boiler past het opwarmingsgedrag aan, aan het gedrag van de gebruiker. Op deze manier kan er tot wel 10 procent aan energie worden uitgespaard in vergelijking met een standaard, elektrische boiler. De overcapaciteit op vlak van duurzame energie kan op het net worden gebruikt om tussentijds te verwarmen. Het verbruik kan uiteraard zonder probleem worden gemonitord door middel van de Smartboiler App.

Leave a Comment