Energie aanbiedingen van energieleverancier Vandebron

vandebron aanbiedingen

Vandebron is een energieleverancier die zowel vraag als aanbod van groene energie bij elkaar brengt. De energieleverancier levert de energie dus niet uit wind- of zonneparken, maar de energie is opgewekt door de klanten van Vandebron zelf. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen met het opwekken van energie.

Het belangrijkste uitgangspunt van Vandebron is 100 procent duurzame energie te leveren. Dat doet het energiebedrijf onder meer door slimme energietoepassingen. Deze toepassingen zijn volgens het bedrijf ‘goed voor de wereld, en voor jou’. De leverancier gelooft in erin dat hoe meer mensen overstappen, hoe meer impact men kan maken op de Nederlandse energiemarkt. Volgens Vandebron zijn er namelijk grote problemen met ‘groene’ energie.

Over Vandebron

Traditionele energieleveranciers wekken energie op aan de hand van grijze stroom zoals kolen en verkopen energie opgewekt op fossiele energie. Vervolgens wordt deze grijze stroom verkocht als ‘groene energie’, door enkel een duurzaamheidscertificaat uit het buitenland te kopen. Deze manier van werken staat bekend als ‘sjoemelstroom’.

Vandebron stelt dat sommige energieleveranciers nog steeds op deze manier werken. Daardoor zou er verwarring ontstaan over hoe groen groene energie echt is. Daarom wil Vandebron volledig transparant zijn over al haar energiebronnen. Als consument is het mogelijk zelf een energiebron te kiezen. Zo weet men altijd waar de energie echt vandaan komt.

Duurzame energie van Vandebron

Vandebron wil duurzame energie aanbieden, ‘maar niet duurder’. Daarom belooft de energieleverancier goede energie tegen een goede prijs. Vandebron werkt niet met marges. Dat betekent dat het energiebedrijf niet meer gaat verdienen als de consument meer energie verbruikt. Dat is immers slecht voor het milieu. Daarom ontvangen de producenten van energie bij Vandebron een vaste vergoeding. Vervolgens kunnen de producenten verder investeren in nog meer duurzame energie, zonder dat consumenten daarvoor meer gaan betalen.

Alle groene energie van Vandebron komt van eigen bronnen. Ook als de zon niet schijnt of als er weinig wind waait, gebruikt de leverancier geen fossiele energie. Dat doet het bedrijf door slimme toepassingen te gebruiken waardoor energie altijd kan worden opgewekt. Duurzame energie is verkrijgbaar voor particulieren, bedrijven en het is mogelijk zelfs elektrisch te tanken, wanneer men in het bezit is van een elektrische auto.

Eigen opwekkers van Vandebron

De energie van Vandebron wordt opgewekt uit een van de duurzame energiebronnen van het bedrijf. Er zijn geen windparken in het bezit van Vandebron, maar men kiest zelf een manier om energie op te wekken. Bijvoorbeeld door consumenten die een windpark huren en erin te investeren, maar ook door het gebruik van zonnepanelen op het dak van een groot bedrijf. Of een boer die organische energie gebruikt om energie op te wekken.

De energie van Vandebron komt dus altijd voort uit zonne-energie of windenergie uit Nederland.

Aanbiedingen van Vandebron

Vandebron biedt verschillende energiecontracten aan. Zo is het mogelijk een energiecontract van een jaar, een contract met een looptijd van drie jaar of een energiecontract met een variabele looptijd te kiezen.

Vandebron gelooft in eigen bronnen. Daarom geven betrouwbare bronnen ‘goeie energie’, zo zegt het energiebedrijf. Daarom wil de energieleverancier doorgewinterde klanten en nieuwe klanten samenbrengen. Wie zijn of haar ervaring deelt op social media aan de hand van een vriendenlink, krijgt daarvoor een cadeau. Zo krijgt zowel de aanbieder als de nieuwe klant een cadeau van 100 euro aan goede energie.

Naast deze actie heeft Vandebron regelmatig andere acties, zoals bijvoorbeeld cashbackacties bij afname van een contract met een looptijd van één jaar of langer.

Overstappen op Vandebron

Overstappen op Vandebron gaat heel eenvoudig. Door een nieuw energiecontract met deze energieleverancier af te sluiten, zegt Vandebron het huidige energiecontract op. Vervolgens heeft de consument veertien dagen bedenktijd om het contract kosteloos te kunnen annuleren. Als het contract niet wordt opgezegd, dan treedt de overstap inwerking. Vandebron neemt dan contact op met de netbeheerder en de oude leverancier. Daarna stuurt de oude leverancier een eindnota, waarna Vandebron de levering overneemt.

Belangrijk om te weten: de oude leverancier mag er zes weken over doen om de overstap te verwerken. Daardoor is het mogelijk dat de oude energieleverancier na de overstapdatum nog een bedrag in rekening brengt. Dit is het termijnbedrag. Dit bedrag wordt altijd verrekend, zodat consumenten nooit dubbel betalen voor het gebruik van energie.