Essent energie aanbiedingen

essentEssent is een Nederlandse energie aanbieder van gas, elektriciteit en energieproducten. Het bedrijf levert aan 2,5 miljoen consumenten en bedrijven in zowel Nederland als België. Het hoofdkantoor van Essent is te vinden in Den Bosch.De bedoeling van Essent is meer te doen dan alleen het leveren van energie. Essent wil dat haar consumenten comfortabel wonen en dat klanten zich thuis ook echt thuis voelen.

Nummer Leverancier Aanbieding Ervaring Bezoek
1 energieaanbieding van essent Gratis Samsung tablet Bekijk → Aanbieding info →

Het thuisgevoel brengen bij klanten doet het bedrijf door klanten te inspireren, verder te helpen en het huis bovendien energiezuiniger te maken. Zo is het volgens Essent belangrijk in een omgeving met een aangename temperatuur te wonen. Daarnaast moet de verlichting zowel binnen- als buitenshuis op orde zijn en moet de woning goed geventileerd zijn.

De cijfers van Essent

Essent levert naar eigen zeggen ‘veel meer dan stroom en gas’. Het bedrijf levert comfort thuis. Het energiebedrijf is een winstgevend bedrijf. Uit cijfers over 2015 blijkt dan Essent zo’n 4.117 miljoen euro omzet heeft gemaakt. Daar blijft na aftrek van alle kosten 194 euro miljoen winst aan over. Het bedrijf heeft 2,5 miljoen klanten aan wie elektriciteit wordt geleverd. 2,2 miljoen klanten ontvangen ook gas van Essent.

Essent had in 2015 meer dan 2500 medewerkers in dienst.

De maatschappelijke speerpunten
Essent heeft zes verschillende maatschappelijke speerpunten: klanttevredenheid, klimaatbescherming, innovatie, betrokkenheid, medewerkers en veiligheid.

Klanttevredenheid
Het bedrijf wil een betrouwbare partner voor klanten zijn. Voor zowel consumenten als bedrijven, gemeenten en provincies. Om die reden focust Essent zich op het constant verbeteren van de klantenservice. Daarnaast biedt Essent volgens het bedrijf zelf ‘innovatieve, duurzame en eerlijk geprijsde producten’.

Klimaatbescherming bij Essent

Bij Essent staat ook het klimaat centraal. Er moet een goede balans gevonden worden tussen enerzijds comfortabel wonen, en aan de andere kant het energieverbruik van de klant. Daarom heeft Essent energiebesparing constant in ontwikkeling, ook op eigen kantoor. Daarnaast helpt het bedrijf klanten met het verbeteren van hun energiebesparende maatregelen thuis. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe cv-ketel, advies op woningisolatie en de installatie van zonnepanelen.

Innovatie
Aan de hand van partnerschappen wordt er geïnnoveerd op gebied van CO2-neutrale elektriciteitslevering, zonder dat de levering daarbij in gevaar komt. Daardoor moeten bestaande technieken worden geoptimaliseerd en nieuwe technieken ontwikkeld.

De gemeenschap
Essent doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom is het bedrijf betrokken bij de lokale gemeenschappen en de samenleving. Het bedrijf is trotste sponsor van FC Groningen en heeft een eigen Raad van Kinderen.

Medewerkers
Wie werkt bij Essent, komt terecht in een informele sfeer. Daardoor staat ook de gezondheid van de medewerkers voorop. Dat geldt tevens voor de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften.

Duurzaamheid
Essent is onderdeel van innogy SE. Innogy SE is een internationaal energiebedrijf en wil klanten efficiënter met energie om laten gaan. Essent levert producten als groene stroom en gas en daarnaast ook isolatie, zonnepanelen en slimme thermostaten. In 1995 kwam Essent met Groene Stroom op de markt: het eerste groene energieproduct van Nederland. Dit product wordt inmiddels aan een miljoen klanten in Nederland geleverd. Daarnaast levert Essent ook Windstroom en zonnestroom. Het is een aanjager op het gebied van de groen gas markt.